Észak-Karolina hegyvidékei

Összesen: 768 km

 

1. nap: Charlotte

A Charlotte Douglas Nemzetközi Reptérre megérkezve vegyük fel a bérautónkat és foglaljuk el a szállást.

|

145 km

|

|

2. nap: Bryson City

Charlotte-ból Bryson városa felé vesszük az irányt, nyugat felé. A három órás autóút során átélhetjük azt a felemelő érzést, ahogyan a lankás, szinte sík terepről eljutunk Észak-Karolinába, az egyre szélesebben elterülő és magasabb hegyi tájakig. A várost egyike a 20 legnépszerűbb olyan hegyvidéki városnak, amit érdemes meglátogatni életünk során. A városból célszerű ellátogatnunk a Great Smoky Mountains Nemzeti Parkba, amely Brysontól északra található, és túrázzunk egyet a Clingmans Dome 2025 méter magas csúcsán, amely festői látványt nyújt az Appalache hegységre. A Nantahala Outdoor Centerbe látogatva számos kikapcsolódási lehetőség közül választhatunk, a világ egyik legkedveltebb szabadidős központjában, vagy részt vehetünk a helyi evezőiskola egy-egy képzésén is, illetve számos extrém sportot is kipróbálhatunk. Bryson Cityben járva ne hagyjuk ki a Road to Nowhere félbehagyott útját, és a bátrak menjenek végig az 1943-ban elkezdett és be nem fejezett kísérteties alagúton is!

|

66 km

|

|

3. nap: Brevard


Bryson Citytől két órányi autóútra található Brevard bájos városa, a Forest Heritage Scenic Byway útja mellett, amely csodálatos utazást nyújt a számunkra a mezőgazdasági földjein, apró hegyein és csendes erdei tájain keresztül. Brevard közelében vegyük fel a fürdőruhánkat, és álljunk meg a Sliding Rock nevű vízesésnél, ahol turisták százai csúsznak le a naposabb időben a 18 méter hosszú szikladarabon és csobbannak róla a frissítő hegyi víz mélyébe. Transylvania megyében a fő látványosságok a szemet gyönyörködtető vízesések. Közülük mindenképpen érdemes megállni egy-egy fotóra a Looking Glass Falls vízesésnél, amely közvetlenül elérhető az út mentéről is, a DuPont erdőben ne hagyjuk ki a Bridal Veil varázslatos vízesését, a Gorges State Parkban járva érdemes útba ejteni a Rainbow Falls-ot, és ne feledkezzünk meg a Rocky Mountains legmagasabb, Upper Whitewater vízeséséről sem! Nézzünk körül Brevard városában egy szervezett sétán, amin keresztül a Transylvania Heritage Museumba is beléphetünk. Séta közben figyeljünk Brevard híres, itt élő fehér mókusaira és igyunk egyet a Brevard Brewing Company bárjában, ahol a különleges láger sörök ízvilágát ismerhetjük meg.

|

129 km

|

|

4. nap: Boone

A vízesés-felfedezéssel eltöltött napunk után induljunk útnak Boone felé. Brevardtól kelet felé haladva fél óra autóútra található Hendersonville városa, ahol az 1980-as évekből származó klasszikus Dirty Dancing filmjét forgatták. A melegebb hónapokban a közeli Lake Lure nevű tó maga a szórakozás paradicsoma, ugyanis a családok közkedvelt gyülekezőhelye a nyári időszakban. A helyi Adventure Companytól kölcsönözhetünk hajókat, kajakot és akár álló szörföt is, valamit a vízisíelést is kipróbálhatjuk. A szervezett hajóutak során megismerhetjük a környék történelmét, emellett pedig felfedezhetjük a Dirty Dancing film híres helyszíneit. Lake Lure-tól csupán néhány percre található a Chimney Rock State Park, ahol túrázhatunk és csodaszép képeket készíthetünk a tóról. A táj különösen gyönyörű látványt mutat az őszi szezonban, amikor a levelek számtalan színe mutatkozik meg a számunkra. A Broad folyó vize tökéletes a kajakozni vágyók számára. A természetben töltött nap után este készüljünk fel egy újabb kalandos napra Boone városában.

5. nap: Boone


Az Appalachi Állami Egyetemnek otthont adó Boone városa különleges átmenetet képez egy egyetemi város és egy távoli hegyi városka jellege között. A hagyományosabb élményt kedvelők számára jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt az eredeti Mast General Store, vagy felülhetünk a Tweetsie Railroad vadnyugati hangulatú parkjának vonatjára, kutassunk ásványi anyagok és drágakövek után egy bányában, vagy élvezzük a kézműves söröket a helyi sörfőzdék egyikében. Induljunk útnak a kanyargós, kétsávos Blue Ridge Parkway-en a Grandfather Mountainig, ami a környék legnagyobb látványossága. A parkba érve CD-s túraútvonalat kaphatunk, amely elvezet bennünket különböző túrautakhoz, a vadon élő állatokhoz, természeti múzeumokhoz és lenyűgöző tájakhoz az út során. A hegységben látogassunk el az 1600 méter magas lengőhídhoz, amely egy sziklás szurdok felett nyúlik a levegőben, és egy életre szóló élményt és látványt nyújt az oda érkezők számára. A közeli Blowing Rock városában alkalmunk nyílhat a zip lining kipróbálására vagy akár síelésre is.

|

164 km

|

|

6. nap: Charlotte

A természeti csodákkal és kalandokkal teli utunk utolsó napján adjuk le bérautónkat és készüljünk fel a hazaútra.

*az árak tájékoztató jellegűek, aktuálisan változhat, főleg az esetben ha a repülőjegy megvásárlása és az indulás között rövid idő!

A részvételi díj tartalmazza a középkategóriás (**/*** -os) szállást, illetve 2-3 fő utazása esetén közepes méretű autóbérlés díját, 4 fő utazása esetén SUV kategóriájú autóbérlés díját!

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

1. repülőjegy, kb 180.000,- Ft/fő-től Budapest indulás esetén

2. repülőjegy, kb 120.000,- Ft/fő-től Bécs indulás esetén

3. étkezést, kb 50$/fő/nap

4. kötelező helyi szokás szerinti borravalót 5$/fő/nap

5  útlemondási biztosítást (1%). Erősen javasoljuk!

6. Baleset/betegség/poggyász biztosítást: 1040 Ft / nap

7.Autóbérléshez kapcsolódóan üzemanyag, parkolási díjak, GPS, másodvezető díja


x