+36 1 933 3861

Mexikó márciusban ☀️ Nőnap Dominika pálmafái alatt! 🗽 New York a tavaszi szünetben


karantén-kötelezettség

 

 

 

Magyarországra karantén nélkül? Lehetséges!

2021.05.03.

 

Előző cikkünkben már összegyűjtöttük nektek azokat a szabályozásokat, amelyekre figyelnetek kell az országból való kilépéskor. Egyre több egzotikus nyaralóhely közül válogathattok, ahová teszt nélkül, esetleg mindössze egy PCR teszttel eljuthattok már tavasszal is. Cikkünkben megtalálod az utazáshoz szükséges legfontosabb szabályokat és feltételeket országokra bontva. Böngészd át kockázatmentes ajánalainkat is még több információért!

Most arra adunk választ, hogy milyen szabályok érvényesek azon személyekre, akik már átestek a fertőzésen, turisztikai céllal utaznak, és visszaérkeznek Magyarországra.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők MENTESÜLNEK A KARANTÉN-KÖTELEZETTSÉG ALÓL!

Aki a Magyarországra való belépés előtt hitelesen igazolni tudja, hogy a határátlépés napját megelőzően 6 hónapon belül a COVID-19 betegségen átesett, MENTESÜL A KARANTÉN-KÖTELEZETTSÉG ALÓL!

Erről egységes hivatalos formanyomtatvány nincs, az elfogadhatóságról a belépést felügyelő határrendészet jogosult dönteni - igazolható kórházi zárójelentéssel, vagy akár véréből kimutatott antitestek jelenlétét igazológó szerológiai teszttel, háziorvos vagy egészségügyi intézmény által kiállított okmánnyal (melyben laboratóriumi eredmények alapján igazolják, hogy a beutazó a fertőzésen átesett). 

AZ ANTITEST GYORSTESZT EREDMÉNYE ÖNMAGÁBAN NEM ELFOGADHATÓ!

A fentebb felsorolt fertőzést igazoló dokumentumok nélkül… 

Jelenlegi érvényes rendeletek szerint Magyarországra hazaérkezve 10 napos karantént írnak elő, melyet csak két negatív, államilag elfogadott laborban készített PCR teszttel lehet kiváltani. Csak a második PCR tesztet kötelező Magyarország területén végeztetni. Felhívjuk a figyelmet, hogy ahhoz, hogy elmehessünk teszteltetni a 10 napos karantén ideje alatt engedélyre van szükség! A kérelmet a karantén helyszíne szerint illetékes rendőrkapitányságnak kell benyújtani. 

Hivatalos tájékoztatást a Konzuli Szolgálat, valamint a TASZ weboldalán találsz!

Böngéssze át folyamatosan frissülő weboldalunkat a legjobb ajánlatokért, és kérjen személyre szabott ajánlatot munkatársainktól! A Morton’s Utazáskeresőjében kedvére böngészhet ajánlataink közül. Ne feledkezzen meg kockázatmentes ajánlatainkról sem!

Legyen utazása kockázatmentes és biztonságos! Útjaink akár önrész nélküli, Covid-19 felmerülése esetén is érvényes útlemondási és utasbiztosítással foglalhatók!