Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Hova utazna?
Indulás
Visszaérkezés

Ár / fő:

Honnan
Hová

Indulás
Visszaérkezés


Osztály

Szentpétervár repülőjegy

Irány „Észak Velencéje”! Olcsó repülőjegy Szentpétervárra, az Oroszország második fővárosaként is emlegetett nagyvárosba – csak adja meg a tervezett utazási paramétereket, és máris böngészheti aktuális ajánlatainkat! Igény esetén állunk rendelkezésére az utasbiztosítás intézése terén is. Budapest-Szentpétervár repülőjegy foglalás kényelmesen.

Szentpétervár

Oroszország második fővárosának tartják, és gyakran illetik az „Észak Velencéje” elnevezéssel. A Finn-öböl partján, a Néva folyó torkolatában található, és Péter cár alapította 1703-ban. A történelem során volt már Pétervár, Szentpétervár, Petrográd és Leningrád is. Oroszország második legnépesebb városa a maga 4 és fél milliós lélekszámával. Városközpontját az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Oroszország kulturális fővárosa is egyben, mivel rengeteg múzeummal, színházzal, kiállítási teremmel, könyvtárral, valamint tudományos és oktatási centrummal rendelkezik.

Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma is itt található, vagyis az Ermitázs. Ennek megfelelőn mintegy 2-3 millió látogatót fogad évente Oroszországból és a világ számtalan más tájáról. Bátran nevezhetjük hát a világ egyik legjelentősebb múzeumának is a londoni Tate és a párizsi Louvre mellett. Egyébként a Téli Palota épületében található, ahol 1917 óta ad teret a legnagyobb európai festők műalkotásainak. 365 terme van berendezve, de még így is csak egy töredéke látható annak a 4 millió darabos gyűjteménynek, amivel a múzeum rendelkezik. Persze így is rendkívül széles a kínálata, hiszen egyaránt láthatjuk a holland barokk, az olasz reneszánsz és a francia művészek alkotásait is, valamint a tróntermet, ókori szobrokat és a felvilágosodás korából az európai festészet műremekeit is.

Szintén híres látnivaló a városban a Péter-Pál Erőd, melyet az 1730-as években az Admiralitás átalakításakor építettek ki. Az erőd közepén található a Péter-Pál-székesegyház, amely 122 és fél méteres tornyával magasodik a sziget és a városközpont fölé is. Az erőd vastag falai és a rendkívüli pontossággal kialakított bástyái körbefutnak a hatszögletű sziget partvonalán. Külsőre nem igazán hasonlít a többi pravoszláv templomra, de a belseje már igen, hiszen gazdag aranyozás és rengeteg ikon díszíti. A területen megtekinthetjük a cári sírokat is, mivel Nagy Pétertől kezdve itt helyezték örök nyugalomra az uralkodókat és családtagjaikat.

Ha a városban járunk nem érdemes kihagynunk az Orosz Múzeumot sem. Minden bizonnyal ez a város egyik legszebb klasszicista épülete. A múzeum az országban az egyetlen, amelyik hagyományosan őrzi a felbecsülhetetlen értékű műkincsek igen nagy részét. Így több mint 1000 éves művészeti kincsek kiállításait tekinthetjük meg a múzeumban, amelyik egyébként több épületből áll.

Semmiképpen sem érdemes elszalasztanunk az Auróra cirkálót sem, amelyik a cári orosz haditengerészet Pallada-osztályú páncélos cirkálója volt. 1897-ben kezdték el a hajó építését, és 1900-ban bocsátották vízre a Pallada-osztály harmadik tagjaként. Az 1917-es pétervári októberi forradalomban is részt vett, melynek az egyik jelképévé vált. 1957 óta szolgál múzeumhajóként.

Ezek mellet természetesen még rengeteg egyéb híres látnivalót is tartogat a város, amely mind csak arra vár, hogy felfedezzük.

Szentpétervár repülőjegy vadász

Ha érdeklik a Szentpétervár repülőjegyek, de nem talált megfelelőt magának, itt beállíthat árfigyelést.

Adja meg email címét, hogy hová szeretne repülőjegyet foglalni és válasza ki a figyelés típusát: rugalmas utazási időpontot, ha a kinttartózkodás napjait szeretné megadni, vagy az árfigyelés egy dátumra opciót, ha már tudja melyik napokon repülne. Ha bekerül a rendszerünkbe egy, az Ön által megadott kritériumoknak megfelelő repülőjegy, értesíteni fogjuk.

Honnan:
Hova:
Mettől:
Meddig:
Min. napok száma:
Max. napok száma:
*A vadász használatával a Morton's hírlevelére is feliratkozik.

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató