+36 1 933 3861

Karácsonyi ajánlatok: New York - Miami - Mexikó - Dominika

leminosites

Újabb országok minősítették le Magyarországot Covid-19 biztonsági szempontból

2020.09.18.


Alig pár napja írtuk meg cikkünkben, hogy az utóbbi időszakban több ország is „piros” besorolásúvá, „tiltólistára” tette Magyarországot.

Hosszú hónapokon keresztül, kb. augusztus végéig Magyarország volt a legkevésbé fertőzött ország Európában, a tendencia – talán köszönhetően az elvégezett tesztek számának drasztikus emelésének – megfordult, Franciaország után Magyarország a második helyre zárkózott fel a járvány terjedésének gyorsaságát nézve – állította Jakab Ferenc virológus a Pécsi Tudományegyetem Covid-19, tanulságok és aktualitások című online előadásán. 

Az elmúlt napokban – túl a korábbiakon – Hollandia, Görögország, Németország is korlátozásokat jelentett be velünk szemben, így egy utazás megszervezésekor már nem csupán a magyar szabályozást és az esetleges kivételeket (halaszthatatlan utazás vagy üzleti út) kell figyelni, hanem fokozottan ügyelni kell arra is, hogy a célországok milyen korlátozásokat vezettek be a Magyarországról (vagy Budapestről) érkezőkkel szemben. Nem árt képben lenni továbbá azt illetően, hogy hogyan kerülhető el itthon a karantén, maximum mennyit kérhetnek el tőlünk egy PCR tesztért, legyen szó arról, hogy kiutazáskor kell azt bemutatni, vagy arról, hogy hazaérkezve elkerülhetővé váljon a kényszerű otthonmaradás.

Arról, hogy melyik ország milyen tiltásokat vagy korlátozásokat vezetett be Magyarországgal szemben, itt tájékozódhatsz, a mindenkori magyar szabályozás pedig itt érhető el. Ha elakadsz, vagy csak nem szeretnél elveszni az adminisztráció útvesztőiben repülőjegy vagy utazás foglalása közben, asszisztenciáért keresd munkatársainkat telefonon, e-mailben vagy messengeren!

Ha a járvány lecsengése után utaznál, de már most, a lehető legjobb áron szeretnéd azt magadénak tudni, keresd kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy messengeren személyre szabott ajánlatokért!

Ha üzleti céllal, szabadabban utaznál, keress minket itt!

2021-es USA útjainkra most 0% előleggel, lemondási lehetőségekkel, árgaranciával és ajándék fakultatív programokkal várjuk jelentkezésed, az akcióról bővebb információkat itt találsz.