Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Hova utazna?
Indulás
Visszaérkezés

Ár / fő:

Honnan
Hová

Indulás
Visszaérkezés


Osztály

Drezda repülőjegy

Repülés Drezdába kedvező áron! Tudni szeretné, milyen lehetőségei vannak, ha drezdai repülőjegyet keres? Nálunk könnyen áttekintheti a kedvező árú drezdai repülőjegy kínálatot, elég hozzá, ha a keresőben kitölti az indulás és visszaérkezés dátumát, és máris a legjobb ajánlatok között válogathat. Ha meglelte az Önnek minden szempontból megfelelő repülőjegyet, foglalja le itt, a neten, de fel is hívhat minket a repülőjegy rendelés ügyében, és persze bármelyik irodánkban is szívesen látjuk.

Drezda

A német szövetségi tartomány, Szászország fővárosa, valamint pénzügyi és gazdasági központja is. Az Elba folyó partján fekszik, egy szűk folyóvölgyben. Jelentős kulturális szerepe miatt gyakran az „Elba Firenzéjének” (Elbflorenz) is nevezik. Emellett az „Észak Velencéjeként” is emlegetik néha. Lakossága körülbelül 500 ezer fő.

Drezda szimbóluma a Zwinger, amely vitathatatlanul a drezdai barokk építészet legjelentősebb képviselője. Erős Ágost fejedelem azért adott megbízást a palota megépítésére, mert védett helyet szeretett volna biztosítani a narancsfái számára. Végül 1709 és 1728 között épült meg, ma pedig múzeumoknak ad otthont. A Zwinger legszebb részei a Nymphenpad, a Wallpavilon, a Kronentor és a Stadtpavilon. Szintén az épület területén található a Matematikai-Fizikai Szalon, az Állattani Múzeum és a Történeti Múzeum is.

Ha egész Németország egyik legszebb és legjelentősebb evangélikus templomára vagyunk kíváncsiak, akkor mindenképpen látogassunk el a Frauenkirchéhez.  A templom teljes egészében kőből épült fel, 96 méter magas kupolája pedig „kőharang” néven vált ismertté és igen hamar Drezda egyik jelképe lett. A templom a második világháborúig ellenállt a történelem viharainak, ám ekkor teljes egészében megsemmisült. Nem építették azonnal újjá, hanem a maradványait háborús mementóként a téren hagyták. Újjáépítését 1992-ben szavazta meg az önkormányzat, és a hozzá szükséges pénzt 600 ezer adakozó adta össze.

Szintén érdemes megnéznünk a drezdai kastélyt, amely eredetileg egy jóval kisebb palota volt, azonban az 1701-ben teljesen leégett. Ezután jelentős bővítésekkel újjáépítették, és Erős Ágost állandó lakhelyeként szolgált. 1945-ben ez az épület is kiégett, külső felújítása a 90-es években lezárult. Belső renoválása folyamatosan zajlik, valamint különféle múzeumokat is elhelyeztek benne.

Mindenképpen megnézésre érdemes építmény még a városban a Semper Operaház is Gottfried Semper tervei szerint építették 1871 és 1878 között.  A főbejárat fölött áll J. Schilling bronzcsoportja: négyesfogat Dionüszosszal és Ariadnéval. A falmélyedésekben Shakespeare, Szophoklész, Moliére és Euripidész, a bejárat előtt pedig Goethe és Schiller szobrai állnak. Ahogy a városban szinte minden épület, így ez is kiégett és be is omlott 1945-ben. A homlokzatát hamar helyreállították, de az épület teljes rekonstrukciójára 1985-ig kellett várni.

Drezda repülőjegy vadász

Ha érdeklik a Drezda repülőjegyek, de nem talált megfelelőt magának, itt beállíthat árfigyelést.

Adja meg email címét, hogy hová szeretne repülőjegyet foglalni és válasza ki a figyelés típusát: rugalmas utazási időpontot, ha a kinttartózkodás napjait szeretné megadni, vagy az árfigyelés egy dátumra opciót, ha már tudja melyik napokon repülne. Ha bekerül a rendszerünkbe egy, az Ön által megadott kritériumoknak megfelelő repülőjegy, értesíteni fogjuk.

Honnan:
Hova:
Mettől:
Meddig:
Min. napok száma:
Max. napok száma:
*A vadász használatával a Morton's hírlevelére is feliratkozik.

További szolgáltatások


Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató