+36 1 933 3861

Karácsonyi ajánlatok: New York - Miami - Mexikó - Dominika

lezarasok liszt ferenc nemzetkozi repuloter koronavirus jarvany mortons travel utazási iroda

LEZÁRÁSOK A BUDAPEST LISZT FERENC NEMZETKÖZI REPÜLŐTÉREN

2020.09.10.

A szeptember 1-től bevezetett utazási korlátozások miatt – melynek hatására jelentős járattörlési-  és járatritkítási hullám indult meg – a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma még az augusztusihoz képest is (amely a tavalyi év utasszámának 25%-a volt csupán) nagymértékben csökkent annak ellenére, hogy a korlátozások bevezetését több enyhítés (besorolás-változtatás, új szabályozás a 2 hetes karantén elkerülésére, üzleti utaztatásnak adott zöld út) is kísérte.

A légikikötő üzemeltetője így lezárta a nemrég átadott 1-es mólót, a 2A terminál mind utasfelvételi, mind érkezési oldalát, valamint a 2B terminálhoz csatlakozó móló indulási szintjének egy részét is.

Az induló utasok jelenleg a 2B terminálon végezhetik el az utasfelvételt és a poggyászfeladást, a Skycourt nyitva maradt, az érkező utasok szintén a 2B terminálon keresztül hagyhatják el repülőtér területét. A repülőjáratok közötti átszállás légitársaságok közötti váltás esetén is biztosított, ugyanakkor a Budapest Airport arra kéri az érintett utasait, hogy utazás előtt mindenképpen győződjenek meg arról, hogy a továbbutazásra foglalt járatot nem törölték. Ha a légitársaság az adott járatot törli, az utasnak a repülőtér tranzitterületén kell elutazásáig várakoznia.

A Budapest Airport arról tájékoztatott, hogy a következő időszakban legfeljebb napi 3 ezer utasra számít az ilyenkor szokásos 45-50 ezer főhöz képest (6%!), így az idei utasszám a tervezett maximum egyharmada, legfeljebb 5,5 millió lehet.

A fenti tendencia természetesen arányban van a nemzetközi szinten mért adatokkal is.

Az európai légiforgalmat szervező társaság keddig videokonferenciáján Eamonn Brennan főigazgató ismertette: a világjárvány miatt 4,2 millió járat nem szállt fel az Eurocontrol tagállamainak légterében, 1,2 milliárddal csökkent az utasforgalom, és a jelenlegi becslések szerint 2024-re érik csak el a 2019-es szintet.

Ha kihasználnád, hogy most soha nem látott, alacsony árakon, elkerülve a repülőtéri és egyéb tömeget fedezheted fel a világot, böngéssz repülőjegy-, vagy utazáskeresőnkben!

Ha inkább később, a határzárok után vágnál bele a nagy kalandba, keresd kollégáinkat telefonone-mailben vagy messengeren a legjobb akciós, nem publikált ajánlatokért!

Ha üzleti céllal, szabadon utaznál, keress minket itt!

2021-es USA útjainkra most 0% előleggel, lemondási lehetőségekkel, árgaranciával és ajándék fakultatív programokkal várjuk jelentkezésed, az akcióról bővebb információkat itt találsz.