Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Hova utazna?
Indulás
Visszaérkezés

Ár / fő:

Honnan
Hová

Indulás
Visszaérkezés


Osztály

Palermo repülőjegy

Az olaszországi Palermóba keres repülőjegyet minél olcsóbban? Akkor nézze meg ajánlatainkat, nem fog csalódni! Rendkívül kedvező árakon kínálunk repülőjegyet Palermo városába, és más olasz úti célokhoz is. Egyszerűen írja be tervezett utazása idejét és a visszaérkezési dátumot, majd tekintse meg a kilistázott járatokat, és válasszon egy Önnek megfelelőt!

Palermo

Szicília régió és Palermo megye legnagyobb városa, melynek közigazgatási székhelye is egyben. A sziget északi részén helyezkedik el, s körülbelül 650 ezer lakossal rendelkezik. A város felfedezése páratlanul különleges élményt nyújt, hiszen telis-tele van történelmi látnivalókkal. Utcáin egyaránt érezhető a múlt és a jelen, mint ahogy a szegénység és a gazdagság is. Ezek mellett pedig kézzelfogható a kulturális sokszínűség, hiszen a dél-európai és az észak-afrikai atmoszféra is egyaránt jelen van, s nem csupán az épületeken, hanem a helyiek vérmérsékletében is.

A városnéző séta keretein belül okvetlenül keressük fel a palermói székesegyházat, mely egykoron muzulmán mecset volt, majd 1135-ben alakították át keresztény templommá. Szintén említésre és megnézésre érdemes a San Giovanni degli Eremiti-templom, mely 1132-ben épült, és a normann építészeti stílus jegyeit viseli magán. Ezeken kívül még nyolc fontos templom van a városban, melyek mindegyike igazán pompás látványt nyújt.

Csodaszép palotákat is találhatunk Palermóban, közülük talán a legkiemelkedőbb a Palazzo dei Normanni, amely feltehetően egy arab erődre épült.

Szintén lenyűgöző látvánnyal kápráztat el minket egy másik palota, a Palazzo Abatellis is, amely az 5. században épült, s aminek a belsejében a városi képtár kapott helyet.

Kétségkívül az egyik leghíresebb látnivaló Palermóban a Kapucinus katakombák, mely a városközponttól nyugatra található. Itt igazán hátborzongató élményben lehet részünk, mivel 8000 mumifikálódott testet őriz a katakomba, s közülük számos testet a falra lógattak fel hely hiányában. A holttestek a korra jellemző ruhákba vannak öltöztetve. Az első testeket a 15. században helyezték el itt, utoljára pedig 1881-ben használták a helyet temetkezési célokra.

Ha inkább valamilyen múzeumba térnénk be, akkor keressük fel a Régészeti Múzeumot, vagyis a Museo Archeologico Regionale-t, amely az ország leggazdagabb leletanyagát és gyűjteményét őrzi.

Akit pedig inkább a természet közelsége csábít, az okvetlenül látogasson el Palermo csodaszép, óriási botanikus kertjébe, ahol kényelmesen megpihenhetünk vagy akár hatalmas sétákat is tehetünk a mediterrán növények között.

Palermo repülőjegy vadász

Ha érdeklik a Palermo repülőjegyek, de nem talált megfelelőt magának, itt beállíthat árfigyelést.

Adja meg email címét, hogy hová szeretne repülőjegyet foglalni és válasza ki a figyelés típusát: rugalmas utazási időpontot, ha a kinttartózkodás napjait szeretné megadni, vagy az árfigyelés egy dátumra opciót, ha már tudja melyik napokon repülne. Ha bekerül a rendszerünkbe egy, az Ön által megadott kritériumoknak megfelelő repülőjegy, értesíteni fogjuk.

Honnan:
Hova:
Mettől:
Meddig:
Min. napok száma:
Max. napok száma:
*A vadász használatával a Morton's hírlevelére is feliratkozik.

További szolgáltatások


Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató