+36 1 933 3861

Mexikó márciusban ☀️ Nőnap Dominika pálmafái alatt! 🗽 New York a tavaszi szünetben


New York-ból jelentjük…

A nagy érdeklődésre való tekintettel – az elmúlt évek gyakorlatával szemben – már egy hónappal korábban, március 3-án elindítottuk idei szezonunkat és első utasaink ma már New York színes forgatagát élvezik.

New York

Tavaszváró márciusi csoportunk egy része Washingtonban kezdte az utazást , majd csatlakozott a csoporthoz New Yorkban, a városlátogatás utána pedig sokan Miami partjainál heverik ki a nagyvárosi forgatagot, illetve néhányan a csodálatos Niagara-vízesés látványával zárják amerikai útjukat.

Kár volna tagadni, hogy a koronavírus okozta izgalom (vagy pánik?) hozzánk is elér. Irodánk is nagy figyelmet fordít a hivatalos hírközlések felé, illetve a légitársaságok, minisztériumok és konzulátusok híradásait is percről-percre követjük. Természetesen korábbi szervezett utazásaink alkalmával is megtettük mindezt, de a járvány kialakította helyzet még indokoltabbá teszi a fokozott odafigyelést.

Megkérdeztük a csoportot kísérő munkatársunkat, Dohány Annát, hogy New Yorkban mi a helyzet a koronavírus vonatkozásában, milyen megelőző intézkedésekkel találkozott, hogyan intik a lakosságot óvatosságra. Anna a következőket mondta el nekünk:

„A repülőút alatt semmi rendkívüli nem volt, a szokásos vizsgálatokon mentünk keresztül. A hatóságok alapvető szigorú utasbiztonsági intézkedései szokatlanok lehetnek esetleg a magyar utasoknak, de ez teljesen természetes az USA-ba érkezéskor.

New Yorkba érve szinte meg is feledkezett a csoport a koronavírusról. A világvárosban az emberek nyugodtak, nem hordanak maszkot, élik a megszokott életüket, a híradásokban csak minimálisan vagy éppen semennyire nincs jelen a pánik. A látnivalóknál, az utcákon, a tereken boldog és önfeledt emberek vannak.”

Látható tehát, hogy New York továbbra is nyüzsög, zajlik az élet, a turisták biztonságban érzik magukat és így fedezik fel a „sohasem alvó” nagyvárost.

Csoportos útjaink az USA-ba: Magyar nyelvű csoportos körutak Amerikában