+36 1 933 3861

Mexikó márciusban ☀️ Nőnap Dominika pálmafái alatt! 🗽 New York a tavaszi szünetben


poggyász feladás

John Travolta Boeing 707-ese Ausztráliába repül

A menterend még nem végleges, de a tervek szerint idén ősszel átrepítik Ausztráliába a John Travolta által a HARS repülőgép múzeumnak adományozott Boeing 707-100-ast. A hollywoodi színész a különleges gépet 2017-ben adományozta az ausztráliai Historical Aircraft Restoration Society (HARS) múzeumnak, de az átszállítás előkészítése nehézkesnek bizonyult, mivel a gép hosszú ideje nem repült.

A színész és a múzeum is ragaszkodott hozzá, hogy a még működőképes, a Qantas korhű festését viselő Boeing 707-es saját erejéből tegye meg utolsó útját, ám ezt az amerikai mellett az ausztrál hatóságoknak is jóvá kellett hagynia.

John Travolta jelezte, hogy ő is részese akar lenni az átadás-átvételi ceremóniának, és az utolsó úton végig a fedélzeten szeretne lenni.

Ugyanis a kapcsolat igen szoros közöttük, a világ egyik utolsó működő 707-ese kalandos úton került a színész tulajdonába. 1995-ben Travoltának az egyik filmjét reklámozva egy hétvégére Berlinbe kellett repülnie, mikor közölte, hogy nem tud elutazni és hétfőn munkára készen állni, ha nem kap egy gépet, amin hálószoba is van. A menedzsment így sürgősen kerített neki egy megfelelő repülőgépet, ezt a Boeing 707-est, amelyet Travolta annyira megszeretett, hogy egyből meg is akarta vásárolni, ekkor azonban még túl drágának bizonyult. Három évvel később mégis megszerezte, pilótaengedélye révén pedig maga is vezette a gépet. Sajnos utolsó útján azonban nem ülhet a pilótaülésben, mert amerikai pilótaengedélyével már nem vezetheti az ausztrál gépet.