Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Hova utazna?
Indulás
Visszaérkezés

Ár / fő:

Honnan
Hová

Indulás
Visszaérkezés


Osztály

Liverpool repülőjegy

Repüljön velünk Liverpoolba! Tudta, hogy olcsó repülőjegyek tucatjait kínálják a légitársaságok, ajánlataikat pedig könnyen össze tudja vetni keresőrendszerünk segítségével? A liverpooli repülőjegyek megjelenítéséhez nem kell más, mint megadnia, hogy mikor utazik, így az összes releváns ajánlatot egymás alatt láthatja. Ha kiválasztotta a listáról az Önnek minden szempontból ideális repülőjegyet, rendelje meg pár kattintással online, telefonon vagy személyesen budapesti illetve szegedi irodánkban.

Liverpool

Anglia északnyugati részén helyezkedik el a Mersey folyó torkolatánál. 440 ezres lélekszámával Liverpool az ország 5. legnépesebb települése.

A kikötőváros nemzetközi hírű kulturális város is egyben, 2008-ban pedig elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, amely valódi szellemi forradalmat hozott a város életében.

A városban körülbelül 2500 hivatalos műemlék található, amelyek legnagyobb része védelem alatt áll. London után Liverpoolban található a legtöbb bejegyzett látnivaló. S akkor még szót sem ejtettünk lenyűgöző vízpartjáról, ami az UNESCO Világörökség része.

A kikötői területen találjuk az Albert Dockot, amely 1846-ban épült. és az első zárt, nem tűzveszélyes kikötő és raktár volt a világon. Főként vas, kő és tégla alkotja a szerkezetét.  Az 1980-as években felújították, aminek köszönhetően Anglia legnagyobb első kategóriás védettségű épületévé vált. A dokképületekben kapott helyet a Merseyside Tengerészeti Múzeum, a Liverpooli Élet Múzeum és a Tate Liverpool intézménye is.

A várost igazán jelképező három grácia, a Three Graces épületei a Pier Head mögött találhatók. Ezek a következőek: a Royal Liver Building, amelynek a kupoláján látható Liverpool szimbólumállata, a Liver Bird; a Port of Liverpool Building és a Cunard Building.

Az egyházi építmények rendkívül széles skáláját találhatjuk meg a városban. Fellelhetünk rengeteg templomot, zsinagógát, katedrálist, és mecsetet is. Itt áll Nagy-Britannia egyik legrégibb mecsete is, amelyet 1887-ben hoztak létre, azonban manapság már nem működik.

Ha pedig kultúrára szomjaznánk, akkor a kulturális negyedben rálelhetünk a William Brown Könyvtárra, a Liverpool Világmúzeumra és a Walker Art Gallery is itt található. Ezek bizonyára csillapítani fogják a kultúra iránti éhségünket.

Mindenképpen érdemes ellátogatnunk a Liverpool Városháza épületéhez is, hiszen ezt tartják Angliában a leggyönyörűbb ilyen intézménynek.

Szintén megnézésre érdemes a Liverpooli Egyetem Viktória Épülete, amely a jellegzetes vörös téglából épült, s így méltó tagja a „Vörös téglás egyetemek” néven emlegetett felsőoktatási intézményeknek.

Amennyiben pedig a város egyik legmagasabb épületére vagyunk kíváncsiak, akkor célozzuk meg a West Towert, amely 40 emeletes és 140 méter magas. A tornyot 2005-ben kezdtél el építeni, és három év múlva sikerült átadni. Benne található egyébként a legmagasabban elhelyezkedő étterem is a városban.

Liverpool repülőjegy vadász

Ha érdeklik a Liverpool repülőjegyek, de nem talált megfelelőt magának, itt beállíthat árfigyelést.

Adja meg email címét, hogy hová szeretne repülőjegyet foglalni és válasza ki a figyelés típusát: rugalmas utazási időpontot, ha a kinttartózkodás napjait szeretné megadni, vagy az árfigyelés egy dátumra opciót, ha már tudja melyik napokon repülne. Ha bekerül a rendszerünkbe egy, az Ön által megadott kritériumoknak megfelelő repülőjegy, értesíteni fogjuk.

Honnan:
Hova:
Mettől:
Meddig:
Min. napok száma:
Max. napok száma:
*A vadász használatával a Morton's hírlevelére is feliratkozik.

További szolgáltatások


Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató