+36 1 933 3861

Karácsonyi ajánlatok: New York - Miami - Mexikó - Dominika

wizzair járat törlés kártérítés visszatérítés wizz kredit koronavírus

Wizz Air visszatérítés és átfoglalás információk 2020 tavasz

2020.03.30.

Az utóbbi hetekben a nemzetközi járványhelyzet miatt számos légitársaság ritkította vagy teljesen leállította a járatait. Számos esetben az országok lezárt határai miatt lehetetlenült el a légiközlekedés. Az utasok, akik jelen helyzetben érhető módon nem akarnak - de még ha akarnának sem tudnának - utazni, járatuk törlésével szembesültek, illetve néhány esetben maguk törölték jegyüket biztonsági aggályok miatt.

A Morton’s minden érintett utasát haladéktalanul értesíti az esetleges változásokról. Járatokkal kapcsolatos információkért, átfoglalási vagy más utazási kérdésekkel keresd szakértőinket elérhetőségeinken vagy Messengeren! Segítünk!

Wizz Air utasok korona idején

A Wizz Air hivatalos oldalán megjelent egy részletes anyag a visszatérítések, átfoglalások és kártérítések kezeléséről, ennek legfontosabb pontjai a következők:

  • Automatikus értesítést csak közvetlenül a weboldalon vagy mobil alkalmazásban foglaló utasok kapnak!
  • Járat törlése esetén az utas e-mail értesítést kap, az abban található linkeken keresztül három opció közül választhat:
    • Átfoglalhat egy másik Wizz járatra, azonos vagy másik útvonalra, a legkorábbi időpontra, az elérhető ülőhelyek függvényében
    • A teljes viteldíj visszatérítése utalással
    • A teljes befizetett összeg visszatérítése a légitársaság weboldalán felhasználható kreditek formájában, +20% bónusszal. A krediteket egy későbbi utazásra lehet felhasználni bármely úti célra.
  • Az Európai Parlament és a Tanács 261/2004/EK rendelete alapján megítélhető kártérítést jelen helyzetben az utasok nem kaphatnak.
  • Az önkéntesen, az utas által törölt jegy visszatéríthető, de törlési díjat számítanak fel. Részletek itt. A Flex szolgáltatás igénybevétele esetén nincsen törlési díj.

Problémás az ügyfélszolgálat elérése

Telefonos ügyfélszolgálat helyett a hivatalos weboldalon található fiókban minden változtatási opció elérhető. A törölt vagy módosított járatokkal kapcsolatos információ és a módosításhoz szükséges közvetlen linkek a tájékoztató e-mailben találhatók.

Az utazási irodán keresztül foglaló utazók ügyeinek intézést az irodák végzik.

Ha nem törölte a légitársaság a járatot, de mégsem szeretne az utas elutazni, a Wizz honlapja a Flex szolgáltatást javasolja, mellyel a törlésért nem számítanak fel külön díjat.

A járatok 85%-a törlésre kerül, a debreceni repülőtér ideiglenesen bezár

A néhány héttel ezelőtt még 45 ország 156 desztinációjára repülő légitársaság ma már csak Magyarországról, Romániából és Bulgáriából indít járatokat, de van esély a teljes leállásra is.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy nincsenek veszélyben Wizz kreditjeink, a cég az egyik legstabilabb pénzügyi háttérrel rendelkező társaság. 14 milliárd forintos kárral számolnak, és júliusban már újra teljes kapacitással repülnének.

A legolcsóbb repülőjegyek megtalálásához készítettünk egy segédletet: 12 Tipp olcsó repülőjegyek foglalásához