Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt 12 000 Ft/fő kedvezmény

Dátum: 2019. október 25-28.

Időtartam: 4 nap / 3 éj

Utazás: Közvetlen menetrend szerinti diszkont légitársasági járattal

Repülési idő: kb. 1,5 óra

Elhelyezés: 4 csillagos szállodában

Ellátás: reggeli, 1 borkóstoló és 1 ebéd kóstolóval

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő

 

A hazai utazóközönség körében talán kevésbé ismert Emilia-Romagna tartományból számos  olyan „csúcs-termék” származik, amelyekkel Olaszországot azonosítjuk…hangulatos városok, a parmezán sajt, a pármai sonka, a modenai balzsamecet, de akár ide sorolhatjuk csodálatos tenort, Luciano Pavarottit is. A pár napos utazás alatt mindegyikből kapunk egy kis ízelítőt!

 

Bologna, Párma, Modena ajánlatunk programleírása:


1.nap   Utazás Bolognába

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban Budapestről Bolognába. Érkezés után városnézés helyi idegenvezetővel Bolognában. Barátságosan meleg a város színe, a téglaépületek napbarnítottan vöröslő tónusa és árkádok végtelen sora. Bologna gazdag kulturális örökségével, történelmével és 1088-ban alapított egyetemével igazán hangulatos, fiatalos, pezsgő olasz város. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Szállás Bologna (3 éj)

 

2. nap   Párma

Reggeli a szállodában. A nap folyamán megismerkedhetünk a környék, de talán egész Olaszország, legismertebb gasztronómiai triászának tagjaival. Délelőtt látogatás egy parmezán sajt üzemben, majd ebéd egy balzsamecet készítő gazdaságban, kóstolóval. A menüből a pármai sonka sem maradhat ki! Délután városnézés Verdi városában, Pármában, a történelmi belváros műemlékeinek - többek között a Farnese Színház faépületének, a Dómnak és a rózsaszín márványból épült Keresztelőkápolnának - megtekintése. Rövid szabadidő a nyüzsgő belvárosban, majd visszautazás Bolognába.

 

3.nap   Pavarotti & Modena

Reggeli a szállodában. Egész napos kirándulás Modena talán leghíresebb XX.századi szülöttjének, Luciano Pavarottinak a szülővárosába. Látogatás a méltán híres operénekes villájából kialakított múzeumban, ahol 2005-től családjával élt. A kiállítási anyag betekintés enged a Művész hétköznapjaiba, a szobákat a személyes tárgyak, a fellépések emlékei és fellépő ruhák dísztik. Szabadidő, ebédelési lehetőség, majd gyalogos városnézés Modenában. A város szíve a főtérrel, a harangtoronnyal és a katedrálissal 1997 óta szerepel a világörökségi listán. A napot borkóstoló zárja egy helyi gazdaságban, majd visszautazás Bolognába.

 

4.nap   FICO és hazautazás

Reggeli a szállodában. Szabad délelőtt Bolognában vagy látogatás (busztranszfer biztosított) a belvárostól kb. 10  km-re található, FICO Eataly World gasztroélményparkban, ahol mindent megtudhatunk az olasz ételek készítéséről, megismerkedhetünk Olaszország különböző tartományainak ételeivel.  Megnézhetjük hogyan készül a sajt, a tészta, az olaj, az olasz sör és az édességek. E rövid gasztro-kiruccanás után visszautazás Bolognába, majd transzfer a repülőtérre.

Hazautazás Budapestre a délutáni órákban.

x

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, kézipoggyász, fedélzeti poggyász, elsőbbségi beszállás, szállás 3 éjszakára standard szobában reggelivel, transzferek, 1 kóstolóval egybekötött ebéd, borkóstoló, a programban szereplő kirándulások autóbusszal, szükséges belépőjegyek,  útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 28 000 Ft/fő, szállodai kötelező idegenforgalmi adó (2,00 €/fő/éjszaka), mely a helyszínen fizetendő.  10 kg-s feladható poggyász díja 7 000 Ft/db; 20 kg-s feladható poggyász díja 17 000 Ft/db; betegség-, poggyász- és balesetbiztosítás.