Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Hova utazna?
Indulás
Visszaérkezés

Ár / fő:

Honnan
Hová

Indulás
Visszaérkezés


Osztály

Barcelona repülőjegy

Barcelona mindenkit hazavár! Ha Spanyolországba keres repülőjegyet, és Barcelona a célja, nézze meg keresőnkben, hogy milyen repülőjegyeket ajánlunk barcelonai látogatásához. Töltse ki a keresőmezőket, jelölje meg, hogy mikor utazna, és mi máris a legolcsóbb repülőjegyek megjelenítésével segítjük utazását. Válassza ki a legjobb repülőjegyet Barcelona nyüzsgő metropoliszába, és foglalja le online, telefonon vagy személyesen.

Barcelona

Katalónia fővárosa, s egyben az egyik legkedveltebb úti cél is Európában. Spanyolország második legnagyobb városa a maga 1,6 milliós lakosságával. Sokan tartják Európa egyik legizgalmasabb helyének is, valamint gyakran a modernizmus fővárosaként is becézgetik. Természetesen nem csupán a jelenje, hanem a múltja is rendkívül színes és dicső. Kr. e. 230 körül alapították a várost a karthágóiak, nevét pedig Hamilcar Barcáról, Hannibál apjáról kapta. Az azóta eltelt évszázadok hozadékaként pedig számtalan csodálatos történelmi épület és páratlanul színes kulturális örökség maradt ránk.

Spanyolország leglátogatottabb nevezetessége minden bizonnyal a La Sagrada Familia. Manapság már több mint száz éves is elmúlt, de még sincs teljesen kész. Antoni Gaudí befejezetlen műalkotása ez, aki élete fő művének tekintette az épületet. 40 évet dolgozott rajta, ebből 15 évet kizárólag a Szent Család templomával foglalkozott. Befejezését 2026-ra tervezik, s miután elkészül, a világ legmagasabb temploma lesz, és összesen 18 toronnyal fog rendelkezni. XVI. Benedek pápa szentelte fel 2010 novemberében, és ekkor nyilvánította bazilikává.

Gaudi egy másik remekműve a Casa Batlló, a Csontok háza, amelyen egyértelműen látszik, hogy a művész igencsak irtózott az egyenes vonalaktól. Az épület ennek megfelelően csupa-csupa hullámos vonalból és színes organikus alakzatokból tevődik össze. Ezért is kapta a Csontok háza elnevezést, mivel úgy tűnik kívülről, mintha az erkélyek koponyák, a tartóoszlopok pedig csontok lennének. Egyébiránt az épület belsejében sem találunk sehol egy árva egyenes vonalat sem, mindenfele hullámok vannak, a lépcsők, ablakok, bútorok és még a mennyezet is tekeredik és csavarodik.

Semmikképpen sem érdemes kihagynunk a Picasso Múzeumot sem, hiszen itt megcsodálhatjuk a világhírű művész mintegy 4000 páratlan alkotását. Ez Barcelona leglátogatottabb múzeuma, amely már közel 50 éve működik.

Ha pedig igazán izgalmas formák és épületek között szeretnénk sétálgatni, akkor a Güell Parkban a helyünk. Természetesen ezt is Gaudi tervezte, ennek köszönhetően álomszép pavilonok, kanyargós lépcsőzet és mozaikok díszítik. A lépcsőkön keresztül egy hatalmas teraszra érkezünk meg, amit 86 oszlop tart és elképesztő látványt és élményt nyújt. A csodaszép épületek mellett pedig mintegy 17 hektáros park is vár minket, ahol sűrű, buja növényzet található a tűlevelűektől kezdve a pálmafélékig. A park sétányai között számos pihenőhely és pad van elhelyezve. Egyszerűen nem érdemes kihagynunk ezt a páratlan miliővel rendelkező helyet!

Egy másik különlegessége a városnak a Font Mágica nevű világtó szökőkút, mely mindenkit elvarázsol víz- és színjátékával. A táncoló és zenélő szökőkutak a zene ütemére változtatják színeiket és formáikat. A show 15 perces időtartamú, majd 15 perc szünet után újraindul. Érdemes minden oldalról és fentről is megcsodálni, mert mindenhonnan más-más látvánnyal kápráztat el. Ráadásul teljesen ingyenes a megtekintése, így bármennyiszer végigcsodálhatjuk az előadást.

Ezek mellett még számtalan pompás látnivalót kínál a város, így abban biztosak lehetünk, hogy sem csalódni, sem pedig unatkozni nem fogunk ebben a rendkívül sokszínű metropoliszban.

Barcelona repülőjegy vadász

Ha érdeklik a Barcelona repülőjegyek, de nem talált megfelelőt magának, itt beállíthat árfigyelést.

Adja meg email címét, hogy hová szeretne repülőjegyet foglalni és válasza ki a figyelés típusát: rugalmas utazási időpontot, ha a kinttartózkodás napjait szeretné megadni, vagy az árfigyelés egy dátumra opciót, ha már tudja melyik napokon repülne. Ha bekerül a rendszerünkbe egy, az Ön által megadott kritériumoknak megfelelő repülőjegy, értesíteni fogjuk.

Honnan:
Hova:
Mettől:
Meddig:
Min. napok száma:
Max. napok száma:
*A vadász használatával a Morton's hírlevelére is feliratkozik.

További szolgáltatások


Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató