Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Hova utazna?
Indulás
Visszaérkezés

Ár / fő:

Honnan
Hová

Indulás
Visszaérkezés


Osztály

Bari repülőjegy

Bari csak egy repülőjegynyire van Öntől! Töltse ki, mikor utazik, és a szűrési feltételeknek megfelelő találatok között biztosan megtalálja majd a legjobb repülőjegyet. Nálunk a legkedvezőbb árú repülőjegyek között tud válogatni, és abban is biztos lehet, hogy minőségi szolgáltatást kap cserébe. Repülőjegy foglalását Barira legegyszerűbben online érvényesítheti, de akár telefonon vagy személyesen is elintézzük jegyrendelését.

Bari

Dél-Olaszország második legnagyobb városa, amely a Adriai-tenger partjainak délnyugati részén fekszik. Bari provincia és a Puglia régió fővárosa is egyben. Körülbelül 300 ezer állandó lakossal rendelkezik, és rendkívüli módon fejlődik, melynek köszönhetően jelentős kulturális és gazdasági központtá vált napjainkra. Hatalmas kikötője okán pedig komoly kereskedelmi szerepet is betölt. Egyelőre még kevéssé felkapott turistacélpont, pedig rendkívül gazdag történelemmel és csodálatos látnivalókkal, valamint felemelő programokkal vár minden ide érkezőt, akik száma bizonyára egyre emelkedni fog.

A San Nicola-bazilika Bari központjába található, és a 11. században épült. Az építmény különös jelentőséggel bír a világ keresztényei számára, így ortodox és római katolikus hívők is nagy számban zarándokolnak ebbe a csodaszép épületbe. Nappal is elképesztő látványt nyújt, azonban az éjszakai díszkivilágítással bárkit képes levenni a lábáról.

Feltétlenül keressük fel a Teatro Petruzzellit is, amely több mint száz éves, s egyike Olaszország legnagyobb operaházainak. Egy freskókkal díszített dómmal is büszkélkedhet, amely a rendkívül impozáns belső tér fölé emelkedik. Az épület egyébként az 1990-es évek elején teljesen leégett, de szerencsére sikerült maradéktalanul helyreállítani, igaz ehhez 18 évre volt szükség. Napjainkban gyakorta ad helyet a világ legszínvonalasabb opera- és balettelőadásainak.

Ha minket a tudomány hoz lázba igazán, akkor okvetlenül látogassunk el Museo Archeologicoba, melynek a Bari Egyetem ad otthont. A múzeum szinte páratlan ősi gyűjteménnyel rendelkezik, amely segítségével részletesen mutatja be számunkra Pugliai régió történelmét. Fellelhetünk itt számos egyszerűbb és különleges érmét, megannyi csodálatosan díszített vázát vagy akár számtalan feliratos sírkövet is. Ezeken felül pedig egy rendkívül különleges őskori tárlatot is végigjárhatunk.

Mindenképpen érdemes lehet felfedeznünk Bari Óvárosát, vagyis ismertebb nevén Barivecchiát, amely a régi és új kikötő közötti félszigeten fekszik, a régi városfalak által határolt területen. Az óváros felépítése labirintusszerű, rendszertelenül szerteágazó utcácskákkal, és jellegzetes középkori épületekkel, melyek között igazi élmény a séta. Két fő tere is van, a Piazza San Nicola és a Piazza dell’Odegitria. Az előbbi a rajta helyet foglaló katedrálisról kapta a nevét, míg az utóbbi tér a déli terület centruma, ahol pedig a San Sabino-katedrális áll. Az óvároson belül még számos egyéb templomot és bazilikát is találunk.

Szintén jól tesszük, hogy ha felfedezzük Murat negyedet, ismertebb nevén Murattianot, amely az óvárostól délre terül el. Főutcája a Corso Vittorio Emanuele, amelyet impozáns, a 19. században épült paloták szegélyeznek. Napjainkban ez a városrész számít a legelegánsabb területnek, ahol a fő bevásárló utca is található, megannyi luxuscikkel.

Bari repülőjegy vadász

Ha érdeklik a Bari repülőjegyek, de nem talált megfelelőt magának, itt beállíthat árfigyelést.

Adja meg email címét, hogy hová szeretne repülőjegyet foglalni és válasza ki a figyelés típusát: rugalmas utazási időpontot, ha a kinttartózkodás napjait szeretné megadni, vagy az árfigyelés egy dátumra opciót, ha már tudja melyik napokon repülne. Ha bekerül a rendszerünkbe egy, az Ön által megadott kritériumoknak megfelelő repülőjegy, értesíteni fogjuk.

Honnan:
Hova:
Mettől:
Meddig:
Min. napok száma:
Max. napok száma:
*A vadász használatával a Morton's hírlevelére is feliratkozik.

További szolgáltatások


Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató