+36 1 933 3861

Mexikó márciusban ☀️ Nőnap Dominika pálmafái alatt! 🗽 New York a tavaszi szünetben


amerikai utazások

Utazási tanácsok az USA-ba indulóknak

Az USA-ban legtöbben bankkártyával fizetnek, ezért a legtöbb szupermarket, áruház is ezt a fizetési módot preferálja. Tanácsunk azonban, hogy készpénzt és bankkártyát egyaránt vigyünk magunkkal. Ez utóbbiból lehetőleg dombornyomott credit card, mert a sima típust nem mindenhol fogadják el. Másik fontos tippünk, hogy tájékoztassunk bankunkat, hogy hol fogjuk használni, mert el könnyen megeshet, hogy gyanús kártyahasználatnak minősítik, és le is tilthatják.

Mint minden mást, befolyásolhatja utazásunkat az időjárás is. Tájékozódjunk, hogy melyik részen, mi várható. Például Florida az év legnagyobb részében tökéletes úti cél, viszont július és november között tartó hurrikánszezon könnyen elronthatja a kint tartózkodásunkat.

A nagy távolságokra tekintettel érdemes az USA-ban autót bérelni, hogy eljussunk egyik helyről a másikra. Ma már az autóbérléssel foglalkozó cégek kínálatában megtalálhatók a nagyméretű „benzizabáló” SUV-k és automata váltós verziók mellett az európai és ázsiai kis és standard méretű autók. Ezekkel a kevésbé tapasztalt sofőrök is könnyen elboldogulhatnak.

Ha Amerikába utazunk talán a legfontosabb dolog a mindenre kiterjedő biztosítás megkötése. Fontos tudni, hogy az USA-ban még egy egyszerű orvosi vizsgálat is sok ezer forintba kerül, ezért ne spóroljon ezen! A vízumon kívül az Amerikai Egyesült Államokba való utazáshoz elengedhetetlen az elektronikus utazási engedély (ESTA, Electronic System for Travel Authorization), ugyanis e nélkül a légitársaságok megtagadják az utat, nem léphetünk be az országba. Ez az engedély 90 napra szól, 14 dollárba kerül és interneten keresztül lehet igényelni egy kérdőív kitöltésével. A kérelem feldolgozása 72 órán belül történik meg, e-mail rendszeren keresztül küldik ki.

Legyen szó biztosításról, az ESTA utazási engedélyről vagy egyéb tanácsról az USA-val kapcsolatban, forduljon irodánkhoz bizalommal!