hello@mortons.hu +36 1 933 3861

Utazz el a télből a nyárba! - Dominika - Maldív-szigetek - Mexikó - Seychell-szigetek - Zanzibár

szeptember 1. 3. után utazás koronavírus járvány ország besorolás változás karantén mortons travel utazási iroda

42 ORSZÁG BESOROLÁSÁN VÁLTOZTATOTT A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM

2020.09.09.

Szeptember 3-tól 42 ország esetében enyhített a szeptember 1-től bevezetett, az utazásra nem javasolt piros besoroláson a külügy. Sajnos a hozott intézkedés nem tér ki a magyarok hazatérésekor kötelező két hetes karantén eltörlésére, és csak nagyon indokolt, halaszthatatlan esetben alkalmazhatók a rendeletben foglaltak.

Ha utazásod célja nem a lentebb található okokhoz kapcsolódik, cikkünkből megtudhatod, hogy hogyan utazhatsz most is biztonságban, érvényes utasbiztosítással, ill. hogy hazatérésedkor hogyan tudod – legolcsóbban – elkerülni a Rád váró két hetes karantént.

A Konzuli Szolgálat az alábbi tájékoztatást jelentette meg oldalán:

„A világjárvány miatt az alábbi, 2020. szeptember 1- jén I. kategóriába átsorolt országokba továbbra sem javasolja a Külgazdasági és Külügyminisztérium az utazást (utazásra nem javasolt térségek, I. kategória), de előfordulhat, hogy halaszthatatlan ügyben mégis szükségessé válik az. Kivételt képez, ha a beutazás célja:

Amennyiben a felsorolásra kerülő országokba történő beutazás célja az előző pontokban felsoroltak egyike, úgy az adott ország a beutazás szempontjából II. (fokozott biztonsági kockázatot jelentő) kategóriának minősül.

Az érintett országok az alábbiak:

Az előzőekben felsorolt országokba, ha a beutazási cél nem a felsoroltak valamelyike, úgy a KKM nem javasolja az utazást (I. kategória).

Az utazási tanácsok besorolás a magyar állampolgárok külföldre utazására vonatkoznak. Ez semmilyen módon nem érinti a Magyarországra való visszatéréskor a 408/2020. (VIII.30.) Kormányrendelet alapján fennálló karanténkötelezettséget, nem szünteti meg, illetve nem enyhíti azt.

Utazásra nem javasolt ország (I. kategória) továbbá beutazási céltól függetlenül valamennyi ország, amely előzőekben nem került felsorolásra.”

Ha utaznál, de utazásod célja nem a fentebb említett okok bármelyike, csupán kihasználnád, hogy soha nem látott, alacsony árakon, elkerülve a tömeget fedezheted fel a világot, böngéssz repülőjegy-, vagy utazáskeresőnkben!

Ha inkább később, a határzárok után vágnál bele a nagy kalandba, keresd kollégáinkat telefonone-mailben vagy messengeren a legjobb akciós, nem publikált ajánlatokért!

2021-es USA útjainkra most 0% előleggel, lemondási lehetőségekkel, árgaranciával és ajándék fakultatív programokkal várjuk jelentkezésed, az akcióról bővebb információkat itt találsz.