Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388
 • /
 • /
 • /
 • Körutazás Dél-Indiában

Dél-India körutazás -Tamil Nadu és Kerala

Körutazás Dél-Indiában
India

Utazás: Egyéni
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: idegennyelvű program, Egzotikus út, Körutazás
Hivatkozási szám: 375247
Éjszakák száma: 10
Tovább a foglalásra

Dél-India körutazás -Tamil Nadu és Kerala utazás

Program

1. nap - Chennai

Kora reggeli érkezés Chennaiba (Madras), transzfer a szállodába (a szobák déltől foglalhatók el). Délután városnézés Tamil Nadu tartomány fővárosában: Állami Múzeum, Művészeti Galéria (pénteken és nemzeti ünnepnapokon zárva tart) és a 16. századi Kapaleeshwarar Templom meglátogatása, melyet Sívának emeltek hívei. Később a Szt.György erőd, Szt.Tamás Katedrális és a Marina Beach -Bengáli-öböl- megtekintése. Szállás Chennaiban.

2. nap - Mahabalipuram

Reggeli után elutazás Mahabalipuramba (60 km, kb. 2 óra), megérkezéskor városnézés: Chennaitól kb. 60 km-re fekszik a város, többek között egy látványos sziklacsúcson a tenger és a lagúnák között. A műemlék együttes a 7-8. században épült és kb. 400 ősi templomot, szent épületet tartalmaz. Köztük van több barlang-templom, kilenc monolit és egyben a világ legnagyobb szikla szentélye, keleti irányba tekintő oltárral - a Világörökség része. Szállás Mahabalipuramban.

3. nap - Pondicherry

Reggeli, majd utazás Pondicherrybe (138 km, kb. 3 óra). Pondicherryben élt egykor a legnagyobb francia kolónia, de történelme során számos más gyarmatosítóhoz is tartozott, így a mai napig kelet és nyugat kellemesen vegyül hangulatában, kinézetében. Városnézés: ókori romok, keresztény és hindu templomok tarkítják a várost és környékét. A program során látogatás az Aurobindo Asramban - lelki béke és harmónia megtapasztalása - és biciklis riksa utazás Pondicherry utcáin. Vacsora és szállás Pondicherryben.

4. nap - Tanjore

Reggeli a szállodában. Elutazás Tanjoreba (177 km, kb. 4 óra), útközben Chidambaram - a táncoló Síva temploma - és Darasuram - Airavatesvara Templom- megtekintése. A következő állomás Kumbakonam, mely város a 7-9. századokban élte virágkorát. Megérkezés Tanjoreba, az egykori királyi székhelyre, ahol a Világörökséghez tartozó templomok, műemlékek láthatók.

5. nap - Tanjore

Reggeli után kirándulás Trichybe, az ősi templomok, valamint a sziklaerőd meglátogatása, melyet Ganapathinak ajánlottak és kb. 430 lépcső vezet a tetejére, ahonnan látványos kilátás nyílik a városra és a szent Kaveri folyóra. A Srirangam templom és a bazár meglátogatása. Délután városnézés Tanjoréban: a Brihadishwara templom bronz díszítésekkel. Este főzőiskola és vacsora, szállás Tanjoréban.

6. nap - Madurai

Reggeli, majd utazás Chettinad-Madurai útvonalon (158 km, kb. 4 óra). Kora reggel indulás és elutazás Chettinadba, lakói a 19. század végén nagy szabású kerekedést folytattak délkelet-ázsiai országokkal, hatalmas kastélyokat építettek, ahol több generáció élt együtt. Továbbutazás Maduraiba, megérkezés után a nagy Meenakshi templom megtekintése. Vacsora és szállás Maduraiban.

7. nap - Periyar

Reggeli után elutazás Periyarba (145 km, kb. 4 óra) hegységeken és trópusi esőerdőkön keresztül vezető természetvédelmi területen. Túra egy fűszer ültetvényen, ahol az indiai gasztronómiában gazdagon használt, egzotikus növényekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. Később vadles hajóról a Periyar Nemzeti parkban, a program közben elefántok és más vadállat is látható. Vacsora és szállás Periyarban.

