Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

A Balkán Legszebb Tájain 8 Nap/7 Éj **

Körutazás Montenegróban
Montenegro

Utazás: Busz
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 311789
Éjszakák száma: 7
Tovább a foglalásra

A Balkán Legszebb Tájain 8 Nap/7 Éj ** utazás

Rövid ismertető:
A Balkán hallatán az embereknek elsősorban "Európa puskaporos hordója" elnevezés jut eszébe, hiszen itt valóban a római kortól kezdve a napjainkban lezajlott háborúkig folyamatos zavargások és harcok dúltak. Programunkon igyekszünk bemutatni Önöknek a térség más, elfeledett arcát, annak soknemzetiségű egyvelegét, színes kulturális örökségeit. Utunk öt országon - Horvátország, Bosznia, Montenegró, Albánia, Szerbia-és azok történelmi városain át vezet. Életre szóló élményt ígérünk mindazoknak, akik csatlakoznak hozzánk, hogy együtt fedezzük fel ennek a méltatlanul elhanyagolt térségnek az egyedülálló látnivalóit.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).
Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél. 
Nincs éjszakai utazás!

Szállás:
1 éj Bosznia - Mostar környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban 
- 5 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
1 éj Szerbia - Szendrő környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás (krt): félpanzió (bővített kontinentális reggeli, menüvacsora) Montenegroban: a vacsora 3 menüből választható és saláta bárral kiegészített.

Időpontok:
2018.05.24-05.31.
Fel és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács. 
Vidéki gyüjtőjáratos felszállások (Ft/fő oda-vissza): 
Nyiregyháza : 8.990,-

2018.09.26-10.03.
Fel és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Nagyvárad tér), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged.

Balkán körút nyaralással:
2018.07.14-22. Részletes program erre a dátumra ITT!! 

Program:
1. nap: Szarajevó:
Indulás reggel 06.00 órakor Budapestről. délutáni órákban érkezés a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján Bosznia ,,büszke" fővárosában, Sarajevo-ban, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Szarajevó a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található.  Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Mostar, Dubrovnik:
Reggeli után irány a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú város, Mostar. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Továbbutazunk, majd a világörökség egyik büszkeségét, Dubrovnikot keressük fel. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által ,,földi mennyországnak" nevezett városban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfal mentén. Továbbutazás a montenegrói szálláshelyre. 

3. nap: Pihenés vagy fakultatív ,,fishpiknik" (félnapos): fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Ez a nap valódi kikapcsolódás a mindenapokból, a krisztály tiszta Adria mellett, egy pohár borral és ízletes ebéddel, melyet a hajó legénysége készít nekünk. Részvételi díj: 25 EUR/fő. 

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Cetinje, Kotor, Budva: Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra, mely során a Montenegrónak nevet adó impozáns Fekete-hegy környékét ismerjük meg. Az egykori főváros, Cetinje felé vesszük utunkat, ahol megtekintjük az uralkodó egykori rezidenciáját, a Biliárd-lakot és a Történelmi Múzeumot. Végezetül ellátogatunk a felemelő Szt. Péter kolostorhoz. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, a magas hegyek ölelésében fekvő, festői Kotor városába vezet. Sétálunk a világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jellegű szűk utcáin, és a templomokat körülölelő terein. Ezután a tengerpart mentén délre, Budva városába indulunk, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Itt a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Shkodra, Tirana, Durres): Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. A napot az illír időkre visszanyúló történelemmel rendelkező, ódon hangulatot árasztó Shkodra-ban kezdjük. Ezt követően az albán fővárosba, Tirana-ba megyünk, mely fénykorában karavánutak központjaként virult a lenyűgöző Dajti-hegy lábánál. Buszos és rövid gyalogos városnézés során részesei lehetünk a főváros múltjának és jelenének, megismerkedünk a város nevezetességeivel, mint Skenderbeg tér, Dzsámi és a városháza. Ezt követően az albán tengerparton Durres felé vesszük az irányt. A tengerparton sétány, a belvárosban pedig hangulatos éttermek, kávézók, cukrászdák és üzletek várják az utazókat. Megnézzük a város ókori amfiteátrumát, amelyhez kis, mozaikokkal díszített kápolna is tartozik. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

6. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Bar, Stari Bar és hajókirándulás a Skadari tavon: Reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és annak ódon vára az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző ,,Olive a Mirovica" nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült ki. A nap második felét a térség legnagyobb tava mellett kezdjük, egy ízletes ebédet fogyasztva, a festői szépségű Skadari-tó partján. A területen Montenegró Albániával osztozik, itt megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Ezután hajóra szállunk és gyönyörködhetünk a tó varázslatos víztükrében és a partot övező tájban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

7. nap Ostrog kolostor, Moraca kanyon:
Reggeli után búcsút intünk a montenegrói partoknak és a "Fekete hegyek" felé vesszük az irányt. A mai utunk természeti és építészeti szépségekben bővelkedik. Az Ostrog kolostor szerb ortodox templom Montenegróban, magasan, egy hegybe építve. A legnépszerűbb zarándokhely Montenegróban, és az egyik leglátogatottabb templom a Balkánon, mely a múltról, a jelenről és a jövőről tanúskodik, vallásról, kultúráról, a montenegrói nép hagyományairól, amely évszázadok óta ezen a területen él. Majd a Moraca kanyonon keresztül, Szerbia felé indulunk. Szállás elfoglalása és vacsora. 

8. nap Galambóc vára:
Reggeli után ismerkedünk a Galambóc vár gazdag múltjával, mely a Duna folyó partján magasodik és annak mozgalmas történelméről tanúskodik. Néha a Monarchia kezében, néha pedig a törökök által birtokolt támadási pont volt. Benézünk a felújított, XIV. századi várba, a magasba emelkedő tornyaiból gyönyörködünk a Duna szoros látványában. Élményekkel feltöltődve irány Magyarország. Hazaérkezés az esti órákban.

Néhány kedvcsináló videó a városokról:

Durres: ITT!
Mostar: ITT!
Buda, Kotor: ITT!

Felárak és belépők: Üdülőhelyi díj: 12 évig:1 500 Ft/fő; 12 évtől:3.900 Ft/fő
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
Albánia: 30 EUR/fő
Kotori öböl, Kotor, Budva: 25 EUR/fő
Fishpiknik: 25 EUR/fő
Skadari-tó, Bar, Stari Bar: 30 EUR/fő
- Belépők a helyszínen kb. 40 EUR/fő

Fakultatív programok kedvezményes csomag: 
4 kirándulás: 110 EUR helyett csak 100 EUR/fő!!

FIGYELEM! Az albán fakultatív kiránduláson résztvevők úti okmányának a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie!

Minimum létszám: 35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban! 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanzióval, megadott programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 4.520 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.

x

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató