Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Seychelle-szigetek utazási ajánlatok

Utazáskereső

Kategória nem kötelező megadni

Utazás módja nem kötelező megadni

Teljes ár/fő (Ft) nem kötelező megadni

Időpont nem kötelező megadni

Éjszakák száma nem kötelező megadni

Hova utazna? nem kötelező megadni


 

Seychelle-szigetek utazás

Ha Seychelle-szigetek utazást keres, csak adja meg a fenti utazáskeresőbe hogy mikor szeretne utazni. Azokat a –tól, -ig dátumokat adja meg, amelyek között szóba jöhet az utazás, a pontos dátumot, illetve a kint töltött napok szűmára a találati listában szűrhet rá.

Ha csak egy megadott összegig keres Seychelle-szigeteki utazást, a keresőben található ár csúszkán ezt is beállíthatja.

A keresés gombra kattintva listázzuk ki a Seychelle-szigetekba szóló utazási ajánlatainkat, amelyek közül tovább szűkíthet.

Amennyiben valamelyik utazási ajánlatunk elnyerte tetszését, a ”tovább” gomb megnyomásával nézheti meg az utazás ajánlatait, valamint ott választhatja ki a konkrét időpontot, és továbbléphet az utazás lefoglalásához.

Seychelle-szigetek

Igazi trópusi paradicsom az Indiai-óceánban. A Seychelle-szigetek a világ legszebb helyeinek egyike. Káprázatos napsütés, puha, fehér homokos part, végeláthatatlan, azúrkék tenger. A világ legnagyobb korallokból felépült szigetvilága a legtökéletesebb hely a pihenésre.

A 115 szigetből álló szigetcsoport három legnagyobb tagja Mahé, Praslin és La Digue. A szigeteket alig több mint két évtizeddel ezelőtt fedezték fel a turisták. Talán éppen ezért nem jellemző itt a zsúfoltság. Nyújtózzon el a pálmafás tengerparton, gyönyörködjön a sziklákkal tarkított, kristálytiszta víz látványában és élvezze a semmittevést!

A Seychelle-szigetek egy szigetország az Indiai-óceánban, Madagaszkártól északra.

Általános tudnivalók

Seychelle-szigetek sematikus térképeTerület: 455 km2
Népesség: 79 326 fő
Népsűrűség: 172
Népcsoportok: kreol (89%), indiai (5%), malgas, kínai
Közigazgatási beosztás: 23 körzet
Fekvés: Kelet-Afrikában helyezkedik el, az Indiai-óceán egyik szigetcsoportja Madagaszkártól északkeletre.
Államforma: köztársaság
Hivatalos nyelv: angol, francia
Beszélt idegen nyelvek: kreol
Legmagasabb pont: Morne Seychellois 905 m
Legalacsonyabb pont: Indiai-óceán 0m
Vallások: keresztény (97%)
Hivatalos pénz: 1 seychellei rúpia = 100 cent
 

Története

A portugálok fedezték fel a 16. században, majd francia uralom alá került 1743-ban. Nagy-Britannia 1814-ben szerezte meg az uralmat a szigetek felett. A koronagyarmat státuszt 1903-ban kapta meg. A függetlenséget 1976-ban kiáltották ki.

A trópusi paradicsom

Seychelles a világ legcsodálatosabb szigetcsoportjainak az egyike. Az emberek képzeletében egy ehhez a szigethez hasonló üdülőhely jelenik meg, ha trópusi szigetekről álmodozik. Annyi csak a különbség, hogy a valóság még ezeket az álmokat is felülmúlja. Az Indiai-óceánban található szigetcsoport maga a paradicsom, fehér homokos strandjai és gyönyörű tájai ámulatba ejtik a turistákat. Természetesen ennek az idilli környezetnek meg van az ára, olcsó szálláshelyet, éttermet, szórakozási lehetőséget nem nagyon találunk. Habár a szigetre inkább olyanok érkeznek, akik csak a napsütést és a semmittevést keresik, az aktívabb turisták számára is rengeteg lehetőség adódik a mozgalmasabb időtöltéshez.
 

A világ legnagyobb korál atollja

Az egyetlen gránit sziget az óceán közepén, a világ legnagyobb korál atollja, melyet egy sereg látványosság tesz a világ utolsó "Édenkertjévé". A szigeteket kivételes szépsége és a gondosan megóvott növény- és állatvilága tette híressé. A Seychelles szigetek Madagaszkártól északkeletre, az Indiai Óceánban található. A szigetek mindegyikének saját karaktere és varázsa van. A Seychelles szigeteknek 80.000 lakosa van, nagy részük a három legnagyobb szigeten (Mahé, Praslin és La Digue) lakik. Az itt élő emberek rendkívül barátságosak, kedvesek, segítőkészek. Előfordulhat, hogy meghívják a turistát ebédre, vacsorára. A Seychelles szigeteket már időszámításunk szerint 500-ban felfedezték, de a szigetet először az angolok gyarmatosították. 1903 óta autonóm terület.
 

Mahé

Mahé a legnagyobb sziget, a népesség 90%-a itt lakik. Itt található a főváros Mahé, a legnagyobb kikötő és a nemzetközi repülőtér is. Ezt a látványos szigetet magas hegyek, és buja növényzet uralja. Számtalan finomhomokos strandja van. Északon Beau Vallon a legnagyobb, és egyben legnépszerűbb partszakasz. Finom homok, tiszta part, éttermek, bárok, szórakozási és sportolási lehetőségek széles választéka várja az ide látogatókat. Mivel a korallgát a partok előtt itt megszakad, a víz főleg októbertől áprilisig nagy hullámokkal éri el a partot, így a vizisportok kedvelőinek kedvez. Májustól szeptemberig ez a part is nyugodt, fürdőzésre alkalmas. Bel Ombre a Beau Vallon folytatása. Picit messzebb van a nyüzsgéstől, szép, fehérhomokos partja mentén elegáns szállodákat találunk. A sziget dél-nyugati oldalán található partok egymást érik, keleten teljesen egybefolynak. Ezek a partok is tiszták, fehér homokkal, borítottak, ám kisebbek, hangulatok nyugodtabb, mint az északiaké.
 