8. nap - Kumarakom

Reggeli, majd utazás Kumarakomba (185 km, kb. 4 óra), útközben látogatás a Connemara tea üzemben. Megérkezés Kumarakomba a keralai holtágak kisvárosába, mely a Vembanad tó keleti oldalán fekszik. A tó madár rezervátum, ahol kitűnően megfigyelhetők a vizimadarak és ahová telente vándormadarak seregei érkeznek. Vacsora és szállás Kumarakomban.

9. nap - Hajó

Reggeli, majd beszállás a lakóhajóba (Kettuvallom), melyek tradicionálisan rizst szállító hajók voltak, manapság turista szállások modern felszereltséggel, de egyszerű elhelyezéssel bírnak. Néhány hajó még evezős, de olyan is van, amelyik motorral működik. Hajókázás a kókuszpálmákkal övezett csatornákon, útközben hangulatos települések, tradicionális kereskedelmi kikötők és a helyiek mindennapjai figyelhetők meg a víz és a növényzet smaragdzöld díszletével övezve. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap - Cochin

Reggeli után kihajózás Alleppey-ben és transzfer Cochinba (62 km , kb. 2 óra), ahol városnézés. Cochin az ,,Arab-tenger Királynője" kereskedelmi és ipari központ, a szubkontinens déli partján fekszik. Látványosságok: Mattancherry Holland Palota, zsinagóga, Szt. Ferenc Templom - a legrégebbi európai templom Indiában. Továbbutazás a tengerpart mentén, ahol kínai halászhálók adnak egyedi arculatot a tájnak és egyben a mai napig jelzik az évszázados kínai jelenlétet Indiában. Este Kathakali tánc megtekintése egy hagyományos színházban. Szállás Cochinban.

11. nap - Cochin

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre.

A program tartalmazza...

 • Indulási időpontok:
  2018. szeptember 22., október 20., november 11., december 1.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 11 nap / 10 éj
  1 éj Chennai, 1 éj Mahabalipuram, 1 éj Pndicherry, 2 éj Thanjavur, 1 éj Madurai, 1 éj Periyar, 1 éj Kumarakom, 1 éj Aleppey, 1 éj Cochin
 • Utazás:
  egyénileg (a részvételi díj a repülőjegyet nem tartalmazza), repülőjegy foglalható irodánkban
 • Elhelyezés:
  helyi, jó középkategóriájú (3 és 4 *) csillagos szállodákban ill. hajón, kétágyas szobában
  The Residency Towers, Chennai vagy hasonló
  Ideal Beach Resort, Mahabalipuram vagy hasonló
  Hotel Athithi, Pondicherry vagy hasonló
  Sangam, Madurai vagy hasonló
  Greenwood Resort Periyar vagy hasonló
  Abad Whispering Palms, Kumarakom vagy hasonló
  lakóhajó, Aleppey vagy hasonló
  Hotel Abad Atrium, Cochin vagy hasonló
 • Ellátás:
  félpanzió második nap reggelitől 10. nap vacsoráig , valamint 1 ebéd
 • Minimum létszám:
  2 fő (minimum 10 fős társaság részére kérje ajánlatunkat repülőjeggyel, magyar idegenvezetővel együtt). Az utazásra más nemzetiségű utasokkal együtt kerül sor, gyűjtő program!
 • Idegenvezető:
  német nyelvű helyi idegenvezetés a teljes utazás alatt (az idegenvezető nem feltétlenül a fenti szállodákban lakik a program során)

Szolgáltatások

Részvételi díj: 479 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 159 000 Ft/fő
Vízum: 26 000 Ft/fő

Szállás

Chennai o Mahabalipuram o Pondficherry o Thanjavur o Madurai o Periyar o Kumarakom o Aleppey

x

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató