+36 1 933 3861

Mexikó márciusban ☀️ Nőnap Dominika pálmafái alatt! 🗽 New York a tavaszi szünetben


hatarzar

 

Maradnak a korlátozások, de jön az olcsó gyorsteszt

2020.09.30.


Szeptember elején megírtuk, hogy 1-jétől a Külügyminisztérium a világ összes országát az utazásra nem javasolt térségek közé sorolta. Az intézkedést az elmúlt hetekben több enyhítő rendelkezés követte: 42 ország besorolásán változtatott a kormány, szabaddá tették az üzleti célú ki- és beutazást, módosították a kötelező 14 napos karantén elkerülésének szabályait, 10 napra csökkentették a kényszerű otthonmaradást azok számára, akik nem kívánták az immár hatóságilag csökkentett áron elérhető, negatív PCR tesztet bemutatni.
A hó vége sem marad határozat nélkül: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfő bejelentése alapján marad a határzár októberben is, ugyanakkor jelezte, hogy a visegrádi országok polgárai számára továbbra is életben maradnak a könnyítések.

Korábbi cikkünkben olvasható volt az is, hogy Magyarországgal szemben több ország tiltó/ korlátozó intézkedést vezetett be, a kezdeti néhány országot több is követte.
A Magyarországgal szembeni intézkedéseknek sincs vége: hétfői hírek szerint Szlovénia tiltólistára helyezte Budapestet és Győr-Moson-Sopron megyét, a kötelező hatósági karantén kizárólag 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszttel kerülhető el.

Arról, hogy melyik ország milyen tiltásokat vagy korlátozásokat vezetett be Magyarországgal szemben, itt tájékozódhatsz, a mindenkori magyar szabályozás pedig itt érhető el. Ha nem szeretnél elveszni a bürokrácia útvesztőiben repülőjegy vagy utazás foglalása közben, asszisztenciáért keresd munkatársainkat telefonon, e-mailben vagy messengeren!

Hogy némi jó hírrel is szolgáljunk: kifejlesztettek egy tesztet, amely gyorsteszt 15-30 percen belül ki tudja mutatni, hogy valaki elkapta-e a koronavírust vagy sem. Az újonnan kifejlesztett teszt ára alacsony, kb. 1 500 Ft körüli lesz, írja a Guardian.

Ha a korlátozások ellenére Te utaznál, mert most olyan áron teheted meg, mint soha, keresd kollégáinkat telefonon, e-mailben vagy messengeren! A jó árak jövő évi utakra is elérhetők, akár előleg befizetése nélkül!

Üzleti útra szabadabban utazhatsz, de azért lehetnek buktatók. Hogy ezeket elkerüld, bízd Magad corporate részlegünkre!

Irodánk – többek között – az amerikai utak szakértője, tudd meg, miért érdemes 2021-es USA utadat nálunk foglalni azon túl, hogy most kockázatmentesen, 0% előleggel, lemondási lehetőségekkel, árgaranciával és ajándék fakultatív programokkal teheted meg, a részleteket itt foglaltuk Neked össze.