Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Isztambul - a Kelet kapuja ****

Isztambul
Törökország

Utazás: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 335231
Éjszakák száma: 3
Tovább a foglalásra

Isztambul - a Kelet kapuja **** utazás

Program:

Őszi utazás Isztambulba, a világ egyik legrégebbi, Törökország legfejlettebb városába, ahol ízelítőt kaphatunk egy különleges kultúrából. Egy csipetnyi kelet, ahol a modern nagyváros csillogásában minaretek nyúlnak az égbe, müezzin éneke száll a Boszporusz fölé, ahol szédítő forgataggal hatalmas bazársor csábít, különleges ízek, aromás teák, fűszerek illata bódít. Csodás épületei, pezsgő kavalkádja, színei és illatai rendkívüli élményt nyújtanak, állandó ingert biztosítva érzékszerveinknek.

1. nap:
Érkezés Isztambulba, majd transzfer az óváros szívében található szálláshelyre, Sultanahmet-be. A Sultanahmet városnegyed számos varázslatos látnivalót és lehetőséget kínál az ide érkezőknek; bámulatos építészeti alkotások, zöldellő parkok és kertek, hangulatos kávézók, valamint érdekes lehet a szinte forgalommentes főút is.

Este lehetőségük lesz fakultatív program keretében egy zenés dervish előadáson részt venni.

2. nap:
Ezen a napon belevetjük magunkat az isztambuli mindennapok forgatagába, egész napos városnézés következik helyi idegenvezetővel. Először megismerkedünk a helyi fűszerbazárral, ahol mindenféle különlegességgel találkozhatunk, ilyen például a sáfrány, szárított gyümölcsök, magvak és persze a török vendégszeretet legjava. Ezután egy feledhetetlen hajókirándulásra indulunk a Boszporuszon, elérve Európa és Ázsia természetes határvonalát. A hajóval áthaladva Isztambulon egy egészen más perspektívából csodálhatjuk meg a várost. Ezt követően gyalogosan felfedezzük az Isztambul szomszédságában lévő Üsküdar kerületét is, annak történelmi negyedét, híres halpiacát és az oszmán építészet remekeit. Nem maradhat ki a Márvány-tenger alatt átívelő alagút, illetve vasútvonal sem, mely Európa és Ázsia kontinenst köti össze.
Ebéd után ellátogatunk az egykori Konstantinápoly központjába, a Hippodrom térre, majd folytatjuk utunkat a Kék Mecsethez és a Justinianus császár által építtetett Hagia Sophia-hoz, mely kezdetben templomi funkciókat töltött be, majd mecsetként szolgált, ma pedig múzeumként üzemel. Ezután egy rövid sétával elérkezünk az oszmán szultánok fenséges rezidenciájához, a Topkapi Palotához, mely négy gyönyörű udvarral büszkélkedhet, valamint számos kincs és műtárgy maradt fent itt a hajdani uralkodók után. A királyi negyed, ahol egykoron a szultánok, családjaik és nem ritkán az uralkodók háremei éltek, még számos érdekességet tartogat az érdeklődők számára, ilyen a Szent ereklyék kamrája, az ereklyék között megtalálható Dávid király kardja, a Baptista John keze és koponyájának egy része, valamint Mohamed emlékei is.

3. nap:
Szabad program. Isztambult számos látnivalója akár gyalogosan is felfedezhető, érdemes ellátogatni egy-egy hangulatos kis kávézóba vagy étterembe, illetve az egyedi szuvenírek gyűjtőinek a Nagy Bazárba. A város varázsa könnyen elragadja az ide érkezőket, engedjen hát Ön is a csábításnak és látogassa meg Chora templomot, ahol Jézus és Szűz Mária történetét is végigkísérheti a templom falain. Ha egy kicsit más jellegű kikapcsolódásra vágyik, el szeretne menekülni a város zajaitól akkor érdemes felkeresni az Adalar szigetcsoport (Hercegek-szigetei) érintetlen világát, mely körülbelül 1 órányi hajóútra található a nyüzsgő várostól.

Fakultatív program keretében a Hercegek-szigetére látogathatunk idegenvezető kíséretében. Áthajózunk a legnagyobb, a Büyükada szigetre, mely a VI. századi ortodox templom és kolostor otthona is egyben. A sziget híres a gazdag növényzetéről és kedvező klímájáról is. Itt nem közlekednek autók sem, így lovaskocsival lehet ellátogatni a különböző kastélyokhoz, strandokhoz, éttermekhez. Kicsit, mintha a 19. században ragadtunk volna.  

Este fakultatív módon részt vehetnek egy vacsorán a Boszporuszon hajózva, mely táncos show-műsorral egészül ki.

4. nap:
A mai napon búcsút veszünk Isztambultól. Reggeli után szabadprogram, majd délután hazautazás Budapestre.

x

Ár tartalmazza:

  • a repülőjegyet közvetlen menetrend szerinti járattal Isztambulba,
  • a szállást 3 éjre 4* szállodában kétágyas elhelyezéssel,
  • a reggelis ellátást,
  • egy egész napos városnézést,
  • a magyar nyelvű idegenvezetőt az út során. 

Ár nem tartalmazza:

  • a repülőtéri illetéket (kb. 43 900 Ft/fő),
  • a belépőket (kb. 100 TL),
  • a fakultatív vacsorát (16 000 Ft/fő),
  • a fakultatív kirándulásokat,
  • az esetleges közlekedési jegyeket.

Vízum: Turista célú beutazás esetén: vízum beszerzése nem szükséges. Úti okmány: útlevél Az útlevélnek még 150 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően.

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató