Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Titokzatos Calabria és varázslatos Szicília

Körutazás Szicíliában
Olaszország

Utazás: Busz
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Családbarát, Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 293071
Éjszakák száma: 9
Tovább a foglalásra

Titokzatos Calabria és varázslatos Szicília utazás


1. nap:

Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel, késő este érkezés Firenze környékére, tranzitszállás elfoglalása.


2. nap:

Reggeli után továbbutazás dél felé. Útközben Salerno megtekintése. A komor sziklák ölelésében fekvő öböl és a hegyoldalba épült város, gyönyörű, festői látvány. A város, ma a Tirrén tenger legforgalmasabb kikötője. A városban élt több, mint 12 éven át Márai Sándor is. A városnéző séta során megtekintjük a Lungomare Trieste-t, valamint a híres Dómot, melynek kriptájában találjuk a 12 apostol egyikének, Szent Máté evangélistának a sírját. Továbbutazás. Este a szállás elfoglalása Tropea környékén (3 éj)


3. nap:

Reggeli után Pizzo városát tekintjük meg, mely a Santa Eufemia öböl legnagyobb városa. Itt először a Piedigrotta kápolnát keressük fel. A XVII. században kialakított kegyhely egy halászbárka hajótörésének emlékét őrzi, melynek kapitánya fogadalmat tett Szűz Máriának, ha megmenekülnek, templomot emel ennek tiszteletére. A grottát faragott alakok csoportképei díszítik, s harangja az egykor itt szerencsétlenül járt bárka sajátja volt. Pizzo másik nevezetessége a szikla peremén magasodó Aragón-vár, mely arról híres, hogy 1815-ben itt végezték ki Napóleon egyik tisztjét, Joachim Muratot, aki I. Joachim néven egy darabig Nápoly királya volt. Délután visszautazás a szálláshelyre, fürdőzési lehetőség Tropeában.


4. nap:

Egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív hajókirándulás: Stromboli-Lipari-Vulcano
Korán reggel indulás Tropea kikötőjéből. Hajózásunk első állomása Stromboli (kiszállás a hajóból), ami a Föld egyik legaktívabb, csaknem folyamatosan működő tűzhányója. A szabályos kúphoz közelítő alakú sziget legmagasabb csúcsa 926 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé. Innen Panarea mellett hajózunk tovább, ez a sziget a Lipari szigetcsoport legkisebb tagja, bronzkori településéről és stílusos fehérre meszelt házairól híres. A következő megálló, ahol hajónk kiköt Lipari szigete. Itteni programunk a barlangokkal és sziklákkal tagolt part felfedezése, valamint az itt található Régészeti Múzeumot is felkereshetjük. Utolsó állomásunk Vulcano lesz, mely aktív, folyamatosan kénes füstöt kibocsátó vulkánjáról híres. Itt élvezhetjük a vulkáni működés kellemes ,,mellékhatásait" is: kipróbálhatjuk a pezsgőfürdőzést a nyílt tengerben, megmártózhatunk a gyógyító iszappal teli medencékben, beülhetünk a forró gőzlyukakba. Innen visszahajózás Tropeába. Visszautazás a szálláshelyre.


5. nap:

Reggeli után Szicília felé indulunk. Útközben még felfedezzük Scilla városát. A városka közepén sziklás kiszögellés nyúlik a tengerbe, rajta a középkori Ruffo-erőd masszív tömbjével, melynek aljában, egy barlangban élt hajdanán Scylla, a szörny. Megtekintjük ezt és a festői Chianalea halásznegyedet lépcsőzetesen elhelyezkedő házaival. Innen Reggio Calabria felé utazunk tovább. Calabria legnépesebb települése már az ókorban is jelentős polisnak számított: Kr.e. 720-ban a legelső dél-itáliai kolóniák között alapították. A város hajdani dicsőségét őrzi az a két híres ókori bronzszobor, melyeket a Magna Graecia Nemzeti Múzeumban láthatunk. Reggio másik nevezetessége a csodálatos tengerparti sétány, a Lungomare Falcomata. Szebbnél-szebb villák és paloták sorakoznak a pálmákkal és örökzöldekkel beültetett mediterrán korzó mentén. A város stratégiai jelentőségére pedig a hatalmas Aragón-kastély masszív tömbje vigyáz, melynek helyén már a VI. században is erőd állt. Innen komppal jutunk át Szicíliába. Este szállásfoglalás Taormina környékén (4 éj)


6. nap:

Reggeli után kirándulás az Etnához. A 3300 méter magas Etna Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja. Elsőként autóbusszal jutunk el a felvonóhoz, mely 1900 méter magasságban található. Innen a kabinos függővasúttal (funivia) érkezünk 2600 m-re, ahonnan terepjárókkal utazhatunk a kráterig. Késő délután ismerkedés Taormina városával. Itt a Görög színház, a Dóm és a Villa Comunale lesznek legfontosabb látnivalóink. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.


7. nap:

Egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás: Agrigento-Piazza Armerina
Utunk Piazza Armerinába vezet, ahol napunk első részét a Villa Romana del Casale megismerésével töltjük. A villa valószínűleg egy, a IV. században uralkodó római császár számára készült, a művész pedig észak-afrikai lehetett, padlómozaikjai a legszebb és legnagyobb mozaikok, amelyek az ókorból megmaradtak. A villa romjai között jól kivehetők a lakó- és fogadószobák, a termák, a hálószobák, az árnyékszék és a szolgák hálókamrái. A híres lányos terembe egy híd vezet, itt tekinthetjük meg a bikiniszerű ruhában táncoló lányok mozaikjait. Délután Agrigentoba látogatunk. Görögországon kívül a legcsodálatosabb ókori görög emlékek itt találhatók, mégpedig a Templomok-völgyében, oliva- és mandulaligetek között. Az egyik legszebben és leginkább épen megőrzött templom a Concordia, amelyet 597-ben keresztény templommá alakítottak át. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.


8. nap:

Reggeli után Noto városába látogatunk, melyet méltán neveznek a Szicília barokk fővárosának. Noto a világörökség része, 7 másik várossal együtt ,,Val di Noto" néven. Az 1693-as földrengés teljesen romba döntötte a környéket, s az akkori vezetés a szisztematikus és tervszerű újjáépítés mellett döntött, s csodálatos barokk városokat hozott létre. Végül Siracusába érkezünk, melyről már Cicero is megmondta, hogy "legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb". Leghíresebb ókori emlékei közé tartozik az Apollón temploma, az ókori színház, a római amfiteátrum és az olümpiai Zeusz temploma. Innen kirándulás az Alcantara folyó völgyébe. A legenda szerint a néhány kilométerre lévő vulkán kitörésekor egy hatalmas szikladarab idáig repült el, és kettéhasította a hegyet. A lassan kihűlő lávában utat találtak maguknak a kis hegyi patakok, így kiszélesítették a völgyet és létrehozták a folyómedret. A kihűlt láva mindenütt érdekes, különleges mintázatban összegyűrődve követi a folyót, teljes hosszában, a tengerig. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.


9. nap:

Reggeli után indulás észak felé. Utunk Itália egy kevéssé ismert szegletébe, Pugliába vezet. Alberobello városával ismerkedünk, melynek jellegzetes építményei a trullók. Ezek Dél-Olaszország ezen régiójában található jellegzetes kúp alakú, habarcs nélkül, mészkőből épült lakóházak. A város 1996 óta az UNESCO Világörökségének része. Innen Bariba utazunk tovább. Főbb nevezetességei a kikötő melletti félszigeten, Barivecchia városrészben találhatók. A látnivalók közül a Szent Miklós Bazilika, mint a román kori építészet egyik legszebbike és a Petruzzelli Teátrum, Olaszország egyik legnagyobb, világhírű előadásoknak is otthont adó operaháza a legkiemelkedőbb. Innen hajózunk komppal Dubrovnikba, éjszaka a kompon.


10. nap:

Reggel érkezés Dubrovnikba, rövid séta a városban, majd folyamatos utazás Magyarország felé. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.Utazás: autóbusszalSzállás: 1 éjszaka tranzitszállás Firenze környékén, 3 éjszaka Tropea környékén, 4 éjszaka Taormina környékén 3*-os szállodában 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban, 1 éjszaka kompon Bari Dubrovnik között 2 ágyas, saját fürdőszobás belső kabinbanEllátás: reggeli vagy félpanzió

Felhívjuk figyelmüket, hogy ennél az útnál a vacsorák megrendelésére csak előzetesen van lehetőség. A vacsorák megrendelését javasoljuk, mivel a program sűrű, általában fáradtan érkezünk vissza a szálláshelyre. Kérdéses, hogy a programokból visszaérkezve a szálláshelyek környékén találnak-e még nyitva tartó éttermet. Továbbá az éttermekben valószínűleg ennél magasabb áron tudnak csak étkezni. Vacsorát nem igénylő kedves utasainknak a napközbeni szabadidőben javasoljuk az étkezés megoldását.

x

Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 9 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza:

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjánal 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

VOX készülék (városnézéshez):                                4.200 Ft/fő                                      
Kikötői illeték:9.200 Ft/fő
Idegenforgalmi adó:kb. 1,5 Euro/fő/éj
  

Fakultatív vacsora felár 

(8 vacsora, a kompon nem tartalmazza a vacsorát):     

33.900 Ft/fő (itthon fizetendő)
  
Fakultatív programok 
Stromboli-Lipari-Vulcano hajókirándulás:kb. 45 Euro/fő
Agrigento-Piazza Armerinakb. 40 Euro/fő + belépők
  
Várható költségek 
Pizzo, Murat vár és Piedigrotta kápolna:kb. 6 Euro/fő
Reggio Calabria, Magna Grecia Nemzeti Múzeum: kb. 5 Euro/fő
Kirándulás az Etnára:

kb. 30 Euro/fő (busz + felvonó) vagy

kb. 60 Euro/fő (busz + felvonó + terepjáró)

Alcantara folyó völgye:kb. 11 Euro/fő
Taormina, Görög színház:kb. 12 Euro/fő
Siracusa, ásatási terület: kb. 10 Euro/fő
Siracusa, Dóm:kb.   3 Euro/fő
Agrigento, Templomok völgye: kb. 10 Euro/fő
Piazza Armerina, Villa Romana del Casale: kb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató