Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Puglia és Basilicata különleges világa (Repülövel)

Körutazás Olaszországban
Olaszország

Utazás: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 310088
Éjszakák száma: 7
Tovább a foglalásra

Puglia és Basilicata különleges világa (Repülövel) utazás

Bari

Info:

[r] repülővel

3 - 4*-os szállodában

büfé reggeli, 6 vacsora

 

1. Két felfedezésre váró, különleges régió

2. 8 nap, 18 város, számtalan múltat idéző emlék

3. A kirándulások fáradalmait a káprázatos öblök feledtetik

garantált indulás

kis létszámú csoport

kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

 

Leiras:

1 nap:  Budapest - Bari - Castel del Monte - Bari

Elutazás Budapestről 10:30 h-kor a Wizzair járatával Bariba. Érkezés 12:00 h-kor, majd utazás Castel del Montebe.
Megtekintjük ,,Apulia kőkoronájaként" is nevezett, 1240-ben épült különleges, nyolcszögletű várat, mely 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.
A délutáni órákban érkezünk vissza Bariba. Szállás elfoglalása után séta az óvárosban. Megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a román kori építészet egyik legszebbikét. Itt őrzik Szent Miklós ereklyéit 1087 óta. Ezt követően elsétálunk a San Sabino székesegyházhoz, majd az 1132-ben épült Norman várhoz. Szállás elfoglalása, este szabadprogram, séta a Lungomare sétányon. Szállás Bariban a Hotel 

2. nap.  Bari - Altamura - Matera - Taranto - Gallipoli (190 km)

Ma egy hosszú utazás vár ránk. Első állomásunk Altamura.
A város hírnevét világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura alapozta meg, amelyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak. Először sétálunk a városfalon belül található girbegurba utcák között, megtekintjük a 13. században épült román kori Santa Maria Assunta katadrálist, majd megkóstoljuk a kenyeret (Pané di Altamura) és híres Caciocavallo sajtot.
Altamurából Materaba utazunk. Olaszország egyik rejtett kincse, a semmi máshoz nem hasonlítható különleges szépségű és hangulatú település sziklába vájt lakásaival, belül freskókkal díszített épületek sokaságával, a szakértők szerint egyedülálló Európában. Matera régi városnegyede 1996 óta az Unesco Kulturális Világörökség része. 2019-ben Európa kulturális fővárosa címét viseli majd. Sétánk során megtekintünk több lakóházat, és egy sziklatemplomot,
Ezután Taranto várost érintve a kora esti órákban érkezünk Gallipoliban a Hotel Victoria Palace Gallipoli 4* szállodában. (3 éj).
Szállás: http://www.hotelvictoriagallipoli.it/

3. nap: Gallipoli - szabadnap

Pihenés, fürdés

4. nap:  Leuca - Gagliano dell Capo - Otranto - Galatina - Gallipoli (200 km)

Délelőtt Leucaba utazunk, ahol összeér az Adria-i tenger a Jón tenger vízével. Leucaban található Olaszország második legnagyobb világítótornya, az 1864-ben épült, 47 m magas Santa Maria di Leuca. De itt található Európa legnagyobb ivóvíz infrastrukturális építkezésének a vége, a Cascata Monumentale, amely Puglia és Campania ivóvíz ellátását szolgálja. A monumentális építkezést egy 250 m hosszú, 120 m szintkülönbségű csodálatos vízesés zárja (sajnos a vízesés évente csak 10 - 15 alkalommal van nyitva). Sétálunk az óvárosban, majd Gagliano del Capo településen megtekintjük a Cipollione fjordot, és a Conde del Ciolo öblöt. A déli órákban érkezünk Otrantoba.
Városnézésünket a Borgo Antico történelmi városrészben tett sétával kezdjük. A főtéren megtekintjük a díszes óratornyot, majd a katedrálist. Sétánkat a tengerparton található Aragon vár megtekintésével zárjuk, amely a várfallal együtt védelmi célt szolgált.
Kirándulásunk utolsó állomása a 12. században épült csodálatos barokk városközponttal rendelkező Galatina, melyet Puglia rejtett drágaköveként is emlegetik. Megtekintjük az 1390-ben épült román kori Santa Caterina d'Alessandria templomot és csodálatos rózsa ablakait. A késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállásunkra.

5. nap:  Gallipoli - Lecce - Brindisi - Monopoli (150 km)

Reggeli után Leccebe utazunk, melyet ,,Dél Firenzéjének" is neveznek. Számos barokk épülete egységes városképet alkot. A város a 17. században élte virágkorát, amikor a város feletti hatalmat a helyi püspökök gyakorolták, ekkor épültek impozáns barokk épületei. Megtekintjük a Santa Croce templomot, a római színház romjait és a Püspöki palotát. A városnézés után szabadprogram, melynek során folytathatjuk a város pezsgő életének felfedezését, akár egy fagyizó teraszán, egy különleges fagylaltkehely mellet. A déli órákban indulunk tovább Brindisibe.
A várost közel kétezer éve alapították, mely a maga korában a térség legjelentősebb kikötővárosa volt. A kicsi óvárost könnyű bejárni. Sétánkat a Via Appia út elkészülte emlékére emelt oszlopfő megtekintésével kezdjük (az eredeti oszlopfő a Polgármesteri Hivatalban található, megtekintése csak ritkán lehetséges.)
A római kereskedelmi út építését még i.e. 312-ben kezdték, majd Traianusz császár fejezte be. Megtekintjük a San Giovanni al Sepolcro templomot, és az 1143-ban épült Piazza Duomot. Városnézésünket a kikötőben található Castello Alfonsino vár megtekintésével zárjuk. Szállás Ostuni környékén a Hotel Rosa Marina Resort 4* szállodában. 
Szállás: http://www.ostunirosamarinaresort.com/home/ ( 3 éj)

