Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Hova utazna?
Indulás
Visszaérkezés

Ár / fő:

Honnan
Hová

Indulás
Visszaérkezés


Osztály

Pisa repülőjegy

Nézze meg a pisai Ferde Tornyot élőben! Foglaljon repülőjegyet Pisa városába rendszerünkben, olcsón, kényelmesen, egyszerűen! Ha a legjobb árakat keresi, akkor jó helyen jár, tekintse meg ajánlataink a tervezett utazás ideje szerint! Olcsó repülőjegy Pisa repterére, a Galileo Galilei reptérre – egész évben kedvező árakkal és számos kiegészítő szolgáltatással várjuk!

Pisa

Az egyik legrégebbi olasz város, Pisa megye és az érsekség székhelye. Az Arno folyó két partján, a Tirrén-tengertől 7,5 kilométerre fekszik. Egy legenda szerint trójai menekültek alapították, akik egykori peloponésszoszi városuk nevét adták neki. Körülbelül 90 ezer lakossal rendelkezik, így szerencsére nincs túlzsúfolva.

A városban kétséget kizáróan a Dóm tér a legfőbb látnivaló. Ezt a Csodák mezejének, azaz Prato dei Miracolinak is szokták nevezni. A téren voltaképpen egy komplex épületegyüttes található, amelynek a részei a Torony (Campanile), a Dóm (Duomo), a Keresztelőkápolna (Battistero) és a Temető (Camposanto). Az épületcsoportot 1063-ban kezdték el felépíteni. Mindegyik épület egyazon fehér márványból épült, melynek köszönhetően káprázatos módon ragyognak a napsütésben. 1987-ben az UNESCO a világörökség részének nyilvánította a Dóm tér épületeit.

A világhírű Ferde Torony építése 200 évig tartott, s lényegében ez a Dóm harangtornya. A torony dőlése már az építésének elején megkezdődött, így a hatemeletes árkádsorának az építését úgy módosították, hogy mégis szilárdan álljon a tőzeges talajon. Ennek megfelelően az oszlopok a dőlési oldalon hosszabbak, mint az ellenkező felén. 1350-re készült végül el, de a dőlése azóta is folyamatosan növekszik, így mára már elérte az 5.2 métert.

Itália egyik legszebb temploma a Dóm, melyet Bruscheto épített, s 1064-ben kezdett hozzá. A homlokzatot szürke márványból, illetve színes márvánnyal díszített fehér kőből építették, melyhez a felhasznált márványtömböket Carrarából hozatták az építkezéshez. A 13. században építették a főhajót és a homlokzatot, míg a kupola galériája a 14. századból való. Egyaránt fellelhető építészeti stílusában a román, a bizánci és az iszlám is. A főbejáratán még ma is kivehető néhány bibliai jelenet. 1595-ben a belsejének nagy része egy tűzvészben elpusztult ugyan, de a reneszánsz hatás így is árad freskóiból és monumentális arannyal díszített mennyezetéből.

A Keresztelőkápolna a Dóm főbejáratával szemben található. Építését 1153-ban kezdték el, s csak a 14. században sikerült befejezni a kupolát. Igazán különleges akusztikával rendelkezik az épület, amit az idegenvezetők és a személyzet gyakran illusztrál, méghozzá úgy, hogy egyszerűen dalra fakadnak.

A Temető szintén egy kihagyhatatlan látnivaló a pisai városnézés során. Egy legenda szerint a temető földjének egy része a Szentföldről származik, amit a keresztes vitézek hoztak Pisába. Éppen ezen megszentelt volta miatt szolgált századokon át nyughelyül Pisa legfontosabb emberei számára. Mára az eredeti freskók nagy része már megsemmisült, de szerencsére néhány ókori római szarkofág sértetlenül ránk maradt.

Pisa repülőjegy vadász

Ha érdeklik a Pisa repülőjegyek, de nem talált megfelelőt magának, itt beállíthat árfigyelést.

Adja meg email címét, hogy hová szeretne repülőjegyet foglalni és válasza ki a figyelés típusát: rugalmas utazási időpontot, ha a kinttartózkodás napjait szeretné megadni, vagy az árfigyelés egy dátumra opciót, ha már tudja melyik napokon repülne. Ha bekerül a rendszerünkbe egy, az Ön által megadott kritériumoknak megfelelő repülőjegy, értesíteni fogjuk.

Honnan:
Hova:
Mettől:
Meddig:
Min. napok száma:
Max. napok száma:
*A vadász használatával a Morton's hírlevelére is feliratkozik.

További szolgáltatások


Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató