Benelux varázslat

Körutazás Hollandiában, Luxemburg, Amszterdam, Körutazás Hollandiában, Brugges, Brüsszel, Luxemburg, Hollandia, Belgium, Belgium

2019-08-18 – 2019-08-24

7 nap / 6 éj
  • Hotelkategória Hotel ***
  • Utazás módja Busz
  • Ellátás Reggeli
  • Hivatkozási szám 153104
  • utazás típusa Városlátogatás
  • utazás típusa Körutazás

Az utazás részletei

1. nap:Budapest-Regensburg
Délután városnézés Regensburgban, ahol több mint 1500 műemlékvédelem alatt álló épület található, ezek közül 984 képezi az „Óváros a Stadtamhof negyeddel“ együttest, mely a Világörökség része. Városnézésünk után folytatjuk utunkat a szállásra.

2. nap:Luxemburg-Brüsszel
Városnézés Luxemburgban, majd továbbutazás Brüsszelbe, ahol autóbuszos és gyalogos városnézésünk során felkeressük a város legfontosabb látnivalóit. Séta az óvárosban (Fő tér, Városháza, Manneken Pis, Székesegyház stb.) majd fotózás a város jelképénél, az Atomiummál. Este a szállás elfoglalása.

3.nap:Antwerpen-Gent-Brugge
Belgium legszebb városait keressük fel. A gyémánt fővárosában a gyönyörű Grote Markt, a Miasszonyunk Katedrális (Rubens freskók) , a Városháza és a céh házak lesznek a legfontosabb látnivalók. A tornyok és csipkés flandriai házak városa, Gent következik. Városnézés a gyönyörű központban, majd továbbutazás Brugge-be. Flandria gyöngyszemének óvárosa 2000 óta az UNESCO Világörökség része. Sétánkat a bájos középkori központban kezdjük, beleértve a díszes épületeket, a Place du Bourg-ban található Szent Vér bazilikát, a Beguine-kolostort, a gótikus városháza és a főtér ikonikus harangtornyát. Programunk nem lehet teljes egy izgalmas csatornahajózás nélkül,, majd szabadidőben nézelődhetünk a finom csipkealkotásokat vagy belga csokoládét árusító üzletekben. Visszautazás a szállásra.

4.nap:Rotterdam-Delft-Hága
Első megállónk Rotterdam, a hollandok büszkesége, ahol Európa legnagyobb és a világ egyik legnagyobb kikötője található. Belvárosi séta, majd a holland parlament székhelye a következő állomás. Hágai városnézés a legfontosabb nevezetességekkel. Délután a kék porcelánról is híres, Delft csatornákkal tagolt, tipikus kisvárosába érkezünk. Belvárosi séta (Piactér, Városháza, Újtemplom- holland királyi család temetkezési helye, Öreg templom a ferde harangtornyával), majd rövid szabadidő után utazás az Amszterdam közeli szállásra.

5.nap:Amszterdam-Zaanse Schans-Marken-Volendam
Amszterdami városnézés, majd látogatás egy gyémántcsiszoló műhelyben. Délután szabadidő Amszterdamban vagy fakultatív kirándulás. Vár a szélmalmok ikonikus városa, Zaandijk. Zaanse Schans szabadtéri múzeumában festett faházak, 5 ma is működő szélmalom, sajt és fapapucs készítő műhelyek fogadnak. Marken élő múzeum faluja következik színes házaival. Hollandia egyik legbájosabb településén megnézzük az autentikus faházakat, majd hajóra szállunk és Volandamba, a népviseletéről és a halászairól híres kisvárosba látogatunk. (Ár: 30EUR/fő) 

6.nap:Rothenburg ob der Tauber
Mai egy meseváros, fagerendás színes házak, tornyok, bástyák varázslatos világa vár ránk. Az óváros ősrégi házai, meghitt terei, zegzugos utcáin sétálva úgy érezhetjük mintha csak egy színház valószerűtlenül szép díszletei közé csöppentünk volna. Megnézzük a világhírű Karácsonyi üzlet, majd utazás a szállásra.

7.nap:Nürnberg-Budapest
Városnézés Nürnbergben, mely egykor császári és birodalmi város volt, és a középkorban a birodalom ékszerdobozaként emlegettek. Séta az óvárosban, hazautazás. 

x

Utazás: autóbusszal Elhelyezés: *** szálloda Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 164.900,- Ft/fő  Félpanzió: 48.000,- Ft/fő   
Egyágyas felár: 45.000,- Ft/fő   

Biztosítás: 4.950,- Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%


Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik - videó vagy DVD, büfé. Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli Pu. Koronaőr köz: 06:00
Tatabánya - M1-es autópálya, 61-es km, Centrum-Vértesszőlősi lehajtó, agip benzinkút: 06:40
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arabona pihenőhely, OMV benzinkút: 07:30
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenőhely, MOL-Marché benzinkút: 07:50