HAWAII – SZÁZEZREKKEL OLCSÓBBAN!

Angliai utazási beszámolók

London belopta magát a szívembe

Tavaly decemberben volt szerencsém ellátogatni Londonba, ahol egy feledhetetlen hetet töltöttem.

Az ott élő barátnőm gondoskodott a változatos programokról. Ez időtájt még csodálatosabb volt a brit főváros, hiszen karácsonyi fényekben úszott minden. A ragyogás, a nagyvárosi nyüzsgés és az enyhe téli időjárásnak köszönhetően élvezet volt vásárolgatni Oxford Street-en, majd kicsit csendesebb helyre menekülve remek élményt nyújtott a Tate Modern Múzeum, mely a Szent Pál Székesegyházzal szemben, a Temze partján található.

Esténként pihegve beültünk egy pub-ba, ahol megkóstolhattam a "cider"-t, ez az édeskés, leginkább sörhöz hasonlítható ital (valójában szénsavas almabor) azonnal levett a lábamról.

A szilvesztert előre lefoglaltuk, az OnAnon nevű club-ban, mely a Piccadilly Circus-ön található - igaz kicsit borsos volt az ára (kb. 30.00 font), de mindenképpen megérte, mert leírhatatlanul jól szórakoztunk.

Utolsó programunkként Leicester Square-re mentünk az Adelphi Theatre-be, ahol - jazz-rajongókként - a Chicago musicalt néztük meg.

Tartalmas hét volt, mellyel London igazán belopta magát a szívembe, és ha tehetem biztosan visszalátogatok, mert Londonból nem elég!

N.K.

Gyönyörű volt

Idén nyáron voltam Angliában. Gyönyörű volt. A szokások és az emberek mentalitása teljesen eltér a mienktől. Szívesen visszamennék, mert egy hét kevés volt arra, hogy a sok szép látnivalót megnézzem. Ha lenne rá lehetőségem, biztosan elfogadnám :)

B.N.

Július első felében jártam Londonban és Leedsben. Függetlenül a terror-riadótól, immáron több éves tapasztalat, hogy nyáron rettentően lelassul és bedugul a földalatti közlekedés Londonban, illetve az autópályákon. Célszerű több órás "tartalékot" hagyni a reptérre való eljutáshoz. Másrészt London belvárosában (főleg a Picadilly vonalon) értelmetlen a földalattin lassú kínhalált halni a tömegben és melegben. Rövid sétával a látnivalók jó része elérhető. Ráadásul a a londoni metróban akkor is rettentő meleg van, ha a felszínen kellemes 20-22 fok van.

H.Zs.

Megérkeztem Londonba

Életem legnagyobb élménye az volt, mikor megérkeztem Londonba.

Amikor kiszálltunk a repülőből iszonyatos tisztaság és nagy rend fogadott minket.

Ez már megalapozta az országról alkotott képemet, de ami igazán lenyűgözött az London volt, hiszen nagyon pörgős nagy zsúfolt város, tele mindenféle nációval, ami külön megadta a pikantériáját.

Az emberek nagyon kedvesek voltak, ám nem túl barátkozóak, érezhetően nagy távolságot tartanak még egymással is, de ettől függetlenül, nagyon szép volt és nagyon fantasztikus volt a tipikus angol buszokon az utazás.

Vissza mennék szívesen bármikor...

A. M.

Megtekintett ajánlatok
Legnépszerűbb oldalaink