hello@mortons.hu +36 1 933 3861

Utazz el a télből a nyárba! - Dominika - Maldív-szigetek - Mexikó - Seychell-szigetek - Zanzibár

plitvicei tavak plitvice belépő regisztráció nemzeti park korlátozás mortons travel utazási iroda horvátország csoportos körutazás egyéni buszos út krka

Plitvicei-tavak belépő vásárlás 2019-ben már csak regisztrációval

Magyar és horvát híradások szerint a Plitvicei-tavak óriási népszerűsége okozta zsúfoltság miatt a hatóságok a parkba engedhető látogatók számának korlátozása mellett döntöttek. Online belépő vásárlásakor regisztrálnunk kell, és meg kell adnunk az érkezési időpontot, amelyhez aztán tartanunk is kell magunkat, hogy biztosan megtapasztalhassuk ezt a lélegzetelállító természeti csodát.

Ha úgy döntünk, hogy nem vásárolunk belépőjegyet online, sajnos azt kockáztatjuk, hogy nem fogunk beférni. A rendszer még tesztelés alatt áll, a weboldalon előre is elnézésünket kérik az esetleges kellemetlenségekért.

Ha a plitvicei belépőjegyekkel kapcsolatban, vagy egyéb utazási témában kérdesei lennének, tapasztalt utazási szakértőink állnak rendelkezésére elérhetőségeinken vagy Messengeren!

plitvicei tavak plitvice belépő regisztráció nemzeti park korlátozás mortons travel utazási iroda horvátország csoportos körutazás egyéni buszos út krka

A park üzemeltetője tehát erősen ajánlja, hogy előre váltsuk meg a plitvicei belépőinket a hivatalos weboldalon. A vásárláskor kiválasztott időpont előtt fél, míg utána egy órán keresztül vehetjük fel a belépőiket és léphetünk be a park területére. Az érkezési dátum és időpont beírásával az oldalon láthatjuk, hogy melyik bejáratnál “ENTRANCE 1” hány belépőjegy érhető még el a megadott időpontra. Több mint 48 órával az érkezés előtt vásároljuk meg a belépőket!

A Plitvicei-tavakat napi 10.000 fő látogathatja az új szabályok értelmében, melyek célja a természeti értékek védelme mellett a terület rendezéséhez szükséges körülmények biztosítása is. Területrendezésre azért van szükség, hogy a park minden ízében megfeleljen az UNESCO előírásainak. Tavaly kétmillióan látogatták meg a Nemzeti Parkot, sokan panaszkodtak is a zsúfoltság miatt.

Utazáskeresőnkben 18 körutazással várjuk Horvátország legnépszerűbb helyeire, köztük az UNESCO világárökségi listáján szereplő Plitvicei-tavakhoz is