Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Skót whisky túra

Skócia
Nagy-Britannia

Utazás: Fly & Drive
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Aktív pihenés, Egyéb, Körutazás, Sportos kirándulások
Hivatkozási szám: 165500
Éjszakák száma: 7
Tovább a foglalásra

Skót whisky túra utazás

Skót whisky túra
8 nap/ 7 éj

Program és útvonal ajánlat:

1. Nap
Érkezés Edinburghba,
 autó felvétele, majd városnézés. Az Edinburgh Vár bejárása után térjünk be a szomszédságában található Skót Whisky Központba, ahol megismerkedhetünk az „élet vizének” történetével. A kóstoló természetesen nem marad el! Ezután egy kellemes sétát javaslunk a Royal Mile-on, az egy mérföld hosszú hangulatos utcán, ahol a Szent Egyed Katedrális és a Királynő skóciai palotája is található; illetve Edinburgh Újvárosában és a Princes Streeten, Edinburgh örökké mozgalmas főutcáján. Szállás Edinburghban.

2. Nap
Reggeli után Észak felé indulunk, a Forth Öblön átívelő hídon át Perthshire területére. 
Töltsünk egy kis időt Perth városában, meglátogathatjuk a Scone Palotát, a skót királyok koronázási helyét. Ezután kövessük az A85-ös utat Crieff felé, ahol megállhatunk a Glenturret Whisky lepárlónál. Itt gyártják a Famous Grouse Whiskyt és egy interaktív látogatás során megismerhetjük a legkedveltebb kevert whisky gyártásának folyamatát. 
Szállás Perth környékén.

3. Nap
Az A93-as úton autózunk Blairgowrie felé, majd az A924-esen Pitlochry irányában haladunk tovább. A környéken több whisky lepárló is található, például az Aberfeldy, a Blair Atholl, az Edradour, amely Skócia legkisebb lepárlója, ingyenesen látogatható és még Tokajis hordóban érlelt whiskyt is kóstolhatunk!
Térjünk vissza az A93-as útra és autózzunktovább Észak felé. Az út a Royal Deeside vidékére vezet, ahol a szállásunk is lesz ezen az éjszakán.

 

4. Nap
Ezt a napot a Royal Deeside vidékén érdemes tölteni
. A legismertebb whisky lepárló a Royal Lochnagar, amely Albert Herceg 1848-as látogatása után nyerte el a „Királyi” címet és a királyi család számára ez a lepárló szolgáltatta az élet vizét. A környéken található a királyi rezidenciául szolgáló Balmoral Kastély is. 
Szállásunk ugyanott lesz, a Royal Deeside vidékén.

5. Nap
Folytatjuk utunkat a Grampian hegységen át. Az A939-es úton elhagyjuk Tomintoult, amely a legmagasabban fekvő falu egész Nagy-Britanniában, majd elérjük Grantown on Spey-t. Számos whisky lepárló található errefelé és a szakértők kedvenc whiskyjei valószínűleg itt lelhetők fel. Tomintoul, Cardhu, Knockando, Glenlivet, Balvenie, Macallan, válasszon Ön!
A whisky lepárló, (vagy lepárlók) bejárása után Nairn felé folytatjuk utunkat, amely a tengerparti golf pályáiról és csodás homokos partjairól híres. Érdemes megnézni az itt magasló Cawdor Kastélyt, mielőtt következő szálláshelyünkre érünk, Inverness környékére.

6. Nap
Inverness környékét elhagyva Dél felé haladunk, 
a szörnyről is világszerte híres Loch Ness partján. A Loch Ness látogatói központban megismerkedhetünk Nessie nyomaival, a tó partján fekvő Urquhart Vár romjai pedig több órás nézelődésre adnak lehetőséget. A tó legdélebbi pontján álljunk meg Fort Augustus-ban, ahol a Caledoniai csatorna egyik zsiliprendszerét tanulmányozhatjuk. Ezután Fort William felé vesszük az irányt, amely Nagy-Britannia legmagasabb hegyének, a Ben Nevis-nek lábánál fekszik.
Itt található a Ben Nevis whisky lepárló, amely a hegycsúcsból lerohanó lágy vizekből készíti Skócia kedvenc italát, ragaszkodva a hagyományos gyártási folyamathoz. 
Tovább haladunk a Loch Linnhe partján, majd elérünk Oban környékére, ahol a szállásunk lesz.

 

7. Nap
Reggeli után az Oban whisky lepárlót látogathatjuk meg, az egyik legrégebbi maláta whisky gyárat. Ezután Loch Awe irányában haladunk. Invererayben megnézhetjük a kastélyt, a Campbell Klán székhelyét. Folytatjuk utunkat Dél felé az A82-es úton, követve a Loch Lomond partjait, amely Skócia talán legszebb tava.
Trossachs régión átutazva Killearn-ban meglátogathatjuk a Glengoyne whisky lepárlót, amelynek egyik különlegessége, hogy tőzegen szárított árpa helyett levegővel szárítottat használnak, ezáltal szabadjára engedve a lágy, finom ízeket.
Szállásunk Trossachs vidékén lesz.

 

8. Nap
Stirlingen
 át visszatérünk Edinburghba. Az autó leadása, majd hazautazás.

Ha a vezetés helyet inkább csak a whiskyt szeretné élvezni, kérjen magyar nyelvű sofőr-idegenvezetőt!

   Szállás:
• 1 éjszaka Edinburgh környékén
• 1 éjszaka Perthshire-ben
• 2 éjszaka Royal Deeside vidékén
• 1 éjszaka Inverness környékén
• 1 éjszaka Argyll/Oban környékén
• 1 éjszaka Trossachs vidékén

Részvételi díj 3*-os hotelekben és vendégházakban Ft / fő -
Január 1-március 31., November 1- december 23: 169.940.-
Április 1 - Október 31: 184.540 .-
Augusztus: 214.900.- 

A részvételi díj tartalmazza:
Szállás 7 éjszakára reggelivel hotelekben és vendégházakban, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel,
Bérautó 8 napra,24 órás magyar nyelvű asszisztencia.
Ha a vezetés helyet inkább csak a whiskyt szeretné élvezni, kérjen magyar nyelvű sofőridegenvezetőt!

x

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Árgrafikon

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató