+36 1 933 3861

Ajándék Tom Jones koncertjegy az első 3 USA csoportos út foglalása mellé!

HASZNOS TANÁCSOK AZ USA-BA UTAZÓKNAK

hasznos tanácsok usa utazáshoz amerika olcsó repülőjeggyel

Útlevél - vízum - ESTA - ETA

A beutazáshoz magyar állampolgárok részére nem szükséges vízum, azonban regisztrálni kell az utazási szándékot! Az ESTA engedély a kiállítás pillanatától érvényes és általában 2 év múlva jár le, elektronikusan kell beszerezni és a díját csak hitelkártyával lehet fizetni. Irodánk az ESTA ügyintézését vállalja, 8.000,- Ft/fő áron.! Azoknál az utaknál, ahol az Utas elhagyja az USA-t és visszatér (Kanada, Bahamák), az engedélynek minden belépési időpontban érvényesnek kell lennie! Mindenképpen vízumért kell folyamodni azoknak az Utasoknak, akik 2011 óta Irak, Irán, Szíria, Líbia, Szomália, Jemen vagy Szudán országaiban jártak.

Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a beléptetésnél a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg, mely döntéséért irodánk felelősséget nem vállal. Az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli. Figyelem! 2016. március 15-től Kanadába is szükséges belépési engedély, amennyiben légi úton érkezik az országba. Ügyintézését irodánk 5.000,- Ft/fő áron vállalja.

Kérem, ellenőrizze az útlevelét. Amennyiben 9 hónapon belül lejár, fokozottan ellenőrizze az adott országba történő utazáshoz szükséges okmányokat és feltételeket. Az alábbi linken mindezekről részletesen tájékozódhat: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Poggyász

Az USA-ba és Kanadába induló utasok poggyászaira különleges szabályok vonatkoznak. Ingyenesen a legtöbb légitársaság díjtételei már nem tartalmazzák a 23 kg-os poggyászt, ennek feladása extra költség. Kérjük, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot, hogy aktuális repülőjegyére milyen poggyász szabályok vonatkoznak!

Ha megszakítja utazását, a következő belföldi szakasznál fizetni kell a bőrönd feladásáért a legtöbb esetben, így csoportok esetében is kb. 25 -30 USD-t csomagonként. Az összeget a check in pultnál kell fizetni és csak kártyát fogadnak el.

A kézipoggyász mérete max. 55*40*20 cm méretű lehet, súlya 8/10 kg. Veszélyes áruk a poggyászokban: szúró-, vágóeszközök, robbanó-, gyúlékony anyagok, stb egyáltalán nem szállíthatóak. Folyadék, gél állagú anyagok max. 100 ml kiszerelésben vihetők fel a gépre. Élelmiszert és növényt az USA-ba bevinni tilos, erről írásban kell nyilatkoznia.

Repülőjegy

A repülőjegy árának változási jogát a légitársaság a jegy kiállításig fenntartja, ezért fizetés előtt kérem az esetleges árváltozás miatt legyen szíves megkeresni minket!

Időeltolódás

Magyarország és az USA keleti partvidéke között 5-6 óra, nyugati part 9-10 óra, Hawaii 11-12 óra eltérés van, a téli vagy nyári óraállítástól függően.

Idegenvezetés

A magyar nyelvű csoportos körutaknál Budapestről, vagy a szállodába érkezéstől elutazásig a program szerint magyar nyelvű idegenvezető kíséri a csoportot. Több régiót érintő körutaknál a belső repülőjáratokon nem minden esetben kíséri a csoportot idegenvezető. A fakultatív programok többsége is magyar nyelvű idegenvezetéssel történik, a kivételt mindig jelezzük. Program helyszíni befizetésénél 10% kezelési költséget számítunk fel, befizetésnél idegenvezetőnk átvételi elismervényt tud adni, számlaigényükkel kérjük, forduljon irodánkhoz a hazaérkezést követően!

Autóbérlés

Egyéni utazásoknál, ahol autóbérlést rendeltek, szeretnénk felhívni utasaink figyelmét, hogy az autó átvételéhez dombor nyomott hitelkártya szükséges. Tapasztalataink alapján, a betéti bankkártyákat a legtöbb helyszínen és szolgáltató már nem fogadja el!

Kérjük, körültekintően járjanak el az autó átvételekor, és ragaszkodjanak a voucheren szereplő kategóriához és szolgáltatásokhoz! Amennyiben nagyobb autót vagy további biztosításokat kívánnak kötni, azt a hitelkártyájukra fogják terhelni. Az autóbérlés során a cég kb. 500-600 USD deposit-ot zárol a kártyán, amit majd legkésőbb1 hónappal oldanak fel.

Étkezés

Az USA-ban a reggeli nem jár együtt automatikusan a szállással. Egyes szállodák ingyenesen biztosítanak reggelit a vendégeknek, de ezek kínálata nem mindig egyezik meg az Európában megszokott reggelivel, általában egy nagy adag kávéból és cukros fánkból, vagy egyéb péksüteményből áll. A szállodák közelében sok az étterem és viszonylag olcsó. Legelterjedtebbek a fast food éttermek (Sbarro, Kentucky Fried Chicken, Dunkin’ Donuts, Pizza Hut, Taco Bell), ahol az ebéd vagy vacsora 20-30 dollár körül van. Minden konyha megtalálható az USA-ban - kínai, francia, olasz, mexikói és így tovább. A borravalót minden esetben elvárják!

Mértékegységek

1 gallon = 3,79 liter.

1 mérföld = 1609 méter

100 Fahrenheit = 37,7 Celsius

Szálloda

Az általunk bérelt szállodák közös jellemzői - min. középkategória, ***, a legtöbb szobában 1 vagy 2 db kisebb franciaágy található (queen, vagy king size bed), elhelyezést nyújtva 2-4 felnőttnek. Alap esetben 2 fős elhelyezés esetén 1 db. franciaágy található a szobában, míg 3-4 fő két kisebb franciaágyon osztozik. Minden szoba klimatizált, fürdőszoba/WC-vel, telefon és TV-vel, néha kávé- és teafőzővel felszerelt. Hajszárító és vasaló minden szobában található. Szállodáink a metropoliszokban a belvárosban, a szórakoztatóparkok közelében és a tengerparton a beach-en találhatók (kivéve Los Angelesben). A szobaárban minden helyi és állami adó benne van. Alapesetben ellátást nem tartalmaznak.

Üdülő és resort szállodáknál helyben fizetendő az újonnan bevezetett „resort fee”, melynek összege kb. $10-20/fő/nap, a szálloda bizonyos szolgáltatásainak igénybevételére jogosít, pl. wifi, napágy használat, stb. A népszerű városokban és üdülőhelyeken a hotelek nagy része resort fee-t kér el szobánként és éjszakánként, aminek díja 20-40 USD között lehet (pl.: Miami, Orlando). Ezt az összeget a helyszínen kell kifizetni. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a szállodai szobákat rendszerint 14 órától lehet elfoglalni és az utolsó napon legkésőbb délig kell elhagyni. Amennyiben a gépük későn indul, lehetőség van késői kijelentkezést kérni, melyre akár egy plusz éjszaka szállást felszámolhatnak. Csomagszobát azonban minden szálloda biztosít a vendégeknek.

Itt hívjuk fel a figyelmüket, hogy a new yorki szállodai szobák a megszokottnál kisebb méretűek és a szállodák átlagon felüli kihasználtsággal működnek, ami azt jelenti, hogy a berendezésük lehet „elhasználódott”, de minden esetben könnyen megközelíthető, központi helyen van, ahonnan a város nevezetességei könnyen elérhetők.

A szállodákban bejelentkezéskor elkérik a hitelkártyát az egyéb fogyasztás fedezésére. Amennyiben nem rendelkezik hitelkártyával, egyes helyeken elfogadnak készpénz depozitot is, ez esetben indulást megelőző napon jelezni kell a recepción a másnapi távozást, hogy rendelkezésükre álljon a kellő mennyiségű készpénz a kijelentkezéskor!

A mi szállásáraink a helyi adókat már tartalmazzák a népszerű szállásfoglaló portálokkal ellentétben.

Hálózati feszültség

110 Volt, váltóáram. Villanyborotva, videokamera töltője stb. működik 110 volttal is, de a csatlakozáshoz adapterre van szüksége. Az adapter lehet csak fizikai, de lehet olyan is, ami az áramfeszültséget is konvertálja. Szaküzletekben kapható.

Öltözködés

Nagyon kényelmes, nem szoros ruházat és lábbeli javasolt a repülés és tartózkodás idejére, érdemes a gépre egy csere-zoknit hozni, hogy a cipőt le lehessen venni. Nyáron a légkondicionálás miatt könnyű kardigán, eső ellen dzseki, vagy esernyő.

Broadway show-ra nincs előírás a ruházatot illetően, komolyabb éttermekben a férfiaktól zakó viselése elvárt.

Biztosítás

A kinti tartózkodásra feltétlen javasoljuk baleset/betegség/poggyász biztosítás megkötését. Amennyiben nem irodánkon keresztül rendelték a biztosítást, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a bankkal vagy biztosítóval, hogy káreseménykor mi a teendőjük. A biztosító telefonszáma és a kötvényszám legyen