Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Hova utazna?
Indulás
Visszaérkezés

Ár / fő:

Honnan
Hová

Indulás
Visszaérkezés


Osztály

Stockholm repülőjegy

Várja Önt Svédország fővárosa! Repülőjegy Stockholm 14 szigetre épült városába kedvező áron, igény szerint utasbiztosítással is! A Mortons.hu-val gondtalanul előkészítheti utazását, egyszerűen lefoglalhatja stockholmi repülőjegyét rendszerünk segítségével, a kiválasztott paramétereknek (indulási és érkezési idő, igényelt opciók) megfelelően.

Stockholm

Svédország fővárosa és egyben a legnagyobb települése is. Nagyjából 1 millió lakossal rendelkezik. Érdekesség, hogy a város 14 szigetre épült, amelyeket 57 híd köt össze. Stockholm városképét egyértelműen meghatározza a rengeteg zöld területe, amelynek köszönhetően lenyűgözően gyönyörű látványt nyújt a város egésze. 760 évvel ezelőtt alapították, így az azóta eltelt idő alatt számtalan csodaszép épülettel gazdagodott a város, amely rendkívül gazdag kulturális örökségekben is.

A városban tett séta alatt először talán a Városházát érdemes megtekintenünk, vagyis a Stadshusetet. 1923-ban adták át, és az épülethez tartozik a 100 méter magas torony, amin látható a három korona. A tetejéről igazán lenyűgöző látvány tárul elénk a városról. A városházát belülről is megtekinthetjük vezetett túra keretében. Így megcsodálhatjuk többek között a Kék termet, ami valójában vörös téglából van kirakva.

A város közepében találjuk Gamla Stan szigetét, ez a mai óvárosi rész, a középkorban pedig a város lakónegyedeként szolgált. Ennek köszönhetően igen zsúfoltan állnak a házak egymás mellett, szűk utcák és sikátorok váltják egymást. Természetesen rengeteg étterem, kávézó, bár és üzletek tömkelege is fellelhető a városrészben. Mindemellett pedig itt találhatjuk a Riddarholment, vagyis a stockholmi katedrálist és a Nobel Múzeumot is. A sziget centrumában van a Stortorget, ami a város legrégebbi tere és egyben az éjszakai élet meghatározó helye.

Mindenképpen érdemes megtekintenünk a Királyi Palotát is, melynek 1520-tól a Tre Kronor kastély ad helyet. 600 teremmel rendelkezik, s ebben az óriási épületben él a teljes királyi család manapság is. Otthonuk egy része látogatható, mint ahogyan az épületben található múzeum is. Így többek között szemügyre vehetjük a koronázások helyszínét, a mindenkori királyné által használt trónt, valamint a család beiktatási ruháinak gyűjteményét is. Ha itt járunk, nem érdemes elszalasztanunk az épület előtti déli őrségváltást sem.

További érdekes látnivaló a városban a Vasa Múzeum, amely egy 69 méter hosszú hadihajó. 1628-ban épült, s ugyanebben az évben el is veszett. Sok-sok évszázadon keresztül próbálták a felszínre hozni a hajótestet, míg végre 1961-ben sikerült ezt véghezvinni. Szinte az egész hajó épségben került a felszínre, így egykori dicső fényében tekinthető meg a háromárbocos, valamint a közel 500 fős legénység életébe is bepillanthatunk.

Mindezeken kívül természetesen még számtalan páratlan látványosság, csodás természeti helyek és megannyi múzeum várja a Stockholmba érkező turistákat. Így bátran kijelenthetjük, hogy igazán megéri felfedezni ezt a különleges és sokszínű várost.

Stockholm repülőjegy vadász

Ha érdeklik a Stockholm repülőjegyek, de nem talált megfelelőt magának, itt beállíthat árfigyelést.

Adja meg email címét, hogy hová szeretne repülőjegyet foglalni és válasza ki a figyelés típusát: rugalmas utazási időpontot, ha a kinttartózkodás napjait szeretné megadni, vagy az árfigyelés egy dátumra opciót, ha már tudja melyik napokon repülne. Ha bekerül a rendszerünkbe egy, az Ön által megadott kritériumoknak megfelelő repülőjegy, értesíteni fogjuk.

Honnan:
Hova:
Mettől:
Meddig:
Min. napok száma:
Max. napok száma:
*A vadász használatával a Morton's hírlevelére is feliratkozik.

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató