Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Észak gyöngyszeme, Szentpétervár I.

Körutazás Oroszországban
Oroszország

Utazás: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 122722
Éjszakák száma: 4
Tovább a foglalásra

Észak gyöngyszeme, Szentpétervár I. utazás

Szentpétervár, Észak-Európa legnagyobb városa, a nagyhatalmú orosz cárok egykori székhelye egyedülálló műemlékekkel rendelkezik. A Téli Palotát is magába foglaló Ermitázs a világ egyik leggazdagabb múzeuma, de kiemelkedő látványosságnak számít például a Péter-Pál-erőd, az Izsák-székesegyház, a nemrég gyönyörűen felújított „Véren Megváltó” temploma, vagy a híres sugárút, a Nyevszkij proszpekt. A város monumentális méretű palotáinak látványa a legjobban a csatornákon közlekedő sétahajókról élvezhető.
Sok turista számára a legnagyobb élményt a város környéki cári kastélyok megtekintése jelenti, hisz fényűzésben még az abszolutizmus korának francia királyai sem versenyezhettek az orosz cárokkal.
Igaz, hogy 1991-ben a város nevét Leningrádról visszaváltoztatták Szentpétervárra, de azért a helyiek jó része továbbra is elégedetten nyugtázza, hogy a város különböző részein még állnak a Lenin-szobrok.

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri átszállással Szentpétervárig és vissza, Oroszországban légkondicionált autóbusszal.

Szállás

4 éjszaka 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: A szálloda hivatalosan 4 csillagos minősítésű, de az irodánk megítélése szerint inkább erős 3 csillagosnak felel meg.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió a 2. naptól.


1. nap: Szentpétervár

Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Szentpétervárra. Az esti megérkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Szentpéterváron (4 éj).

2. nap: Puskin, Pavlovszk, Szentpétervár

Délelőtt Puskin városában, a Carszkoje Szelo birtokon található Katalin-kastélyt és gyönyörű parkját nézzük meg. A palota homlokzata 300 méter hosszú, a pazarul berendezett termek közül a Borostyánszoba a leghíresebb, az oroszok a világ 8. csodájának tartják.
Kora délután a szomszédos Pavlovszkban I. Pál cár klasszicista stílusú kastélyába látogatunk. Ez az épület jóval kisebb a Katalin-kastélynál, de a berendezése legalább olyan szép, ugyanis I. Pál és felesége akkoriban beutazták fél Európát, és rengeteg műkincset vásároltak a kastély díszítésére.
Ezt követően visszautazunk Szentpétervárra, ahol egy sétahajózáson veszünk részt a várost átszelő csatornákon és a Néva folyón.

3. nap: Szentpétervár

Autóbuszos városnézés, kora délelőtt a belváros nyugati részével ismerkedünk (Marijinszkij-színház, Bronzlovas szobra, Szenátus palotája, Admiralitás, Vaszilij-sziget, Mensikov-palota, Akadémia, Sztrelka a Rosztrum-oszlopokkal és a Tőzsdepalotával stb.).
Ezt követően egy 3 órás tárlatvezetés keretében nézzük meg az Ermitázs legfontosabb kincseit. Megtekintjük a Téli Palota fényűző reprezentatív termeit és a „Nyugat művészete” gyűjteményt, mely magában foglalja például az itáliai reneszánsz festők alkotásait is. Ezután utasaink választhatnak: vagy egyénileg barangolnak tovább az Ermitázsban, vagy idegenvezetőnkkel egy sétát tesznek a város főutcáján, a közeli Nyevszkij proszpekten. A séta közben lehetőség lesz a római Szent Péter-bazilikára emlékeztető Kazanyi-székesegyház, és a meseszép „Véren Megváltó” temploma meglátogatására, valamint a város legrégibb, és legnagyobb áruházának, a Gosztyinij Dvornak a felkeresésére (óriási árubőség) is.

4. nap: Petrodvorec, Szentpétervár

Délelőtt a Finn-öböl partján fekvő Petrodvorec megtekintése következik. Az orosz Versailles-nak is nevezett palotaegyütteshez tartozó káprázatos parkban található a világ legnagyobb és valószínűleg leglátványosabb szökőkútrendszere. A Nagy Palota megtekintése és a park bebarangolása után visszautazás Szentpétervárra.
Folytatjuk az autóbuszos városnézést, ezúttal főleg a belváros keleti részével ismerkedünk (Szmolnij-komplexum, Tauriszi palota, Cirkusz, Nyári kert, Mars-mező, Nagy Mecset, Auróra cirkáló stb.). Később látogatást teszünk Szentpétervár legnagyobb templomában, az Izsák-székesegyházban (belsejében gyönyörű mozaikok, freskók, márványok, szobrok, aranyozások és érdekes kiállítások). A városnézés során megtekintjük a Péter-Pál-erődöt is. A Néva egy szigetét szinte teljesen elfoglaló építményben jópár nevezetesség található, melyek közül kiemelkedik a Péter-Pál-székesegyház. Ebben a templomban vannak a Szentpéterváron uralkodó orosz cárok síremlékei (Nagy Pétertől egészen az utolsó cárig, az 1918-ban kivégzett II. Miklósig).

5. nap: Szentpétervár

Szabadidő, lehetőség sétára, vásárlásra a Nyevszkij proszpekten, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás egyszeri átszállással. Az előzetes menetrend szerint érkezés Budapestre az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

x
A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a 4 éjszakai szállást reggelivel, a regisztrációs díjat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az irodánk idegenvezetőjét az elutazástól a hazaérkezésig és a helyi idegenvezetéseket, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Félpanziós felár: 19.600 Ft (3 vacsora)

Egyágyas felár: 57.000 Ft

3. fő kedvezménye (pótágyon): 19.600 Ft

Vízumdíj: 19.000 Ft

Felhívjuk figyelmüket, hogy a vízumügyintézés miatt útlevelüket az utazást megelőző egy hónapban nélkülözniük kell. A vízumhoz a hazautazástól számítva még min. 6 hónapig érvényes útlevélre van szükség, melyben legalább 2 egymással szembeni üres oldal található. Kérjük, jelentkezéskor érdeklődjön irodánkban a vízumügyintézés részleteiről!

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 450 Ft/nap

A reptéri illeték az indulásig változhat!

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató