+36 1 933 3861

Mexikó márciusban ☀️ Nőnap Dominika pálmafái alatt! 🗽 New York a tavaszi szünetben


halloween

Halloween – idén elmarad, jövőre ünnepeld velünk!

2020.10.29.

 

Az USA március 13-án vezetett be vészhelyzetet, az elnök ekkor rendelte el az eredetileg 30 naposnak szánt tiltást is az európaiak (EU) beutazásával kapcsolatban. Ennek feloldásáról még most sincsenek friss híreink, amint pontos és hiteles információnk lesz, oldalunkon beszámolunk.

Korábbi cikkeinkben megírtuk, hogy az ország fokozatosan szünteti meg a járványkészültséget: a múlt hónap közepétől megszűntek az egészségügyi szűrések az USA repülőterein, ill. New York és Hawaii is megnyitotta kapuit.

A fokozatos enyhítés azonban nem jelenti azt, hogy nem maradnak életben vagy nem látnak napvilágot új korlátozó intézkedések (maszkhasználat, megfelelő mértékű távolságtartás, létszámkorlátozások), tiltás van – többek között – az egyik legamerikaibb ünnep, a halloween megtartása kapcsán is.

Mi is az a halloween?

A halloween ünnepének kelta gyökerei vannak, autentikus ír ünnep, angolszász területeken örvend a legnagyobb népszerűségnek. A 19. század közepén került Észak-Amerikába, amikor is egy ír család kivándorolva Írországból magával vitte népszokásait is. A kelták hittek benne, hogy október 31-én este a halottak szellemei visszatérnek, és beleköltözhetnek az élőkébe, félelmükben pedig beöltöztek mindenféle álcázó és ijesztő maskarába, hogy ezzel csapják be és zavarják össze a holtak szellemeit, ezáltal pedig megvédjék magukat és otthonaikat.

Amerikában halloween idején minden otthon előtt – főként – ijesztő jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat! – Csokit vagy csalunk! kiáltással szólítják fel a háziakat édességet követelve.
A felnőttek többnyire barátok között, jelmezbál keretein belül ünnepelnek.

Idén a hagyományos, házról házra járós halloween az Amerikai Egyesült Államok jelentős részén elmarad, okát magyarázni sem kell.

Halloween, mindenszentek, halottak napja

Magyarországon nincs halloween, Magyarországon mindenszentek van – szokták mondogatni. A kijelentés nem helytálló, a három ünnep – ugyan szinte egy időpontban van – különbözik. Október 31. halloween; november 1. mindenszentek ünnepe; november 2-án, halottak napján emlékezünk elhunyt szeretteinkre. 

Magyarországon a halloweeni szokások kb. 20 évvel ezelőtt, a 2000-es évek elején kezdtek terjedni, bár a halloween egyik legismertebb jelképe, a belsejében mécsessel világító töklámpás már itthon is évtizedekkel ezelőtt jelen volt.

Halloween 2021

Az idén ugyan elmarad az USA-ban a Halloween, de jövőre Te is a részese lehetsz: az őszi szünetre tervezett csoportos útjainkon ünnepelj velünk halloweenkor Las Vegasban vagy Los Angelesben a Nyugati Panoráma (New York és a Nyugati Panoráma) vagy a Nyugati Part Természeti Csodái utunkon, de testközelből megtapasztalhatod, hogy hogyan töltik halloween éjszakáját az amerikaiak a Nagy USA körutunkon is!

Biztosítsd helyed kockázatmentesen, előleg befizetése nélkül, árgaranciával!

Foglald le nálunk jövő évi utad az őszi szünetre minden kötelezettség nélkül! Ehhez nem kell mást tenned, csak elküldeni nekünk e-mailben vagy messengeren az utazó(k) nevét és a főutas telefonszámát. Előleget fizetned csak akkor kell majd, ha úgy döntesz a későbbiekben, hogy utazol, ha viszont nem érünk el Téged, vagy nem válaszolsz, esetleg nemleges választ adsz, töröljük a foglalásod.
A foglaláshoz 2 000 Ft/ fő összegű adminisztrációs díjat számolunk fel, amelyet akár utalással, akár bankkártyával is kiegyenlíthetsz. Erre azért van szükség, mert szabad helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, és szeretnénk azokat azon személyek számára félretenni, akiknek valóban céljuk elutazni. Természetesen a fenti díjat a foglalás véglegesítése során a teljes részvételi díjból leszámítjuk, ill. abban az esetben, ha az utazás ellehetetlenül, a befizetett összeget maradéktalanul visszafizetjük, vagy annak dupláját (4 000 Ft/ fő) voucher formájában jóváírjuk. Az adminisztrációs díjról számlát állítunk ki, így a nevek leadásával egyidejűleg küldd meg nekünk számlázási címed is! 
A foglalás sikerességéről válaszlevélben jelzünk vissza, sőt egy olyan különleges, kiegészítő szolgáltatáshoz is megküldjük a hozzáférést, amely lehetővé teszi, hogy az utazásodhoz kapcsolódó összes dokumentum, útvonal, részlet egy mozdulattal elérhető legyen egy kifejezetten erre a célra fejlesztett applikációban – offline is.

Ha az USA nyugati partján jártál már, gyere velünk a keleti oldalra! Bármelyik csoportos utunkat is választod, nem lesz más dolgod, mint élvezni azt és az idegenvezetők magukkal ragadó történeteit. Hogy miért érdemes a Morton’s Travel csoportos útjait választanod, összefoglaltuk neked itt.

Ha egyéni amerikai utazásra készülsz – akár halloween idején, foglald nálunk repülőjegyedet; ha szállásfoglalásod is ránk bízod, kedvezményekben részesülhetsz! Bízd magad szakértő kollégáinkra – kérj ajánlatot és útitervet kötelezettségmentesen elérhetőségeinken! Munkatársaink figyelnek arra, hogy utazásod maximális biztonságban legyen, igény szerint elintézzük Neked a repülőjegy- és szállásfoglaláson túl mindazt, ami életed legszebb élményéhez szükséges a beutazási engedélytől kezdve az autó- vagy transzferfoglalásokon és különböző fakultatív programokon keresztül egészen az utasbiztosításig

Ha biztosítottad magadnak 2021-es amerikai utad, addig is, amíg nem tudsz utazni, ismerd meg az amerikai utazások legfontosabb tudnivalóit, és látogass el velünk az USA-ba videóinkon keresztül!

Ha más úti cél érdekel, böngéssz repülőjegy- és utazáskeresőnkben, függetlenül az utazás időpontjától most rendkívül olcsó árakat találsz! Személyre szabott ajánlatainkért keresd kollégáinkat elérhetőségeinken!

Ha üzleti céllal tervezel utazást karanténkötelezettség nélkül, keresd corporate részlegünket!

Ha inkább meleg helyre vágysz, és akár már márciusban, utazz Hawaii-ra vagy Zanzibárra, repülőjegy minden költséggel együtt 199 900 Ft-ért jegyezhető elő – szintén előleg fizetése nélkül!

Ha nem akarsz várni az őszi szünetig, utazz már a tavaszi szünetben, New York City minden díjtétellel együtt (repülőjegy, illeték, kézipoggyász, bőrönd, belvárosi szállás, reggeli, helyi utazás költségei, programok) együtt 378 000 Ft-ért itt foglalható – kockázatmentsen, 0% előleggel!