Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Róma utazási ajánlatok

Utazáskereső

Kategória nem kötelező megadni

Utazás módja nem kötelező megadni

Teljes ár/fő (Ft) nem kötelező megadni

Időpont nem kötelező megadni

Éjszakák száma nem kötelező megadni

Hova utazna? nem kötelező megadni


 

Róma utazás

Kedvező árú római utazást keres repülővel? Róma, az örök város várja Önt! Az utazás Rómába nem kell, hogy egy vagyonba kerüljön, mi összegyűjtöttük Önnek a legjobb ajánlatokat egy hosszabb-rövidebb római városlátogatásra. Csak jelölje meg utazáskeresőnkben, hogy hozzávetőlegesen mikor lenne aktuális Önnek a római utazás, és máris kilistázzuk a legjobb lehetőségeket. Szánjon elég időt rá, hogy megismerje Rómát! Tudnia kell, hogy Róma városlátogatás során fokozatosan mutatja meg igazi arcát, azt a sokszínű, színes, érzéki és meglepetésekkel teli arcot, amit talán Ön is méltóságteljesebbnek, komolyabbnak hitt korábban. Pedig egy római utazás során kiderül, hogy nem véletlen, hogy Római vakáció c. legendás moziban is éppen ez a város hozta ki a bohém, szenvedélyes szabadságharcost még a visszafogott és jólnevelt Anne hercegnőből is (Audrey Heburn). Ha tehát megtalálta az Önnek megfelelő utazást Rómába, foglalja le azonnal, és élvezze nyitott szívvel a kalandot!

Róma

Az örök város, Olaszország fővárosa, a római katolikus egyház központja. A hét dombra épült Róma az európai kultúra bölcsője. Készüljön fel arra, hogy nem lesz elég egy nap, ha mindent meg akar nézni! Válassza ki azokat az épületeket, képzőművészeti alkotásokat, amelyeket mindenképpen látni szeretne, és készítsen tervet. Nem viccelünk. Ebben a városban tényleg nem fog unatkozni.

Szinte minden utcában találhat egy szobrot vagy szökőkutat, amit érdemes megnézni. De ne hagyja ki a legismertebbeket! Dobjon egy érmét a Trévi-kút vizébe! Vegyen egy gelato-t (világhírű olasz fagylalt) és sétáljon végig a Spanyol Lépcsőn, vagy repüljön vissza az ókorba a Forum Romanum csodálatos romjai között! Igyon egy eredeti olasz cappuccino-t az egyik kávéház teraszán valamelyik téren, például a Piazza di Spagna-n. Nézze meg az ókori Pantheont, az "összes isten templomát", majd menjen el a Capitolium és a Palatinus dombokra – a romok között jusson eszébe, hogy a nagy költő, Horatius és az ismert államférfi, Julius Caesar is itt sétált egykor. Semmiképpen ne hagyja el Rómát anélkül, hogy ne látta volna az ókori arénát, a Circus Maximus-t, és a világhírű amfiteátrumot, a Colosseumot. Emellett még számos templom, bazilika és múzeum vár arra, hogy Ön is felfedezze kincseit. A nyári kánikula miatt sokan választják Róma tengerpartját, Ostiát. Béreljen egy robogót és meg se álljon a tengerig!

A Vatikán a világ legkisebb állama, Rómán belül található. Szent Péter itt halt vértanúhalált és itt is temették el. Az őt követő pápák rezidenciája lett ez a miniállam. Azóta tehát a Vatikánban működik a Szentszék, a katolikus egyház központi kormányzata. Az itt hozott döntések gyakran befolyásolták egész Európa sorsát. A monumentális Szent Péter-székesegyház pedig a mai napig zarándokok millióit vonzza. A pápai palotákban található a Vatikán Múzeum. Ez Róma leggazdagabb gyűjteménye. Antik szobrok, Raffaello stanzái és természetesen a Sixtus-kápolna. Rengeteg kincset talál itt. Nézzen szét alaposan!

sales@mortons.hu   |   Cégeknek   |   Kapcsolat   |   Adatvédelem

Hírlevél