Ügyfélszolgálatunk hétköznap 8-18 óriág nyitva: +36 1 808 9388 vagy sales@mortons.hu

Ugandai körutazás - gorillák nyomában ***

Körutazás Ugandában, Körutazás Ugandában, Uganda

2019-01-07 – 2019-01-19

12 nap / 11 éj
 • Hotelkategória Program szerint
 • Utazás módja Repülő
 • Ellátás leírás szerint
 • Hivatkozási szám 378838
 • Körutazás

Az utazás részletei

Ugandai körutazás : a hegyi gorillák nyomában

Ugandai körutazás - A hegyi gorillák nyomában

Szívesen megnézné, hogyan zuhan alá fülsiketítő robajjal 43 métert a Fehér-Nílus a Murchison-vízesésnél? Fotózna különleges állatokat, például papucscsőrű madarat? Szeretne eltölteni egy órát a vadon élő hegyi gorillák társaságában? Ugandában mindez lehetséges! Winston Churchill Afrika gyöngyszemének nevezte az országot, amely bár alig nagyobb, mint hazánk kétszerese, nemzeti parkjai olyan látnivalókat kínálnak, amelyek a világon egyedülállóak! Ha szeretné megtapasztalni testközelből az afrikai vadont, akkor tartson velünk Ugandába!

Ugandai körutazás - Utunk látnivalói

 • Murchison Nemzeti Park

 • Kibale Nemzeti Park

 • Queen Elizabeth Nemzeti Park

 • Bwindi Nemzeti Park

 • Lake Mburo Nemzeti Park

Ugandai körutazás - Utunk során felkeresett Világörökségek

 • Bwindi Nemzeti Park

1.nap Budapest > Entebbe

Indulás Budapestről átszállással Entebbébe, éjszaka a repülőn.

2.nap Entebbe > Murchison Nemzeti Park

Érkezés Entebbébe a kora reggeli órákban, majd transzfer a Murchison Falls Nemzeti Parkba, mely Uganda első nemzeti parkja lett 1952-ben. (kb. 5 órás utazás) A 3.840 km? nagyságú park 76 emlős,- és 450 madárfajnak ad otthont, így nagy valószínűséggel láthatunk elefántokat, zsiráfokat, bivalyokat, antilopokat és krokodilokat is. Útközben a park felé megállunk a Ziwa Orrszarvú-menhelyen, ahol megismerkedhetünk a menhely orrszarvú-megőrzési programjával is.

Szállás: Murchison Falls Nemzeti Park (2 éj)

3.nap Murchison Nemzeti Park

Reggeli előtt már korai vadlesre indulunk, mert ilyenkor még láthatjuk az éjszakai életet élő állatokat is. Reggeli a szálláshelyen, rövid pihenés, majd délután hajózás a Murchison-vízeséshez, ahol a Nílus igen látványosan, egy 7 méteres hasadékon át 43 méteres mélységbe zúdul alá. Samuel Baker brit felfedező volt az első európai, aki a Nílus folyását feltérképezte, és ezt a lélegzetelállítóan szép vízesést megpillantotta a 19. század derekán. Programunk után visszatérünk a szállásunkra.

Szállás: Murchison Falls Nemzeti Park

4.nap Murchison Nemzeti Park > Kibale Forest Nemzeti Park

Churchill egykor Afrika gyöngyszemének nevezte Ugandát, és ezt mi is megtapasztalhatjuk, amikor a Nagy-hasadékvölgy nyugati ágán haladva a Kibale Forest Nemzeti Parkba igyekszünk! A táj megváltozik, hegyes-völgyes látképek váltakoznak helyi falvakkal és végeláthatatlan teaültetvényekkel, utunkat pedig a Rwenzori-hegység sziluettje kíséri. Ez a látványos hegység Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határán húzódik, legmagasabb csúcsa 5109 m magas, és a Kilimanjaro, valamint a Kenya-hegy mellett, csak a Rwenzorin találhatunk hóval borított csúcsokat Afrikában.

Szállás: Kibale Forest Nemzeti Park (2 éj

5.nap Kibale Forest Nemzeti Park

A mai nap utazásunk egyik fénypontja, ugyanis természetes élőhelyükön láthatjuk a csimpánzokat és más majmokat! Reggeli után a nemzeti park vadőre tart tájékoztatót a kirándulás részleteiről, majd megkezdjük félnapos túránkat. A csimpánzokon túl lencsevégre kaphatunk csuklyás cerkófokat, vörös kolobuszokat, galléros mangábé majmokat, egzotikus madarakat és pillangókat is.

Szállás: Kibale Forest nemzeti Park

6.nap Kibale Forest nemzeti Park > Queen Elizabeth Nemzeti Park

Ma tovább utazunk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, mely Uganda második legnagyobb szavannás parkja, amely az ország négy nagy emlősének, az elefántnak, bivalynak, oroszlánnak és a leopárdnak az élőhelye. Érkezés után meglátogatunk néhány faluközösséget, melyek a George-tó partján találhatók.

