Úti célok, ahová most is szabad az út

Libanon

Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be a Libanoni Köztársaság területére.

A beutazási engedélyeket Libanon budapesti nagykövetségén, illetve legfeljebb egy hónapos tartózkodásra a bejruti repülőtéren valamint a közúti határátkelőhelyeken lehet beszerezni.

Az útlevélnek rövid időtartamú tartózkodás esetén a tervezett beutazás napjától számított fél évig, hosszabb tartózkodás (egyéves) esetén 18 hónapig érvényesnek kell lennie.

Libanon budapesti nagykövetsége három hónapig érvényes, többszöri vízumot adhat ki magyar állampolgárok részére, az ügyintézés ideje általában egy munkanap (a három hónapos érvényesség hat hónapra meghosszabbítható).

A vízumkérelemhez csatolandó iratok:

  • útlevél + az útlevél adatoldalának fénymásolata (izraeli vízumot, vagy izraeli, illetve Izraellel szomszédos arab határállomások be-, kiléptető bélyegzőit tartalmazó úti okmánnyal nem engedélyezik a beutazást Libanonba, még akkor sem, ha a libanoni vízum érvényes!)
  • 2 db fotó
  • Repülőjegy foglalás
  • 2 vízumkérő adatlap
  • A vízum díja: 35 USD, amely dollárban és készpénzben fizetendő.

Az emberkereskedelem és a prostitúció megelőzése érdekében az egyénileg utazó 30 évnél fiatalabb nők vízumbeszerzéséhez a libanoni idegenrendészet előzetes engedélye szükséges, melyet a libanoni nagykövetség intéz és átfutási ideje általában 2 nap. Ha közeli hozzátartozójukkal utaznak (férj, apa, anya, testvér, gyermek), ezen engedélyeztetés nem szükséges.

Megtekintett ajánlatok
Legnépszerűbb oldalaink