Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Kuba utazási ajánlatok

Utazáskereső

Kategória nem kötelező megadni

Utazás módja nem kötelező megadni

Teljes ár/fő (Ft) nem kötelező megadni

Időpont nem kötelező megadni

Éjszakák száma nem kötelező megadni

Hova utazna? nem kötelező megadni


 

Kuba utazás

Ha Kuba utazást keres, csak adja meg a fenti utazáskeresőbe hogy mikor szeretne utazni. Azokat a –tól, -ig dátumokat adja meg, amelyek között szóba jöhet az utazás, a pontos dátumot, illetve a kint töltött napok szűmára a találati listában szűrhet rá.

Ha csak egy megadott összegig keres Kubai utazást, a keresőben található ár csúszkán ezt is beállíthatja.

A keresés gombra kattintva listázzuk ki a Kubaba szóló utazási ajánlatainkat, amelyek közül tovább szűkíthet.

Amennyiben valamelyik utazási ajánlatunk elnyerte tetszését, a ”tovább” gomb megnyomásával nézheti meg az utazás ajánlatait, valamint ott választhatja ki a konkrét időpontot, és továbbléphet az utazás lefoglalásához.

Kuba República de Cuba

Képzeljen el egy olyan szigetet, ahol mindig süt a nap, a koktél jéghideg, a tengerpart pedig olyan, mint a mesében… Képzeljen el egy Karib-tengeri szigetet hófehér homokos parttal, kókuszpálmákkal és trópusi gyümölcsökkel… Képzeljen el egy hangulatos éjszakai bárt, egzotikus salsát járó lányokkal és a világ legjobb szivarjával… Képzelje el, hogy a sziget szépségét még a vakolathiányos házfalak, a kopott, régi autók és a még mindig fennálló kommunista rendszer sem csorbítja… Képzelje el élete legszebb nyaralását… Képzelje el…

Kuba Kuba

Kuba az Antillák királynője. Florida partjait 170 kilométerre mossa a tenger. A sziget körül pedig több mint 4000 korallzátony úszkál…

Tudta…?

… hogy amikor 1492-ben Kolombusz Kristóf Kubába érve azt hitte, hogy új kontinenst fedezett fel? Miután kikötöttek, állítólag így szólt: "Ez a föld a legszebb, amit emberi szem eddig láthatott".

… hogy az 1514-ben alapított Trinidad a 18. század végéig a rabszolga- és aranycsempészek közkedvelt rejtekhelye volt? Az "árut" Jamaicáról hozták. A franciák betelepülése után azonban egyre kevesebb csempészhajó kötött ki Trinidad partjainál.

Városok

Havanna

Kuba fővárosa többé – kevésbé úgy néz ki, mint amikor felépítették. Havanna utcáin úgy érezhetjük magunkat, mintha múzeumban sétálgatnánk. A fallal körbevett óváros a Világörökség része. A tenger fölé magasodó erőd, a Castillo del Morro építését még 1589-ben kezdték el. A vár világítótornyának... tovább

Matanzas

Vakítóan fehér homok, égszínkék tenger, karibi hangulat – Matanzas megye varaderoi partszakaszát a világ 10 legszebb tengerpartja között tartják számon. Nem hiszi? Győződjön meg róla a saját szemeivel! A megye központja az azonos nevű Matanzas. Érdemes megtekinteni a múzeumokat, hiszen ez a város az irodalom és a szépművészet egyik központja Kubában.

Santiago De Cuba

Kuba második legnagyobb városa. A város nem a spanyol hódítóknak, hanem a francia ültetvényeseknek és a haiti bevándorlóknak köszönheti sajátos karibi hangulatát. Az épületeken kovácsoltvas erkélyek és csúcsíves ablakok vannak. Santiago de Cuba őrzi a sziget legrégibb kastélyait. Diego Velazquez háza (Casa de Diego Velazquez) múzeumként működik tele régi bútorokkal, festményekkel és kerámiákkal. Mindenképpen sétáljon egy kicsit a ház gyönyörű kertjében! Diego Velazquez földi maradványait a Catedral de Santiago de Cuba őrzi. A Bacardi-házat se hagyja ki! Az italgyáros Bacardi ugyanis műgyűjtő is volt. Az ő kincseit rejtő épület a sziget keleti részének legnagyobb múzeuma. Ha a Céspedes park (Parque Céspedes) felé sétál, igazi karibi karneváli hangulatba csöppenhet. Júliusban van ugyanis a Karib Kultúra Fesztiválja. Igyon egy Daiquirít (rum, citrom, cukor, jég, marrasquino likőr), vagy egy pohár kubai sört és élvezze a színes kavalkádot!

Trinidad

Kuba legszebb tengerpartjai találhatók ezen a környéken. A város egyébként sokáig cukornád ültetvényeiből tartotta fenn magát. Áldozzon rá egy délelőttöt, és fedezze fel Trinidad műemlékeit. Kezdje például a Szentháromság Templomával (Iglesia Santissima Trinidad). Az épület ismertetőjegye... tovább

Utazási beszámolók

Kuba

Csak az első 2 éjszakára foglaltunk szállást a vízum miatt, a többit a helyszínen simán meg lehetett oldani. Casa particulara (é: Zimmer frei) rendszerben Centro Habana-ban 25 CUC/ éjszaka, teljesen kulturált, jól megközelíthető. Javaslat: Daisy, Centro Habana, Marique 392, Centre San Miguel y San Rafael.

Helyi közlekedés: órás taxival érdemes közlekedni (lada). A turistataxik (jellemzően új kocsik) előre kialkudott áron visznek el, de az minden esetben magasabb, mintha taxiórával mérné.

Mojito: a Hotel Parque Central tetején kitűnő, az Assisi téren a Mercurio-nál nagyon finom és megfizethető, a Plaza Vieja-n található sörözőben (Havanna egyetlen sörfőzdéje) pedig sörrel készült mojito-t lehet inni, érdemes megkóstolni. Cienfuegos, Punta Gorda, a félsziget csúcsánál lévő szabadstrandon ittuk a legjobb mojitot.

Utazás az országon belül: A Víazul jó alternatívája pl. a Hotel Inglaterrában található Cubanacan utazási iroda. A hotel vendégei és más turisták számára szerveznek kubai belföldi utakat. Mi Cienfuegosba utaztunk, ezért befizettük nekik a Vízul Habana-Cienfuegos buszjegy árát. Ugyanúgy elvittek, viszont nem a város széléről indult és sokkal kulturáltabb volt.

A helyi utazási irodák fakultatív programjai általában jó tippek, érdemes megnézni őket. Viszont fele annyiból is meg lehet úszni, ha keres az ember egy taxist vagy egy helyi autóst és megbeszéli vele, hogy vigye el az adott helyre, és hozza is vissza. Cienfuegsból ilyen megoldással mentünk el Santa Claraba, a Playa Anconra is, illetve Trinidadba átköltözni is így olcsóbban sikerült, mintha busszal mentünk volna.

Trinidadban a Casa de le Música előtt minden este élőzene van. A fenti bárban egy kicsit drágábbak a koktélok :). A La Canchanchara bárt érdemes meglátogatni, nagyon hangulatos és a canchanchara (koktél) is kitűnő. Ha a négydecis korsóban kéred, a pultos kiakad. Trinidadban szállás: mi Alberticonál voltunk (a Lonely Planetben megtalálható), elsőosztályú szállás, isteni kaja (a languszta hatalmas és nagyon finom!) és korrekt, barátságos hozzáállás a vendégekhez.

A Sierra Escambrayban a város fölött Topez de Collantes mellett a Casa del Cafétól indul egy turistaút a La Batata barlang felé. Ki ne hagyja senki, aki arra jár! A barlangból folyik ki egy patak, a barlangban több szintes vízesés és tórendszer van. Érdemes beúszni és felmászni a magasabb szintekre, megkeresni a két patak találkozását.

Kaja: Casa particulara-knál nagyon jó a kaja. A Lonely Planet által Cienfuegosban ajánlott Criollo éttermet azonban hagyd ki, borzasztó a kaja és ráadásul nem is túl olcsó.

Rum: A Havana Club mellett érdemes megkóstolni a Caney-t is, bár abból 5 éves a legöregebb, elég finom. Havana Club Siete Años üveges vásárlása esetén mindenképpen ellenőrizd le, hogy origi-e az üveg. Tekergesd meg a kupak alatti fémgyűrűt. Mi két üveggel vettünk és itthon vettük észre felbontásnál, hogy zsilettel elvágták. Szépen felvizezték mindkét palackot.

Fidelt ne emlegesd a nevén, ha magyarul beszélsz. Mondd, hogy "az Öreg", vagy bármit. Ha a helyiek úgy érzik a hanglejtésedből, hogy tiszteletlenül beszélsz róla, jó eséllyel megsértődnek. Ez persze Che-re is vonatkozik.

Jó utat, ha Kubába utazol!

M.M.

sales@mortons.hu   |   Cégeknek   |   Kapcsolat   |   Adatvédelem