Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Törökország utazási ajánlatok

Utazáskereső

Kategória nem kötelező megadni

Utazás módja nem kötelező megadni

Teljes ár/fő (Ft) nem kötelező megadni

Időpont nem kötelező megadni

Éjszakák száma nem kötelező megadni

Hova utazna? nem kötelező megadni


 

Törökország utazás

Ha Törökország utazást keres, csak adja meg a fenti utazáskeresőbe hogy mikor szeretne utazni. Azokat a –tól, -ig dátumokat adja meg, amelyek között szóba jöhet az utazás, a pontos dátumot, illetve a kint töltött napok szűmára a találati listában szűrhet rá.

Ha csak egy megadott összegig keres Törökországi utazást, a keresőben található ár csúszkán ezt is beállíthatja.

A keresés gombra kattintva listázzuk ki a Törökországba szóló utazási ajánlatainkat, amelyek közül tovább szűkíthet.

Amennyiben valamelyik utazási ajánlatunk elnyerte tetszését, a ”tovább” gomb megnyomásával nézheti meg az utazás ajánlatait, valamint ott választhatja ki a konkrét időpontot, és továbbléphet az utazás lefoglalásához.

Törökország

Hálószoba egy török hotelben Zsúfult török tengerpart Medence egy törökországi hotelben Szálloda messziről a Török Riviérán Mélykék medence Napernyők egy hotel strandján Homokos strand Szálloda hálószoba

A Török Köztársaság területének kisebbik része Európában, nagyobbik része Ázsia délnyugati részén fekszik. Az Anatóliai-félsziget, mely a Fekete-tenger és a Földközi-tenger között helyezkedik el, alkotja az ország fő területét. Északról Grúzia, Örményország és Irán, délről Irak és Szíria, míg nyugatról az Égei-tenger szigetei, Görögország és Bulgária határolja.

Főváros: Ankara
Legnagyobb város: Isztambul
Népesség: 69 660 559

Beutazási feltételek:

Törökország sematikus térképeMagyar állampolgár megfelelő anyagi fedezet valamint az utazás napján még legalább 6 hónapig érvényes útlevél és vízum birtokában léphet be Törökországba. A budapesti török nagykövetségen kiállított vízum 30 napos tartózkodásra jogosít, ára 7.500,- Ft (2003. január). Azok, akik a vízum érvényességének idején (30 nap) többször utaznak Törökországba, feltétlenül ügyeljenek arra, hogy az utolsó kiutazás napján a vízum és az útlevél még érvényes legyen, mert a turista vízummal belépő külföldi állampolgárok a vízumban meghatározott tartózkodási időt nem léphetik túl. Ha a vízum az ország elhagyásának napján már nem volna érvényes, magas pénzbüntetéssel kell számolni. Magyar állampolgárok a török határállomásokon is beszerezhetik a vízumot, ez lényegesen egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb megoldás. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vízumokat kiadó ablak még az útlevélellenőrzés előtt található, először tehát a vízumot kell beszereznie. A helyben kiállított vízum ára a katalógus nyomtatásának időpontjában 30,- USD vagy 20,-EUR (2005.január). Javasoljuk, hogy pontos összeget készítsen elő. Kérésre minden beutazónak igazolni kell, hogy el fogja hagyni Törökországot (viszszaútra vagy továbbutazásra szóló repülőjegy). Kérjük nem magyar állampolgárságú utasainkat, érdeklődjenek a nagykövetségen a rájuk vonatkozó szabályokról. A beutazási szabályok be nem tartásáért és az abból eredő költségekért nem vállalunk felelősséget. Kérjük nem magyar állampolgárságú utasainkat, hogy a be

utazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson illetve nagykövetségen. A be- és kiutazási szabályok be nem tartása és az abból eredő költségek kizárólag az utast terhelik. A választott célországra vontakozó biztonsági állapotról szóló aktuális információt a Külügyminisztériumtól szerezheti be.

Tartományok:

Törökország 81 tartománnyal rendelkezik. Minden megyének van egy kormányzói székhelye (merkez ilçe), melynek neve általában egyezik a tartomány nevével, a kivételek: Hatay (Antakya), Ä°çel (Mersin), Kocaeli (Ä°zmit), and Sakarya (AdapazarÄą).

Időeltolódás:

A közép-európai időszámításhoz viszonyítva +1 óra (pl. ha Magyarországon 12.00, Törökországban 13.00 óra van)

Nyelv:

török; a turisztikai régiókban németül és angolul is beszélnek

Fizetőeszköz:

török líra (TRL), 1 HUF = kb. 7.500,- TRL (2003. januári adat)

Időjárás:

A szubtrópusi klíma következtében gyakran találkozunk rovarokkal, amelyek a szállodákban is elfordulhatnak. Javasoljuk, hogy vigyen magával rovarirtó szert és szúnyogriasztót. Nyáron lenge, természetes anyagokból készült ruhaneműt, esténként könnyű gyapjúholmit, télen az időjárásnak megfelelő meleg öltözéket javasolunk.A napsugárzás nagyon erős, ezért feltétlenül vigyen magával napszemüveget, naptejet és napellenzőt. Az érkezés utáni első napokban legyen óvatos és ne maradjon hosszú ideig a napon. A hőség miatt az is nagyon fontos, hogy folyamatosan megfelelő menynyiségű folyadékot vegyen magához. Az ország topográfiai sokféleségét éghajlata is tükrözi. Kelet felé haladva a klíma egyre ridegebb. A Fekete-tenger partvidéke csapadékos és viszonylag hűvös. Az Égei-tenger és a Földközi-tenger partvidéke mediterrán klímájú. Az ország déli részén a nyár közepén nagyon nagy a hőség, bár az éjszakák lehűlhetnek. Ankarában és az Anatóliai-fennsíkon kontinentális éghajlat uralkodik: forró a nyár és hideg a tél. A Török Riviérán csaknem egész évben szubtrópusi klíma uralkodik, nyáron kb. 30, télen 12-15 fok van.

Utazási beszámolók

Török riviéra

A nyaralás egyszerűen fantasztikus volt!

A környezet, a szálloda, a tenger felejthetetlen élményt nyújtott az egész család számára!

J.Á.M.

Antalya

Tavaly a párommal Antalyába utaztunk. Csodálatos élményekkel tértünk haza. Kellemes csalódás ért bennünket, mert a törökökről sajnos nincsenek túl jó véleménnyel. Pedig ez nem így van; vendégszeretőek, tiszták, készségesek, egyszóval mindennel meg voltunk elégedve. A Royal Wings szállodában laktunk, ahol korlátlan teljes ellátást kaptunk. Plusz kilókkal jöttünk haza, mert az ételek, az italok és a kiszolgálás is pazar volt!

A nap bármely szakában, ha valaki éhes volt nem maradt étel nélkül, mert még éjszaki étterem is volt, ahol ugyanúgy megtalálhattunk mindent mi szem szájnak ingere. A hotel kertjében sorakoztak a különböző éttermek, mögötte pedig a medencék. Talán kétszer mentünk ki a szállodából a városba, mert nem volt rá szükség, hogy elhagyjuk a hotelt. Mindent megtalált az ember amire vágyott. Italból is korlátlanul lehetett fogyasztani, a végén már szóltam a pultosnak, hogy kevesebb ginnel kérem a tonikot, mert félig töltötte ginnel. Csak jót tudok mondani Törökországról, ahol a tenger szintén felejthetetlen.

Ajánlani tudom mindenkinek, aki szeret finomakat enni és közben koktélokkal a kezében élvezni a napot, az életet.

V.E.

Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató