Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Thaiföld utazási ajánlatok

Utazáskereső

Kategória nem kötelező megadni

Utazás módja nem kötelező megadni

Teljes ár/fő (Ft) nem kötelező megadni

Időpont nem kötelező megadni

Éjszakák száma nem kötelező megadni

Hova utazna? nem kötelező megadni


 

Thaiföld utazás

Ha Thaiföld utazást keres, csak adja meg a fenti utazáskeresőbe hogy mikor szeretne utazni. Azokat a –tól, -ig dátumokat adja meg, amelyek között szóba jöhet az utazás, a pontos dátumot, illetve a kint töltött napok szűmára a találati listában szűrhet rá.

Ha csak egy megadott összegig keres Thaiföldi utazást, a keresőben található ár csúszkán ezt is beállíthatja.

A keresés gombra kattintva listázzuk ki a Thaiföldba szóló utazási ajánlatainkat, amelyek közül tovább szűkíthet.

Amennyiben valamelyik utazási ajánlatunk elnyerte tetszését, a ”tovább” gomb megnyomásával nézheti meg az utazás ajánlatait, valamint ott választhatja ki a konkrét időpontot, és továbbléphet az utazás lefoglalásához.

Thaiföld

Egy meseszép ország, tele misztikummal. Thaiföld egy igencsak színes és izgalmas ország. Önt is el fogják varázsolni a szentélyek és kolostorok, paloták és szerzetesek, halászfalvak és Bangkok. Ezt az utat soha nem fogja elfelejteni! Az egykori Sziám egy igazi trópusi paradicsom. A helyiek – talán a buddhizmusnak köszönhetően – nyugodtak és mindig mosolyognak. Thaiföld egy rendkívül változatos ország, amely szépségével és titokzatosságával örökre belevési magát emlékezetünkbe.

Thaiföldi homokos tengerpart Thaiföld strand nyugágyakkal Vízesés Phuketi tengerpart kikötött csónakkal Phuketi köves tengerpart Kikötött ladik a tengeren Sunwing Rersort strandja

A növény- és állatvilág is igen sokszínű. A trópusi esőerdőkben 50-70 méter magas fákat is talál, az ország közepén monszun-, bambusz- és teaerdők vannak, a tengerparton pedig pálmafák sorakoznak. A legismertebb állat az elefánt. De vadon él a tigris, a tapír, a vaddisznó és néhány majomfaj is.

A Thaiföldet érő kulturális hatások közös jellemzője a buddhizmus. A színházi előadások témáikat az indiai mitológiából merítik. A thaiföldi árnyjáték jellemző kelléke az ember nagyságú báb. Ennek végtagjait mozgatják a játék során. Ha gondolja, nézzen meg egy előadást!

Speciális tudományterület a világhírű thai masszázs. Az ősi természetes gyógymód technikáját nemzedékről nemzedékre tanították. Az elmélet szerint a mértéktelen élet, a stressz vagy a sérülés megzavarja az életenergia akadálytalan áramlását. A thai masszázs azonban egyensúlyba hozza a test elemeit. Szinte minden problémára kialakítottak valamilyen technikát. Jellemző, hogy masszázs közben nem használnak hozzá olajat vagy krémeket. A másfél, két órás masszázs során az egész testen "végigmegy" a masszőr, aki nem az izmokat, hanem az akupunktúrás pontokat ingerli. Próbálja ki, a teste hálás lesz érte!

Tudta…?

  • … hogy a thai szó thai nyelven szabadságot jelent?
  • … hogy a thaiföldi zenét csak a 20. században kottázták le? A zene jellemző hangszere a xilofon, a gong, a fafúvós és húros hangszerek. A cél az, hogy érzelmeket váltsanak ki a hallgatóságból.
  • … hogy Lampang városától 25 kilométerre egy elefántrezervátum van? A kiselefántok még iskolába is járhatnak…
  • … hogy Khao Yai a legrégibb és legszebb természetvédelmi terület Thaiföldön? Itt olyan ritka állatfajok is élnek a vízesésekkel tarkított esőerdőkben, mint például a szarvascsőrű madár.

Városok

Bangkok

Thaiföld fővárosa, az ország központja. Ha felocsúdott a város utcáinak nyüzsgéséből, keresse meg a Királyi Palotát (The Grand Palace), azon belül a Smaragd Buddha Templomát (Wat Phra Kaew). Korábban ez a palota volt az uralkodók lakhelye. Az épületen belül található templom pedig a művészeti... tovább

Koh Samui

Koh Samui Az egyik legkedveltebb üdülőhely, Thaiföld harmadik legnagyobb szigete. Két vízesést talál a szigeten. Ha elindul ezek felfedezésére, vigyen magával fürdőruhát is. A kókuszpálmákkal szegélyezett strandok gyönyörű, fehér homokos tengerparttal várják a turistákat... tovább

Phuket

Kristálytiszta víz és igazi trópusi hangulat várja ezen a szigeten. Fővárosa Phuket. A fő üdülőhely azonban Patong. Itt találja a legjobban kiépített strandot nyugágyakkal és napernyőkkel. A legjobb hely, ha pálmafák között, gyönyörű tengerparton szeretné kipihenni magát. tovább

Utazási beszámolók

Ennyi kedves, korrekt emberrel sehol nem találkoztam

2005-ben nyaraltunk Thaiföldön. Bár a világ 29 országában jártam, életem meghatározó élménye volt ez az út. Ennyi kedves, korrekt emberrel sehol nem találkoztam. Az embernek azaz érzése, hogy mindenki érte van! Vagyis: mindenki felelősnek érzi magát erkölcsileg azért, hogy a turista jól érezze magát. Az idő, a klíma csodálatos, tenger szintén. A szállodai ellátás kifogástalan és még a legkisebb étkezde, vagy presszó toalettjében is van egy – hogy is mondjam? – olyan kis csőcsap, amivel az ember dolga végeztével megmosakodhat. Ez a komfort érzéshez is hozzátartozik.

Az étkezés változatosan és olcsón megoldható. A választható programok tömkelege várja a turistákat. A vásárlások során a sárga földig lehet alkudni, ami szórakozásnak sem utolsó. Sok különleges csodaszerhez is hozzá lehet jutni, természetesen vény nélkül. Bármilyen csekély angol tudással néhol a némettel is elboldogul az ember. Szóval nem tudom milyen nyaralni Hawaiin, de az biztos: itt minden nap "hawaii".

S.R.É.

Mosoly országa, Thaiföld

Idén februárban volt szerencsénk eljutni a mosoly országába Thaiföldre. 10 napot töltöttünk a paradicsomi Phuket szigetén, majd 4 napot a fülledt fővárosban Bangkokban. Phuketen a JW Marriott Resort & Spa szállodában voltunk. Bátran kijelenthetem, hogy ilyen luxusszállodában még sosem voltunk. Ez a szálloda Phuket északi részén a Mai khao beach-en fekszik, nagyon nyugodt helyen közvetlenül a fehérhomokos tengerparton. Csodálatos építészeti megoldású, tipikus ázsiai berendezésűek a tágas szobái. Nagy trópusi kertje van és több medencéje, melynek nyugágyaihoz naponta többször hűtött törlőkendőt és jeges vízpermetet hoztak. Mivel messze van a legközelebbi szálloda több km hosszan lehet itt a tengerparton sétálni úgy, hogy csak helyiekkel találkozik az ember. Autót bérelve körbejártuk az egész szigetet. Ez sokszor nagyon izgalmas volt, mivel bal oldali a közlekedés náluk.

A sziget fővárosának nevezik a Patong beach-et. Itt rengeteg szálloda, szórakozóhely, bazársor van ahol hajnalig meg sem áll az élet. Itt kissé túlzsúfolt a tengerpart, rengeteg napággyal, mindenfélét áruló árusokkal. Patongnál kissé nyugisabb részek a Kata és Karon beach. Ezek nincsenek túl messze egymástól, tuk-tukkal is könnyen el lehet menni egyikből a másikba. Fakultatív kirándulásra is befizettünk, a Phi-Phi szigetekre. Ez azon kívül,hogy mesébbe illően gyönyörű, arról híres, hogy itt forgatták A Part című filmet. Snorkellezésre is lehetőségünk adódott. Amit nagyon bánok, hogy nem vittünk víz alatti fényképezőgépet, pedig a sok színes trópusi halat a kezünkből etettük. A Bangkoki 4 napot főként vásárlással, városnézéssel töltöttük. Megnéztük a fekvő buddhát,a Wat Pho-t, de sajnos az úszó piacot kihagytuk. Összességében elmondható, hogy ez volt eddig életünk legjobb nyaralása. Bátran ajánlhatom mindenkinek aki a télből a garantált jó időbe akar utazni.

N.E.

sales@mortons.hu   |   Cégeknek   |   Kapcsolat   |   Adatvédelem