+36 1 933 3861

Mexikó márciusban ☀️ Nőnap Dominika pálmafái alatt! 🗽 New York a tavaszi szünetben


szellemhotelek

 

Kiürült szállodákból szellemhotelek?

2020.09.18.

 

Előző cikkünkben a Covid-19 miatti, különböző járatritkítási- és törlési hullám következtében parkolópályára vagy egyenesen „repülőgép-temetőbe” száműzött repülőgépek sorsáról írtunk. Sajnos a légiforgalom visszaesése a szállodaipart sem kíméli, világszerte drámai a helyzet: a hotelek kihasználtsága szinte mérhetetlenül alacsony, az országok bezárkóztak, Bali és Thaiföld például – csak hogy néhány népszerű turistaparadicsomot említsünk – év végéig megtiltja a külföldi turisták belépést. Ezek az intézkedések és döntések az egész világon azt (is) eredményezték, hogy a szállodák átmeneti vagy sajnos sok esetben végleges bezárásra kényszerültek.

Van néhány szállásadó, aki a járványhelyzet elején Magyarországon is üzletet látott a vészhelyzetben, és karanténhotelt alakított ki. Kedvencünk a Hotel Piroska**** Bük, amely minden szerénytelenség nélkül „a biztonság négycsillagos szigete”-ként hirdette szolgáltatásait – írta a Menedzser Fórum.
Irodánk talált egy olyan Facebook hirdetést, is, amelyben szeptember közeledtével – látva a szeptember 1-jén bevezetett újabb korlátozásokat – egy  budapesti, 4*-os szálloda középiskolai és felsőoktatásban tanuló diákoknak hirdette szobáit, kedvező áron.

Mi lesz a bezárásra kényszerült hotelekkel?

Két forgatókönyv lehetséges: az egyik lehetőség, hogy kihasználva az üresjáratot felújításon és korszerűsítésen esnek át, vagy egyszerűen csak túlélnek, és a járványhelyzet megszűntével újranyitnak; a másik opció, hogy végleg bezárva maradnak. A bezárt szállodák sorsa is kétféle kimenetelű lehet: vagy meglátják az épületben a potenciált, és hasznosítják azt, vagy örökre üres marad, és szellemhotel lesz belőle.

Európa egyik leghíresebb szellemhotelje...

...Krk szigetén, Malinska településtől néhány száz méterre helyezkedik el tengerpart mellett, csodás környezetben, páratlan panorámával. A hotel 1972-ben nyitotta meg kapuit, és kb. 1 éven keresztül rendkívül jól ment, főként saját kaszinójának köszönhetően, amelyet külföldi turisták használhattak csupán, ugyanis a helyiek számára tilos volt a szerencsejáték. Ahogy tehát a külföldi turisták száma apadt, úgy csúszott lejjebb és lejjebb a szálloda is, egészen 1973-as csődjéig. Ekkor egy üzemeltető-váltással az épület megmenekült, és kevesebb sikerrel ugyan, de szépen működött egészen 1990-ig, amikor is a turisták eltűntek a térségből, helyüket pedig a menekültek vették át. A szálloda részletesebb történetét, képeket, videót itt találtok.

A soha ki nem nyitott kísértethotel 64 éve áll üresen

A szicíliai Grande Hotel San Calogero építési munkálatai 1954-ben kezdődtek meg, és már 30 éve (!) épült, amikor is kitűzték a megnyitás időpontját, de végül azért nem került átadásra, mert a hatóságok annak idején úgy látták, nincs megfelelően kiépítve a csatornarendszere. Több ízben is nekifogtak a csatornázásnak, újításoknak, de a lelkesedés mindig alábbhagyott – írja a La Repubblica

Szellemhotel a Normafánál – meglepően jó állapotban

A Hotel Olimpia a hetvenes évek elején készült el, itt edzett a müncheni olimpiára készülő csapat, és több Ötvös Csöpi filmet is forgattak az épületben, míg végül 2002-ben bezárták. A fent említett kísérethotelekkel ellentétben a szálloda elképesztően jó állapotban maradt, egészen 2018-as elbontásáig. Helyén ma az Eötvös Loránd park és játszótér található, ez év májusában adták át.

 

Ha Te nem hagyod, hogy a hotelekből kíséret-szálloda legyen, kérj személyre szabott utazási ajánlot kollégáinktól telefonon, e-mailben vagy messengeren, vagy böngéssz repülőjegyet és utazást oldalunkon!

Ha üzleti célból utaznál, szinte korlátozás nélkül, fordulj corporate-részlegünkhöz!

Ha az úti célod Amerika, tudj róla, hogy már most foglalhatók 2021-es USA útjaink kockázatmentesen0% előleggel, lemondási lehetőségekkel, árgaranciával és ajándék fakultatív programokkal, a részleteket összefoglaltuk Neked itt