Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

A Dolomitok festői tájain


Olaszország

Utazás: Busz
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Körutazás
Hivatkozási szám: 324969
Éjszakák száma: 3
Tovább a foglalásra

A Dolomitok festői tájain utazás

1.nap: Budapest-Redipuglia-Sappada-Misurina tó
Kora reggel elutazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Dolomitok varázslatos vidékére.  Magas hegycsúcsok, zöldellő erdők, tavak és kispatakok elképesztő szépségű tájak jellemzik az egyedülálló hegycsoportot, mely 2009 óta része a Világörökségnek.  Kora délután érkezés Redipugliaba, ahol megtekintjük az I. Világháborús emlékművet. Utunkat folytatjuk Sappadán keresztül, ahol az ófaluban a ladin kultúrával ismerkedhetünk. Séta a tipikus ladin házak között, lehetőség a Ladin Múzeum megtekintésére. Tovább utazás a tengerszint felett 1754 méter magasan fekvő Misurina tóhoz, mely a vidék egyik legszebb és legnépszerűbb kirándulóhelye és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Tre Cime di Lavadero híres csúcsaira.

2.nap: Cinque Torri-Cortina d’Ampezzo-Dobbiaco
Reggeli után elutazás a Cinque Torri csúcsaihoz. A 2000 méteres magasságba felvonóval jutunk fel, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Dolomitok sziklás csúcsaiban. Következő megállónk Cortina d’Ampezzo lesz, melyet „Signora delle Dolomiti” néven is gyakran emlegetnek. A Valle d’Ampezzo páratlan fekvésű gyöngyszeme, a Dolomitok királynője, rendezte 1956-ban a téli olimpiát, ma pedig Olaszország egyik legnépszerűbb síparadicsoma. séta a városban. Délután tovább utazunk Dobbiaco városába, ahol egy sajtüzemben megismerkedhetünk a sajtgyártás rejtelmeivel, kóstolóval és vásárlási lehetőséggel egybekötve. Visszautazás a szálláshelyre.

3.nap: Pieve di Cadore-Bassano del Grappa-Monte Grappa-Levico Terme

Reggeli után elutazás Pieve di Cadore városába, ahol megtekintjük Tiziano szülőházát és a főtéren álló szobrát, majd elsétálunk a kilátóhelyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Piave folyóra, amely Tizianot is megihlette festményein. Utunkat folytatjuk Bassano del Grappa-ba. A város legismertebb nevezetessége az 1209-ből származó és többször felújított fahíd. Látogatás az Alpinisták Múzeumában, ahol az I. Világháborús hegyi alakulat emlékeit tekinthetjük meg. Tovább utazunk az 1775 méter magasan található Monte Grappa csúcsára, felsétálunk az olasz győzelmi emlékműhöz, melyet a  két világháború között az olasz hatóságok építettek fel. Az emlékmű tervét Giovanni Greppi építész és Giannino Castiglioni szobrász készítette. 1935. szeptember 22-én történt a hősi halottak temetőjének felszentelése.  Mintegy ötezer név nélküli és 146 névvel jelzett magyar honfitársunk pihen itt a falba helyezett bronztáblák mögött. Esti érkezés a Levico Termében található szálláshelyre.

4.nap: Trento-Budapest
Elutazás reggeli után Trento városába, mely a tartomány fővárosa. A magas hegycsúcsok között lévő város az egyike az ország leggazdagabb és legvirágzóbb városainak. Rövid városnézés, majd hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


x
Utazás: autóbusszal, Szállás: *** szálloda, Ellátás: reggeli 

Részvételi díj:
79.900,- Ft/fő
Kötelező félpanzió: 12.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 14.000,- Ft/fő
Biztosítás: 2.260,- Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Tiziano szülőháza 3,50 EUR
5 Torri felvonó 15 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

*A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.


Utazás: emelt szintű autóbusszal, - video-, vagy DVD, büfé.
Indulás: Budapest, a Déli pályaudvar - Koronaőr köz  TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu., Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:15
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  07:00
Balatonlelle-Marche  07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató