Úti célok, ahová most is szabad az út

Budapesti repülőtér tömegközlekedéssel: Busz, metró, vonat

budapest repülőtér tömegközlekedés BUD metró vonat 100e busz 200e ferihegy liszt ferenc repülőtér menetrend

A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér tömegközlekedéssel a 100E és 200E buszjárat segítségével közelíthető meg Budapest belvárosából. A 100E közvetlen kapcsolatot biztosít a belváros és a repülőtér között, míg a 200E járat az M3 metróvonal Kőbánya-Kispest végállomásától indulva, a Ferihegy vasútállomást is útba ejtve érkezik a budapesti nemzetközi repülőtérre. A bejegyzésben összefoglaljuk a járatok tudnivalóit.

100E repülőtéri buszjárat - Gyorsjárat a belvárosból

budapest repülőtér tömegközlekedés BUD metró vonat 100e busz 200e ferihegy liszt ferenc repülőtér menetrend

A járat 2017 júliusa óta biztosít közvetlen kapcsolatot a belváros és a repülőtér között. Nagy szükség volt rá. Praktikus, tiszta, gyors, és a nyugati városok hasonló megoldásait tekintve olcsónak mondható. Az óriási népszerűség (értsd fojtogató zsúfoltság a hajnali órákban) miatt járatsűrítésre és a menetrend nyújtására volt szükség. 2018-ban végre az éjfél körül érkező Wizz és Ryanair járatok utasai is elérik az utolsó 100E járatokat.

Útvonal: Deák Ferenc tér – Astoria – Kálvin tér – Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Díjszabás: 900 forint/út BKK automatából vagy ügyfélszolgálaton vásárolható repülőtéri jeggyel. A hagyományos menetjegyet nem fogadják el felszálláskor! A buszon nem lehet jegyet vásárolni.

Menetrend:

Főleg hajnali indulás esetén javasoljuk, hogy a Deák Ferenc téri megállót válassza, és érkezzen legalább 25 perccel a kiválasztott busz indulása előtt! A megállót a Városháza park felőli oldalon találja, 1-2 láthatósági mellényes BKV-s úriember társaságában. Ha nem itt száll fel, nem biztos, hogy fel fog férni a kinézett időpontban érkező járatra!

A repülőtéri menetjegyet érdemes a visszaútra is megvásárolni előre, hiszen mindennapos, hogy óriási sorok kígyóznak a reptéren az automatáknál.

A Morton’s utazási szakértői állnak rendelkezésre Messengeren vagy egyéb elérhetőségeinken, ha utazással, repüléssel kapcsolatos kérdései lennének!

200E repülőtéri busz

Az egyetlen korábbi kijutási lehetőség érthető módon jelentősen vesztett népszerűségéből. A buszok rosszabb minőségűek, ráznak, az utazás budapest bérlet nélkül 350 forintba kerül. A 100E járat 900 forintos menetjegye itt nem használható! A 200E megáll a Ferihegy vasútállomás megállónál, így a Nyugati pályaudvartól akár vonattal is érkezhetünk a buszhoz!

A busz az M3 metró Kőbánya-Kispest végállomásától indul. A megálló megközelítése a metróból kiszállva:

Fel a mozgólépcsőn, tovább a “Köki” bevásárlóközpont irányába, az utolsó jobb oldali lépcsőn le a 200E jelzés irányába.

A menetrendről és a megállókról bővebben a BKK oldalán tájékozódhat. Menetidő 25 perc, ha nincsen komolyabb forgalmi akadály az úton.

Hajnalban a repülőtérről közlekedő buszok a Kőbánya-Kispest metrómegálló helyett a Határ út csomóponthoz közlekednek, ahonnan éjszakai járatok vehetők igénybe a belváros irányába.

Repülőtér tömegközlekedéssel az ország más részeiről

A korábban említett Ferihegy vasútállomás a Nyugati pályaudvaron kívül természetesen az ország keleti és dél-keleti részéről is elérhető vonattal (Cegléd irányából). Innen a 200E busszal gyorsan és problémamentesen, 350 forintért juthatunk a repülőtérre. A vasútállomás oldalán lévő megálló a repülőtér iránya.

Telekocsik elérhetősége ugyan változó, de Szeged felől például biztosan minden nap találunk fuvart, amely repülőtéri transzfert is kínál. Az oszkar.com felületét javasoljuk telekocsi keresésre és foglalásra.

Megtekintett ajánlatok
Legnépszerűbb oldalaink