Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Közép- Olaszország Gyöngyszemei

Körutazás Olaszországban
Olaszország

Utazás: Busz
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Körutazás
Hivatkozási szám: 292868
Éjszakák száma: 5
Tovább a foglalásra

Közép- Olaszország Gyöngyszemei utazás

Út leírás:

KÖZÉP- OLASZORSZÁG GYÖNGYSZEMEI

(6 nap/5 éjszaka, autóbusszal)

Időpont: IV.10., V.29., IX.18., XI.1.

Utazás: Légkondicionált autóbusszal

Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár

Elhelyezés: 3*-os szállodákban

Ellátás: Reggeli. Vacsora felár ellenében kérhető.

Minimum létszám: 35 fő

Program:

1.nap:

Indulás kora reggel Szlovénián keresztül Olaszországba, Ferrara környékére. A szálláshely elfoglalása.

2.nap: Ferrara- Comacchio- Ravenna- Rimini

Reggeli után indulás Ferrarába, séta az UNESCO listáján is megtalálható belvárosban. A városban több mint 100 évig uralkodó Este dinasztia alakította át a város szívében álló hatalmas erődítményt reneszánsz stílusú várrá. Ferrara városában látható Itália egyik legszebb román stílusú temploma is. Útban Ravenna felé rövid megállás Comacchio-ban, melyet sokan mini Velenceként is emlegetnek csatornahálózata miatt. A csatornát átívelő, vörös tégla hídja egészen különleges. Következő állomásunk Ravenna, amely a Nyugat-Római Birodalom fővárosa volt az V. században, kiemelkedő látnivalói a mozaikok. A mozaikok segítségével visszaidézzük a bizánci idők szépségét, aranykorának gazdagságát. Sétánk során megtekintjük a hangulatos belvárosi Piazza del Popolo-t, Dante Alighieri síremlékét, mauzóleumot, San Vitale templomot és a szentély fülkéinek mozaikjait. Szállás Riminiben, ahol három éjszakát tölt a csoport.

3.nap: San Marino

Ezen a napon ismerkedés a 60 km2 területű San Marino miniállammal. Pazar panorámaúton juthatunk fel a Monte Titano tetején épült városkába. Legfontosabb nevezetességei a két meghökkentő fekvésű erőd a magaslaton. Az óvárosban található Piazza della Libertá és San Marino szabadságszobra, majd elénk tárul a Kormányzói Palota is. Visszatérés a híres nyaralóhelyre Riminibe, amelynek egyik leghíresebb látnivalója a majdnem 2000 éves Tiberius híd és Augusztus diadalíve. Szintén híres nevezetesség a 13. századi, gótikus Malatestiano templom: csodálatos belső terében számtalan szobrot lehet megtekinteni. A Castello Sismondoban (Sismondo vár) élt a Rimini felett uralkodó Malatesta család a 15-16. században.

4.nap: Perugia - Assisi

A nap első célpontja Perugia, Umbria tartomány fővárosa, amit "Olaszország zöld szíveként" is emlegetnek. Az ősi város úgy ül a dombon, mint egy városfalakkal körülvett kis ékszer. Középkori szűk utcáit járva, érezni a szinte élő, lélegző történelmet. A város erős művészi hagyományokkal rendelkezik, a 15. században ez volt az otthona a híres festőnek, Peruginónak, akinek tanítványai közé tartozott Francesca, Raffaello és Leonardo. Városnéző sétánk során ellátogatunk a San Domenico-bazilikához. Megnézzük az Etruszk diadalívet és az Etruszk kutat, ez szállította ugyanis a vizet az egész város számára. Ellátogatunk a Piazza IV Novembre-re, melyet méltán tartanak Olaszország egyik legszebb terének a közepén álló gyönyörű kúttal, a Fontana Maggiorével. Perugiát sokan a csokoládé városának nevezik, itt gyártják ugyanis a híres ezüstpapírba csomagolt, mogyorós étcsokis édességet is, melynek neve olaszul csókot jelent, Bacci.

Utunk következő állomása Assisi, Szt.Ferenc városa, egyike a legépebben megmaradt középkori városoknak. Itt született és itt is halt meg a ferencesrend megalapítója.

Assisi környékén a vidék enyhén hullámos, így már messziről jól látható a hegy, amelyen a legendás hírű szent városkát találjuk. Itt található a nagy ferences kolostor várszerű tömbje, belőle messze kimagaslik a gótikus Szt.Ferenc templom, s mellette az egyszerű, zömök Campanile. A San Francesco- templom legfőbb művészi értéke Giottónak 28 képből álló világhírű freskósorozata, mely Szt.Ferenc életének, legendájának főbb eseményeit ábrázolja. Assisi másik legfőbb nevezetessége a S.Maria degli Angeli hatalmas kupolás, késő reneszánsz temploma. Az óriás kupola alatt egy kis kápolna áll: Capella della Porziuncula, neve arra a Jeruzsálemből hozott ,,földecskére" utal, melyre épült. E kápolna köré települtek a Ferences rend első cellái 1210-ben. A jobb oldali kereszthajóból jutunk a Rosetonak nevezett kis kertbe, ahol a Szent Ferenc legendájához kapcsolódó tövis nélküli rózsák nyílnak.

5. nap: Mantova ? Udine

Elsőként Mantovába kirándulunk, ahol a lenyűgöző hercegi paloták és templomok a reneszánsz építészek fantáziáját dicsérik. Mantova leglátványosabb műemlékei a 15. és 16. században épültek, mint pl. a Dózse palota. A monumentális épületegyüttes gótikus, reneszánsz, manierista és barokk stílusban pompázik pazar galériákkal, kertekkel és több mint 500 szobával. Múzeuma rendkívül értékes műalkotásoknak ad otthont. Mantova kihagyhatatlan kulturális látnivalói közé tartozik az Alberti tervei alapján épült Szent András-bazilika Mantegna sírjával. Tovább utazunk Udinébe. Pihentető séta a hangulatos kisvárosban. Szállás a környéken.

6. nap:

Reggeli után rövid megállás az olasz határhoz közeli bájos városkában, Cividade del Friuli-

ban, majd hazautazás technikai pihenőkkel.

x

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató