Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Puglia és Basilicata különleges világa (Repülövel)

Körutazás Olaszországban
Olaszország

Utazás: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 310088
Éjszakák száma: 7
Tovább a foglalásra

Puglia és Basilicata különleges világa (Repülövel) utazás

Bari

Info:

[r] repülővel

3 - 4*-os szállodában

büfé reggeli, 6 vacsora

 

1. Két felfedezésre váró, különleges régió

2. 8 nap, 18 város, számtalan múltat idéző emlék

3. A kirándulások fáradalmait a káprázatos öblök feledtetik

garantált indulás

kis létszámú csoport

kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

 

Leiras:

1 nap:  Budapest - Bari - Castel del Monte - Bari

Elutazás Budapestről 10:30 h-kor a Wizzair járatával Bariba. Érkezés 12:00 h-kor, majd utazás Castel del Montebe.
Megtekintjük ,,Apulia kőkoronájaként" is nevezett, 1240-ben épült különleges, nyolcszögletű várat, mely 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.
A délutáni órákban érkezünk vissza Bariba. Szállás elfoglalása után séta az óvárosban. Megtekintjük a Szent Miklós bazilikát, a román kori építészet egyik legszebbikét. Itt őrzik Szent Miklós ereklyéit 1087 óta. Ezt követően elsétálunk a San Sabino székesegyházhoz, majd az 1132-ben épült Norman várhoz. Szállás elfoglalása, este szabadprogram, séta a Lungomare sétányon. Szállás Bariban a Hotel 

2. nap.  Bari - Altamura - Matera - Taranto - Gallipoli (190 km)

Ma egy hosszú utazás vár ránk. Első állomásunk Altamura.
A város hírnevét világszerte híres kenyere, a Pané di Altamura alapozta meg, amelyet a 16. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet megjelöléssel forgalmaznak. Először sétálunk a városfalon belül található girbegurba utcák között, megtekintjük a 13. században épült román kori Santa Maria Assunta katadrálist, majd megkóstoljuk a kenyeret (Pané di Altamura) és híres Caciocavallo sajtot.
Altamurából Materaba utazunk. Olaszország egyik rejtett kincse, a semmi máshoz nem hasonlítható különleges szépségű és hangulatú település sziklába vájt lakásaival, belül freskókkal díszített épületek sokaságával, a szakértők szerint egyedülálló Európában. Matera régi városnegyede 1996 óta az Unesco Kulturális Világörökség része. 2019-ben Európa kulturális fővárosa címét viseli majd. Sétánk során megtekintünk több lakóházat, és egy sziklatemplomot,
Ezután Taranto várost érintve a kora esti órákban érkezünk Gallipoliban a Hotel Victoria Palace Gallipoli 4* szállodában. (3 éj).
Szállás: http://www.hotelvictoriagallipoli.it/

3. nap: Gallipoli - szabadnap

Pihenés, fürdés

4. nap:  Leuca - Gagliano dell Capo - Otranto - Galatina - Gallipoli (200 km)

Délelőtt Leucaba utazunk, ahol összeér az Adria-i tenger a Jón tenger vízével. Leucaban található Olaszország második legnagyobb világítótornya, az 1864-ben épült, 47 m magas Santa Maria di Leuca. De itt található Európa legnagyobb ivóvíz infrastrukturális építkezésének a vége, a Cascata Monumentale, amely Puglia és Campania ivóvíz ellátását szolgálja. A monumentális építkezést egy 250 m hosszú, 120 m szintkülönbségű csodálatos vízesés zárja (sajnos a vízesés évente csak 10 - 15 alkalommal van nyitva). Sétálunk az óvárosban, majd Gagliano del Capo településen megtekintjük a Cipollione fjordot, és a Conde del Ciolo öblöt. A déli órákban érkezünk Otrantoba.
Városnézésünket a Borgo Antico történelmi városrészben tett sétával kezdjük. A főtéren megtekintjük a díszes óratornyot, majd a katedrálist. Sétánkat a tengerparton található Aragon vár megtekintésével zárjuk, amely a várfallal együtt védelmi célt szolgált.
Kirándulásunk utolsó állomása a 12. században épült csodálatos barokk városközponttal rendelkező Galatina, melyet Puglia rejtett drágaköveként is emlegetik. Megtekintjük az 1390-ben épült román kori Santa Caterina d'Alessandria templomot és csodálatos rózsa ablakait. A késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállásunkra.

5. nap:  Gallipoli - Lecce - Brindisi - Monopoli (150 km)

Reggeli után Leccebe utazunk, melyet ,,Dél Firenzéjének" is neveznek. Számos barokk épülete egységes városképet alkot. A város a 17. században élte virágkorát, amikor a város feletti hatalmat a helyi püspökök gyakorolták, ekkor épültek impozáns barokk épületei. Megtekintjük a Santa Croce templomot, a római színház romjait és a Püspöki palotát. A városnézés után szabadprogram, melynek során folytathatjuk a város pezsgő életének felfedezését, akár egy fagyizó teraszán, egy különleges fagylaltkehely mellet. A déli órákban indulunk tovább Brindisibe.
A várost közel kétezer éve alapították, mely a maga korában a térség legjelentősebb kikötővárosa volt. A kicsi óvárost könnyű bejárni. Sétánkat a Via Appia út elkészülte emlékére emelt oszlopfő megtekintésével kezdjük (az eredeti oszlopfő a Polgármesteri Hivatalban található, megtekintése csak ritkán lehetséges.)
A római kereskedelmi út építését még i.e. 312-ben kezdték, majd Traianusz császár fejezte be. Megtekintjük a San Giovanni al Sepolcro templomot, és az 1143-ban épült Piazza Duomot. Városnézésünket a kikötőben található Castello Alfonsino vár megtekintésével zárjuk. Szállás Ostuni környékén a Hotel Rosa Marina Resort 4* szállodában. 
Szállás: http://www.ostunirosamarinaresort.com/home/ ( 3 éj)

6. nap: Alberobello - Locorotondo - Martina Franca - Ostuni - Monopoli ( 110 km)

Reggeli után utazás Puglia leglátogatottabb turisztikai településéhez, Alborelloba utazunk.
Hírnevét a városképet uraló sajátos épületeinek, a trulloknak köszönheti, melyek süveges tetejű hengeres vagy négyszögletes építmények. Kizárólag kőből épültek, mindenféle kötőanyag, habarcs és fa tartószerkezet nélkül. A város központja a Piazza del Popolo tér. Innen délre található a két történelmi trullo-negyed, a Rione Monti és a Rione Aia Piccola. A trullók1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.
Következő állomásunk Locorotondo, egy dombtetőre épült kerek városka, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a trullo völgyre. Az erődített fallal kerített Locorotondo fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. A város kacskaringós sikátorai egy központi kis térre vezetnek, ahol a városszerkezethez képest hatalmas, a mártír Szent Györgynek szentelt templom emelkedik.
Utunk következő állomása Martina Franca. A barokk templomokkal, kanyargós szűk utcákkal fehérre meszelt falú, díszes házakkal, gyönyörű terekkel büszkélkedő óvárost a Porto Santo Stefano barokk kapun keresztül közelítjük meg. Érdekes és egyedi fényképek készíthetőek itt, miközben megtekintjük a csodálatos Piazza Roma teret, a Palazzo Ducalét, majd a város legnagyobb barokk templomát a Basilica di San Martinot. 
Délután érkezünk Ostunibe. A várost már a kőkorszakban lakták, de fénykorát az 1500 évek elején élte. A fehér város egy pestis járvány következtében alakult ki, amikor is minden házat a járvány miatt fehérre kellett festeni. Legjelentősebb épületei a 15. században épült katedrális és a Püspöki Palota, valamint néhány nemesi palota. Késő délután érkezünk vissza a szállásunkra.

7. nap:  Ostuni / Monopoli - Szabadnap

Strandolás

8. nap:  Monopoli - Bari - Budapest

Reggeli után indulás Bariba. Hazautazás a 12:40 h-kor induló Wizz Air járattal. Érkezés Budapestre 14:10 h-kor

Unesco Világörökségi helyszinek

  •  I Sassi di Matera (kulturális/1993) 
  •  Castel del Monte (kulturális/1996) 
  •  A ,,Trulli stílusú épületek Alberobelloban (kulturális/1996) 

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Bari: 10:30 - 12:00 
Haza út: Bari - Budapest: 12:40 - 14:10

Utazás Wizz Air járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt adhatnak fel.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

További információk 2:

Puglia, Basilicata, Calabria legszebb látnivalói.

x

Az ár tartalmazza:
1 éjszaka Bariban 3*-os szállodában reggelivel3 - 3 éjszaka Gallipolli és Ostuni környékén 4*-os szállodákban félpanzióvallégkondicionált autóbusz közlekedés olasz városi adókkalmagyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:
WizzAir repülőjegy illetékkel, kézipoggyásszalKb 50.000 Ft/fő (változhat)Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását)kb. 5000 Ft/fő-tőlHelyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás meletti ülőhelyeket)kb. 3000 Ft/fő-tőlÚtlemondási biztosítás1,5%Idegenforgalmi adó16 Eur/fő (helyszínen fizetendő!) Egyéb költségek:egyágyas felár:64.200 Ft/főBBP biztosítás565 Ft/fő/naptólBelépőkkb 40 Eur/főPluszban feladható poggyászkb 16.000 Ft/db (max. 20 kg)

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató