+36 1 933 3861

Mexikó márciusban ☀️ Nőnap Dominika pálmafái alatt! 🗽 New York a tavaszi szünetben


oktober6

 

 

Mit ünnepelnek a világban

október 6-án?

2020.10.05.


Október 6. Magyarországon egyet jelent az aradi vértanúk emléknapjával. Kisiskolás korunk óta tudjuk: a tizenhárom aradi vértanút az 1848-49-es szabadságharc leverése után, az abban játszott szerepük miatt végeztek ki Aradon.

De miről emlékeznek meg, vagy mit ünnepelnek október 6-án a világ más tájain?

Amerikai Egyesült Államok

Az USA-ban ezen a napon tartják az ún. német-amerikai napot.
Az ünnepnap a német-amerikai kulturális örökségnek állít emléket. A történet egészen 1683. október 6-ig nyúl vissza, ezen a napon szállt partra Philadelphiában 13 német bevándorló család, akik később megalapították Germantown nevű városukat. A német-amerikai napot már a 19. században megünnepelték, majd 1983-ban, a partraszállás 300. évfordulóján Ronald Reagan akkori amerikai elnök nyilvánította október 6-át „Német-amerikai napnak” (German-American Day), hogy ezzel emlékezzenek a fent említett bevándorlókra. 

Ha szeretnél az USA-ban tölteni egy ünnepet, jó hírünk van: több csoportos utazásunk időpontját úgy terveztük, hogy megismerhesd azt is, hogy ünnepelnek az amerikaiak. Gyere velünk 2021-ben az Egyesült Államokba – többek között – húsvétkor, a Veteránok napján, Halloween idején, Hálaadáskor, adventkor, vagy töltsd akár New Yorkban akár Las Vegasban a szilvesztert, és pihend ki életed újévköszöntőjét Miamiban vagy Hawaii-on!
2021-es USA utadat most kockázatmentesen, előleg befizetése nélkül lefoglalhatod, a részleteket összefoglaltuk Neked itt!

Egyiptom

Október 6-án ünneplik Egyiptomban a Fegyveres Erők Napját.
47 évvel ezelőtt, 1973-ban az egyiptomi hadsereg ezen a napon hajtott végre sikeres átkelést a Szuezi-csatornán, amivel megkezdődött az ún. Jom kippúri háború, amely végül izraeli nyereséggel zárult.

Egyiptom történelmébe betekintést nyerhetsz körútjainkon...

... de remek programok várnak Kairóban is.

A passzív pihenés szerelmesei élvezhetik a keleti kényelmet a pálmafák árnyékában, legyen szó akár Sharm El Sheikh-ről, akár Hurghadáról, akár Marsa Alamról.

Ha más országok történelme, kultúrája, ünnepi szokásai érdekelnek, keresd kollégáinkat személyre szabott – kötelezettségmentes – ajánlatért elérhetőségeinken vagy messengeren!