6. nap: Alberobello - Locorotondo - Martina Franca - Ostuni - Monopoli ( 110 km)

Reggeli után utazás Puglia leglátogatottabb turisztikai településéhez, Alborelloba utazunk.
Hírnevét a városképet uraló sajátos épületeinek, a trulloknak köszönheti, melyek süveges tetejű hengeres vagy négyszögletes építmények. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A város központja a Piazza del Popolo tér. Innen délre található a két történelmi trullo-negyed, a Rione Monti és a Rione Aia Piccola. A trullók1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.
Következő állomásunk Locorotondo, egy dombtetőre épült kerek városka, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a trullo völgyre. Az erődített fallal kerített Locorotondo fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, ahol a városszerkezethez képest hatalmas, a mártír Szent Györgynek szentelt templom emelkedik.
Utunk következő állomása Martina Franca. A barokk templomokkal, kanyargós szűk utcákkal fehérre meszelt falú, díszes házakkal, gyönyörű terekkel büszkélkedő óvárost a Porto Santo Stefano barokk kapun keresztül közelítjük meg. Érdekes és egyedi fényképek készíthetőek itt, miközben megtekintjük a csodálatos Piazza Roma teret, a Palazzo Ducalét, majd a város legnagyobb barokk templomát a Basilica di San Martinot. 
Délután érkezünk Ostunibe. A várost már a kőkorszakban lakták, de fénykorát az 1500 évek elején élte. A fehér város egy pestis járvány következtében alakult ki, amikor is minden házat a járvány miatt fehérre kellett festeni. Legjelentősebb épületei a 15. században épült katedrális és a Püspöki Palota, valamint néhány nemesi palota. Késő délután érkezünk vissza a szállásunkra.

7. nap:  Ostuni / Monopoli - Szabadnap

Strandolás

8. nap:  Monopoli - Bari - Budapest

Reggeli után indulás Bariba. Hazautazás a 12:40 h-kor induló Wizz Air járattal. Érkezés Budapestre 14:10 h-kor

Unesco Világörökségi helyszinek

  •  I Sassi di Matera (kulturális/1993) 
  •  Castel del Monte (kulturális/1996) 
  •  A ,,Trulli stílusú épületek Alberobelloban (kulturális/1996) 

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Bari: 10:30 - 12:00 
Haza út: Bari - Budapest: 12:40 - 14:10

Utazás Wizz Air járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt adhatnak fel.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

További információk 2:

vagy kérjen visszahívást!

Az út idegenvezetője

Bajza Zsófia

1991 óta idegenvezető, és olasz, illetve magyar delegációk tolmácsaként is vállal munkákat itthon és a nagyvilágban. Olasz-magyar szakon szerzett középiskolai tanári diplomát a pécsi egyetemen, ám 1998-ban életvitelszerűen is az idegenvezetést választotta hivatásául. Az olasz anyanyelvi szintű birtoklása mellett németül, angolul és spanyolul is beszél, időnként ezt hasznosította telepített idegenvezetőként három különböző kontinensen. Legszívesebben azonban szép hazánkban kalauzolja olasz turistáit, illetve magyar csapatokat kísér repülős-, hajós-, valamint ritkábban autóbuszos utakon, számos országban. Az utazásokat kedvelő, alkotó értelmiségi szülei hatására és főként saját érdeklődésének kielégítésére, már gyermekkorától kezdve folytonosan tökéletesítette történelmi, művészettörténeti és földrajzi ismereteit. Ezeket felhasználva és kiegészítve, lelkesítő küldetésének érzi, hogy utastársainak is átadja a kulturális és természeti szépségekkel telített, érdekesebbnél érdekesebb helyek iránti szenvedélyét, hiszen maga is művészcsaládba született. Ráadásul ősi olasz és portugál vér is csörgedezik ereiben: talán ennek is köszönhető, hogy otthonosan mozog a neolatin nyelvű országokban, bármerre is jár. Itáliát kedvenc szigeteivel együtt keresztül-kasul beutazta már a csizma tetejétől az aljáig, és minden utazás alkalmával a következő úti célokhoz is igyekszik kedvet csinálni csapatának.

 

Puglia, Basilicata, Calabria legszebb látnivalói.

x

Az ár tartalmazza:
1 éjszaka Bariban 3*-os szállodában reggelivel3 - 3 éjszaka Gallipolli és Ostuni környékén 4*-os szállodákban félpanzióvallégkondicionált autóbusz közlekedés olasz városi adókkalmagyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:
WizzAir repülőjegy illetékkel, kézipoggyásszalKb 50.000 Ft/fő (változhat)Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását)kb. 5000 Ft/fő-tőlHelyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás meletti ülőhelyeket)kb. 3000 Ft/fő-tőlÚtlemondási biztosítás1,5%Idegenforgalmi adó16 Eur/fő (helyszínen fizetendő!) Egyéb költségek:egyágyas felár:64.200 Ft/főBBP biztosítás565 Ft/fő/naptólBelépőkkb 40 Eur/főPluszban feladható poggyászkb 16.000 Ft/db (max. 20 kg)

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató