Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Dubrovnik utazási ajánlatok

Utazáskereső

Kategória nem kötelező megadni

Utazás módja nem kötelező megadni

Teljes ár/fő (Ft) nem kötelező megadni

Időpont nem kötelező megadni

Éjszakák száma nem kötelező megadni

Hova utazna? nem kötelező megadni


 

Dubrovnik utazás

Kedveli a történelmi múltra visszatekintő műemlékeket? Ha igen, akkor az utazás Dubrovnikba egészen biztosan elvarázsolja Önt, hiszen a dubrovniki óváros a Világörökség Része több, mint 1400 védelem alatt álló épületével. Ha pedig napozna egyet a tengerparton, vagy úszna egy jót, természetesen erre is lehetősége van. Utazás Dubrovnikba, a horvát tengerpartra kedvező áron – csak válassza ki ajánlatainkból az Önnek tetszőt!

Horvátország egyik legszebb városa, nem véletlenül emlegetik úgy, mint az Adria gyöngyszemét.

Budapesttől alig 800 kilométerre található, Horvátország déli részén. Rendkívül gazdag történelmi emlékekben, pontosan 1436 védelem alatt álló építménnyel rendelkezik, melyek miatt az UNESCO az óvárost a Világörökség Lista részévé nyilvánította 1979-ben.

Dubrovnikot egy 2 kilométer hosszú városfal veszi körbe, amelyet a 13. és a 17. század között építettek, s 25 méter magas és 46 méter vastagságú.

A városfal sok-sok századon keresztül remek védelmet nyújtott a szárazföldi és a tengeri támadásokkal szemben is. Napjainkban a falon végigsétálva páratlanul csodás kilátás tárul elénk az óvárosról és az Adriai-tengerről is.

Érdemes ellátogatnunk a dubrovniki katedrálishoz is, mely 1713-ban épült és Szűz Mária tiszteletére szentelték fel. A 12. században egy földrengésben elpusztult katedrális helyére építették. Ez a város legnagyobb temploma, de mellette még számtalan másik székesegyházat is fellelhetünk, mint például a Szent Klára-templomot, a zsinagógát, a Ferences-kolostort és templomot vagy a Domonkos-kolostort és templomot. A zsinagóga Európában a második legrégebbi ilyen építmény, amelyet a Spanyolországból száműzött zsidók építettek fel.

Orlando oszlopa egy másik nevezetes látványosság, mely Orlando vitéz kőoszlopa. Az oszlopon az ő szobra látható, amint egy kardot tart. Sokáig ez volt az egyetlen emléke a világon.

Dubrovnik mellett, Trstenóban lelhetünk rá a világ legrégibb arborétumára, melyet még 1492 előtt hoztak létre, s mintegy 300 fafajta található meg benne. 1991-ben a 80%-a megsemmisült a háborúban.

Ittlétünk alatt feltétlenül keressük fel a Stradunt, vagy más néven a Placa Dubrovnikot, amely a város központi, 300 méter hosszú sétálóutcája. Telis-tele van kávézókkal, éttermekkel és üzletekkel, melyek ízig-vérig megőrizték korabeli kinézetüket. Igazán hangulatos sétákat tehetünk itt a nap bármely időszakában, s közben jó eséllyel futunk majd össze magyar turistákkal is.

Ha pedig kellemes kikapcsolódásra vágyunk, akkor irány a Szent Jakab strand, amely az egyik legnépszerűbb dubrovniki strand, s csak 15 percre található az óvárostól. A homokos, kavicsos parton bármely típusú nyári tevékenységnek hódolhatunk, miközben élvezhetjük a bámulatosan szép kilátást a városra, valamit a szemközti Lokrum szigetének lenyűgöző látványát is.

S amennyiben nyár közepén töltjük itt a szabadságunkat, akkor okvetlenül látogassunk ki a Dubrovnik Summer Festival-ra is, melyet hagyományosan 1950 óta rendeznek meg, méghozzá július 10. és augusztus 25. között. Ez a város legkiemelkedőbb kulturális rendezvénye, így biztosan nem fogjuk megbánni, ha mi is részt veszünk benne.

Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató