+36 1 933 3861

Karácsonyi ajánlatok: New York - Miami - Mexikó - Dominika

Budapesti repülőtér tömegközlekedéssel: Busz, metró, vonat

budapest repülőtér tömegközlekedés BUD metró vonat 100e busz 200e ferihegy liszt ferenc repülőtér menetrend

A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér tömegközlekedéssel a 100E és 200E buszjárat segítségével közelíthető meg Budapest belvárosából. A 100E közvetlen kapcsolatot biztosít a belváros és a repülőtér között, míg a 200E járat az M3 metróvonal Kőbánya-Kispest végállomásától indulva, a Ferihegy vasútállomást is útba ejtve érkezik a budapesti nemzetközi repülőtérre. A bejegyzésben összefoglaljuk a járatok tudnivalóit.

100E repülőtéri buszjárat - Gyorsjárat a belvárosból

budapest repülőtér tömegközlekedés BUD metró vonat 100e busz 200e ferihegy liszt ferenc repülőtér menetrend

A járat 2017 júliusa óta biztosít közvetlen kapcsolatot a belváros és a repülőtér között. Nagy szükség volt rá. Praktikus, tiszta, gyors, és a nyugati városok hasonló megoldásait tekintve olcsónak mondható. Az óriási népszerűség (értsd fojtogató zsúfoltság a hajnali órákban) miatt járatsűrítésre és a menetrend nyújtására volt szükség. 2018-ban végre az éjfél körül érkező Wizz és Ryanair járatok utasai is elérik az utolsó 100E járatokat.

Útvonal: Deák Ferenc tér – Astoria – Kálvin tér – Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Díjszabás: 900 forint/út BKK automatából vagy ügyfélszolgálaton vásárolható repülőtéri jeggyel. A hagyományos menetjegyet nem fogadják el felszálláskor! A buszon nem lehet jegyet vásárolni.

Menetrend:

Főleg hajnali indulás esetén javasoljuk, hogy a Deák Ferenc téri megállót válassza, és érkezzen legalább 25 perccel a kiválasztott busz indulása előtt! A megállót a Városháza park felőli oldalon találja, 1-2 láthatósági mellényes BKV-s úriember társaságában. Ha nem itt száll fel, nem biztos, hogy fel fog férni a kinézett időpontban érkező járatra!

A repülőtéri menetjegyet érdemes a visszaútra is megvásárolni előre, hiszen mindennapos, hogy óriási sorok kígyóznak a reptéren az automatáknál.

A Morton’s utazási szakértői állnak rendelkezésre Messengeren vagy egyéb elérhetőségeinken, ha utazással, repüléssel kapcsolatos kérdései lennének!

200E repülőtéri busz

Az egyetlen korábbi kijutási lehetőség érthető módon jelentősen vesztett népszerűségéből. A buszok rosszabb minőségűek, ráznak, az utazás budapest bérlet nélkül 350 forintba kerül. A 100E járat 900 forintos menetjegye itt nem használható! A 200E megáll a Ferihegy vasútállomás megállónál, így a Nyugati pályaudvartól akár vonattal is érkezhetünk a buszhoz!

A busz az M3 metró Kőbánya-Kispest végállomásától indul. A megálló megközelítése a metróból kiszállva:

Fel a mozgólépcsőn, tovább a “Köki” bevásárlóközpont irányába, az utolsó jobb oldali lépcsőn le a 200E jelzés irányába.

A menetrendről és a megállókról bővebben a BKK oldalán tájékozódhat. Menetidő 25 perc, ha nincsen komolyabb forgalmi akadály az úton.

Hajnalban a repülőtérről közlekedő buszok a Kőbánya-Kispest metrómegálló helyett a Határ út csomóponthoz közlekednek, ahonnan éjszakai járatok vehetők igénybe a belváros irányába.

Repülőtér tömegközlekedéssel az ország más részeiről

A korábban említett Ferihegy vasútállomás a Nyugati pályaudvaron kívül természetesen az ország keleti és dél-keleti részéről is elérhető vonattal (Cegléd irányából). Innen a 200E busszal gyorsan és problémamentesen, 350 forintért juthatunk a repülőtérre. A vasútállomás oldalán lévő megálló a repülőtér iránya.

Telekocsik elérhetősége ugyan változó, de Szeged felől például biztosan minden nap találunk fuvart, amely repülőtéri transzfert is kínál. Az oszkar.com felületét javasoljuk telekocsi keresésre és foglalásra.