Szállás: Queen Elizabeth Nemzeti Park (2 éj)

7.nap Queen Elizabeth Nemzeti Park

Reggeli után szafarira indulunk a nemzeti parkban, ahol a már említett nagyvadakon kívül láthatunk kobokat, azaz mocsáriantilopokat is, melyek nagy számban élnek ezen a vidéken. Délután hajózni indulunk a Kazinga-csatornán, mely a George,-és az Edward tavakat köti össze. A George-tó a Nagy-Hasadékvölgy tórendszerének egyik tagja, és akárcsak a térségben elhelyezkedő többi tavat, ezt is a brit uralkodócsalád egyik tagja után nevezték el, történetesen V. György brit király után. A tóból délnyugati irányban az   Edward-tó felé folyik el a tóban felgyülemlő plusz vízmennyiség a Kazinga-csatornán keresztül. Henry Morton Stanley volt az első európai 1875-ben, aki látta a tavat, miután a Katonga-folyó nyomvonalát követve eljutott idáig a Viktória-tótól.

Szállás: Queen Elizabeth Nemzeti Park

8.nap Queen Elizabeth Nemzeti Park > Bwindi Nemzeti Park

Ma elhagyjuk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkot, melytől egy vadlessel búcsúzunk, ahol elsősorban a fák lombkoronájában hűsölő oroszlánokat próbáljuk becserkészni, majd tovább utazunk a Bwindi, más néven Áthatolhatatlan Nemzeti Parkba, melyet részben síkvidéki, részben hegyi erdő borít, és Afrika egyik leggazdagabb ökoszisztémáját rejti. Sok, veszélyeztett fajnak az élőhelye, közülük néhány csak itt található. A Park az UNESCO Világörökségek része.

Szállás: Bwindi Nemzeti Park (2 éj)

9.nap Bwindi Nemzeti Park

Kétségtelenül az utazásunk csúcspontja a mai nap, amikor gorilla-trekkingre indulunk! A gorillák a legnagyobb emberszabású majmok, a hímek elérhetik a 183 cm-s magasságot és a 267 kilogrammot. A nőstények jóval kisebbek, legfeljebb 113 kilogrammosak. Esőerdőkben, köderdőkben élnek, akár 4000 m-es magasságik is felhúzódhatnak. Gyümölcsökkel, levelekkel táplálkoznak, és a földön élnek. Testsúlyukat hátsó lábaik hordozzák, de mivel járás közben erősen előre dőlnek, ezért menet közben két öklükre támaszkodnak. A legújabb, bíztató jelentések szerint több mint 1000-re emelkedett az utóbbi években a kihalás szélén álló hegyi gorillák száma, melyből kb. 400-an a Bwindi Nemzeti Park területén élnek. Amikor a trekking során a csapat eléri a gorillacsaládot, akkor egy órát lehet szigorú szabályok betartásával a közelükben tartózkodni! ( A trekking 2-9 órás időtartamú is lehet, és szükséges hozzá a megfelelő kondíció!)

Szállás: Bwindi Nemzeti Park

10.nap Bwindi Nemzeti Park > Lake Mburo Nemzeti Park

Reggeli után indulás az Uganda nyugati részén található Lake Mburo Nemzeti Parkba, mely az ország legkisebb, ám állatokban igen gazdag természetvédelmi területe. Ugandában csak itt élnek zebrák, de rajtuk kívül megtalálhatóak a varacskos disznók, vízilovak, impalák, jávorantilopok, bivalyok és sakálok is. Délután érkezünk meg a szállásunkhoz.

Szállás: Lake Mburo Nemzeti Park (2 éj)

11.nap Lake Mburo Nemzeti Park

Kora reggel szafarira indulunk, hogy megismerkedhessünk a park állatvilágával. Majd ebéd után hajókázunk a Mburo-tavon, melynek partján különösen a száraz évszakban láthatunk sok emlőst és madarat, mint pld. malachit jégmadarat, lármás rétisast, szövőmadarat, énekesseregélyt, papucscsőrű madarat, gémeket és pelikánokat.

Szállás: Lake Mburo Nemzeti Park

12.nap Lake Mburo Nemzeti Park > Kampala

Reggeli után visszaindulunk Kampalába, de útközben még megállunk az Egyenlítő emlékműnél, majd a késő délutáni órákban megérkezünk a szállásunka.

Szállás: Kampala (1 éj)

13.nap Entebbe > Budapest

Kora hajnali indulás repülőtérre, egy átszállás után érkezés Budapestre az esti órákban.

Az ár tartalmazza

 • elhelyezés középkategóriájú hotelekben, lodge-okban
 • transzferek, utazás terepjárón
 • érkezés napján félpanzió, körutazás alatt teljes ellátás
 • belépők a nemzeti parkokba
 • csimpánz trekking
 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegy+illetékek kb.250.000 Ft
 • gorilla trekking engedély 600 Usd - változhat! Jelentkezéskor fizetendő forintban
 • vízum+kiállítási díj 20.000 Ft
 • storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló...

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes.

8 fő esetén a felár + 50.000 Ft/fő

6 fő esetén a felár + 100.000 Ft/fő

*A programban feltüntetett árak 1USD = 275 Ft árfolyamig érvényesek

x

Árkalkuláció

 • időpont
 • szobatípus
 • X

 • X

 • X

 • X

 • X

 • X

 • X Ft

 • X

  Összesen:

  foglalás