Praslin

Seychelles második legnagyobb szigete, a Vallée de Mai otthona. Ez az egyetlen hely a földön, ahol megtalálható az érdekes alakú a Coco de Mer (tengeri kókusz) pálma, mely több mint 200 évig is élhet. A szigeten óriási sziklák váltakoznak gyönyörű tengerpartokkal. Praslin szigetén összesen két település található, melyek paradicsomi hangulatot árasztanak jellegzetes kis utcáival, fehér homokos, nyugodt strandjaival, öbleivel és gyönyörű környezetével.
 

La Digue

Népesség szempontjából a harmadik legnagyobb sziget. Mennyei, finom, fehérhomokos tengerpartjaival ideális a nyugalmas pihenést kedvelőknek. La Digue szigetén alig van motoros jármű, mindenki (motor)biciklivel és szekéren közlekedik. Itt készül a legtöbb álomfotó és film a csodálatos, gránitsziklás-fehérhomokos partokról, és itt lakik a korábban kihaltnak hitt fekete papagáj is.
 

Alphonse szigete

Az apró, háromszög alakú korallsziget igazi ékköve az Indiai óceánnak. Érintetlen szépségével leginkább egy csodálatos, lakatlan szigetre emlékeztet. Türkizkék óceán, hófehér homokú part, kókuszpálmák és egzotikus növények, gazdag élővilág, különleges halak és madarak jellemzik ezt a mesés kis szigetet, amely kb. 60-80 percnyi repülőútra van Mahé-tól.
 

Beutazási feltételek

Vízumkötelezettség: vízum nem szükséges. Az útlevélnek a beutazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Kilépési illeték: 40 USD-t kell fizetni az ország elhagyásakor a repülôtéren.

Időeltolódás

+3 óra.

Időjárás

Idôjárás/éghajlat: trópusi. Esôs évszak: január-május.
 

Autóbérlés - Közlekedés

Közutak hossza: 269 km, ebből 187 km burkolt.
Legfontosabb kikötő: Victoria.
Nemzetközi repülőtér: Mahé (sziget).

Tudta…?

  • … hogy a Coco de Mer, vagyis a tengeri kókusz egyik elnevezése a maldív-dió? Ezt a nevet azért kapta, mert az Indiai-óceán hajósai eleinte nem tudták, honnan származik az óriási méretű termés. A Maldív-szigeteken láttak hasonlót, hát arról nevezték el. A Seychelle-szigetek felfedezése azonban választ adott erre a rejtélyre.
  • … hogy La Digue szigetén található az a villa, ahol több filmet is forgattak? Például az egykor igen nagy népszerűségnek örvendő Emanuelle-sorozatot is…

Városok

La Digue

A szigetet gránitsziklái teszik felejthetetlenné. A meseszép, homokos tengerparton tornyosuló, óriási gránitsziklákat soha nem fogja elfelejteni. A paradicsomi látvány a filmeseket is megihlette. Emlékszik annak a bizonyos kókuszos csokinak a reklámjára azzal a hihetetlenül kék szemű... tovább

Mahé

A Seychelle-szigetek legnagyobb tagja. A sziget belsejét hegyek uralják. Meseszép homokos strandokat talál körülöttük. Északon Beau Vallon a legnépszerűbb partszakasz. Éppen annyira nyüzsgő, amennyire kell. Ha erre jár, éttermek, bárok és különböző szórakozási lehetőségek várják. A másik kedvelt tengerpart Bel Ombre. Ha zavartalan pihenésre vágyik, ezen a szakaszon terítse le törölközőjét a fehér homokra.

Mahé szigetén található Victoria. A világ egyik legkisebb fővárosában sétálva érdemes megnézni az Óratornyot, a Szent Pál Katedrálist, a hindu szentélyt és a mecsetet. A Természettörténeti Múzeumban megtekintheti, milyen növények és állatok éltek, illetve élnek a mai napig a szigeteken. A Történeti Múzeumban pedig betekintést nyer a Seychelle-szigetek múltjába. Az utcákat gyarmati épületek teszik érdekessé. A botanikus kertben orchideák és óriásteknősök között pihenheti ki a városnézés fáradalmait. Mindenképpen keresse meg a piacot. Vásároljon valamilyen trópusi gyümölcsöt! Az európaiak által is ismertek mellett (pl.: dinnye, ananász, papaya) rengeteg ritkaságot is találhat. Evett már például savanyú anónát (ami valójában édes!) vagy szív alakú kerdebefet? Kóstolta a lédús jamalacot? Esetleg a bilimbit? Hát épp itt az ideje!

Praslin

A szigeten összesen két település van, szűk utcákkal és csodálatos strandokkal. Praslin szigetén a hatalmas sziklák és a homokos tengerpartok egymással versenyezve próbálják elvarázsolni a vendégeket. Legismertebb strandja Anse Lazio. Állítólag a homok itt még fehérebb, a tenger pedig... tovább

sales@mortons.hu   |   Cégeknek   |   Kapcsolat   |   Adatvédelem