+36 1 933 3861

Mexikó márciusban ☀️ Nőnap Dominika pálmafái alatt! 🗽 New York a tavaszi szünetben


ujra

 

Mikor utazhatunk újra külföldre – II. rész

2020.11.30.


Ez év júliusában frissítettük cikkünket arról, amelyben azt foglaltuk össze, vajon mikor utazhatunk külföldre különösebb korlátozások nélkül.
Az írás megszületése óta eltelt 4 hónapban sosem látott restrikciók láttak napvilágot: szeptember 1-től Magyarország a világ összes országát az utazásra nem javasolt térségek közé sorolta; majd pár nappal később – indokolt esetekre – enyhítő intézkedéseket hozott; újra és újra módosította a hazatérés utáni kötelező karanténra vonatkozó szabályokat; zöld utat adott az üzleti utazók számára; hatóságilag szabályozta a PCR tesztek árát; 14 napról 10 napra rövidítette a kényszerű otthonmaradás idejét; a korlátozó intézkedéseket meghosszabbította októberben, majd novemberben is. Azóta már tudjuk: az utazási korlátozások maradnak február 1-ig.
Eközben a világ számos országa tette tiltólistára Magyarországot, amelyet újabb és újabb országok követtek.

Az elmúlt több mint fél évben a minket kereső utasok és érdeklődők szinte minden alkalommal felteszik nekünk a kérdést: Várhatóan mikor oldják fel a fennmaradó korlátozásokat? Mikor lesz biztonságos akár egészségügyi, akár más szempontból (járattörlések, szálloda-bezárások) utazni? Egyáltalán mikor lehet újra utazni a világban?
Sajnos pontos válaszokat a Morton’s Travel sem tud adni ezekre a kérdésekre, azonban annyi bizonyos, hogy sokat már nem kell várnunk.

A fellélegzést hozó vakcina

Vakcina – a jó hír okozója

A világhírű üzleti magazin, a Forbes azt írja, a védőoltás jóvoltából rengetegen térnek majd vissza az utazáshoz 2021-ben – ezt az utasainkkal történt beszélgetéseinkre alapozva mi is kijelenthetjük, kivétel nélkül minden utasunk úgy nyilatkozott, hogy utazik, amint lehet. Az pedig, hogy a Pfizer és a Biontech bejelentette: a közösen fejlesztett védőoltásuk a harmadik klinikai fázisban végzett vizsgálatok szerint 90%-ban hatékonynak tűnik, csak még közelebb hozta utasaink álmát a valósághoz; ráadásul a két cég bejelentését a konkurens Moderna közleménye, mely szerint az ő vakcinájuk 94,5%-ban hatásos, a hangulatot csak tetézte.
A tőzsde elképesztő árrobbanással reagált a hírekre, és gyakorlatilag kikiáltotta a koronavírus-járvány közelgő végét.

Vakcina – a rossz hír forrása

Sajnos rossz hír is van: számolhatunk azzal, hogy sokan oltáshoz köthetik az utazást, a Qantas légitársaság például már most bejelentette, hogy olyan alapvető kellék lesz az oltás megléte a nemzetközi utazáshoz, mint az útlevél vagy a vízum, írja az Airportal.

A másik rossz hír, hogy a vakcinagyártó cégek bejelentései óta nem nagyon találni olcsó repülőjegyeket és szállás árakat jövő tavaszra és nyárra, amely azt vetíti előre: az utazás drágább lesz. 

Hogyan tudunk mégis kedvező áron utazni jövőre?

A Morton’s utazási iroda az elmúlt hónapokban azon dolgozott partnerivel (légitársaságok, földi szolgáltatók), hogy az általunk szervezett utazások ára semmiképpen se emelkedjen a korábbiakhoz képest, sőt. A háttérben történő rengeteg munka eredményeként kijelenthetjük: annak ellenére, hogy a piacon drágulást vetítenek előre, nem hogy sikerült tartanunk amerikai csoportos útjaink árait, sikerült még kedvezőbb díjakat biztosítani. 6 napos New York intenzíven utunk – minden költséggel együtt (repülőjegy, illeték, szállás, reggeli, helyi közlekedés, programok magyar nyelvű idegenvezetővel) – már 378 000 Ft-ért, de 12 napos Nyugati Panoráma körutazásunk és 18 napos Nagy USA körutunk is rendkívül kedvező áron érhető el a jövő évben.

Árgarancia

A Morton’s Travel a korábbi évekhez hasonlóan árgaranciát vállal, utazásfoglalás esetén utasai számára garantáltan annyiért biztosítja a helyeket, amennyiért azokat lefixáltuk.

Hiába a jelenleg olcsó ár és árgarancia, nem akarok előleget fizetni, ki tudja, mi lesz még jövőre..

A Morton’s-nál most úgy foglalhatod le utazásod, hogy nem kell kockázatot vállalnod, nem kell előleget fizetned, a részleteket összefoglaltuk Neked itt és itt.

Amerikán túl…

Ha más úti cél érdekel, böngéssz repülőjegy- és utazáskeresőnkben, függetlenül az utazás időpontjától most rendkívül olcsó árakat találsz! Személyre szabott ajánlatainkért keresd kollégáinkat elérhetőségeinken!

Ha inkább meleg helyre vágysz, utazz Hawaii-ra vagy Zanzibárra, repülőjegy minden költséggel együtt 199 900 Ft-ért jegyezhető elő – szintén előleg fizetése nélkül!

Utasaink kérésére más akciókkal is hamarosan jövünk, ízelítőül: Bali, Curacao, Fülöp-szigetek, Maldív-szigetek, Mexikó, Thaiföld... 0% előleggel, árgaranciával előjegyezhető lesz. Figyeld híreinket!