+36 1 933 3861

Mexikó márciusban ☀️ Nőnap Dominika pálmafái alatt! 🗽 New York a tavaszi szünetben


amerikai utazas usa csoportos utazás tudnivalók 2020 járvány new york los angeles mortons travel utazási iroda

“Az USA-ba szerettem volna utazni idén. Mit tehetek?”

2020.06.09.

Az amerikai csoportos utazások több évtizedes szakértőjeként visszatérő és új utasaink egyaránt nálunk érdeklődnek amerikai utazással kapcsolatos fejleményekről. A bejegyzésben részletesen beszámolunk a tudnivalókról, lehetőségekről és irodánk terveiről is ebben a rendkívüli helyzetben.

A világjárvány Amerikában

los angeles tiszta levegő járvány turizmus utazás mortons

Szokatlanul tiszta a levegő Los Angelesben a kijárási korlátozások hatására. Ilyen lenne egy elektromos autók uralta jövő?

Az USA március 13-án vezette be a vészhelyzetet, az elnök ekkor rendelte el az eredetileg 30 naposnak szánt tiltást az európaiak beutazásával kapcsolatban. Ennek feloldásával kapcsolatban még június elején sincsenek friss híreink.

Az amerikai járványhelyzet a legnagyobb gócnak számító New York mellett számos államban enyhülni látszik, a gazdaság és lakosság igényeinek kielégítésére május elején megkezdődhet az olaszországihoz hasonló, lépésenkénti nyitás.

Munkatársaink folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzetet, és örömmel válaszolnak bármilyen, utazással kapcsolatos kérdésre Messengeren vagy elérhetőségeinken.

Repülőjegy és szállás árak

A turizmus leállásával közel 90%-kal csökkent a nemzetközi légiforgalom. Számos légitársaság összes járatát a földön tartja, és többségük tömeges elbocsátásokba kezdett.

Egyelőre nagyon nehéz megjósolni azt, hogy a fokozatos feloldások után milyen mértékű lesz a kereslet, vele párhuzamosan pedig mennyi járatot tudnak indítani a talpon maradó, de kevesebb munkatárssal operáló légitársaságok. Az utazási kérdőívünkre válaszolók inkább drágulásra számítanak eleinte, a most látható repülőjegy árak és az iparági fejlemények alapján egyelőre szakértőink is ezzel számolnak.

Június elején az általunk vizsgált közvetlen és egy átszállásos amerikai repülőjegyek jelentősen, akár 60-70%-kal is drágábbak Európából, mint a járvány előtt voltak. Fontos azonban itt megjegyezni, hogy a kereslet-kínálat torz az amerikai beutazási tiltás miatt.

repülőjegy szállás árak járvány után mortons

Szállások tekintetében nagyjából ugyanez a helyzet. New York-ban csak szállodai szobából több mint 110 000 darab volt még elérhető az év elején, de hogy ezek közül mennyi lesz elérhető a nyitás után, és mekkora lesz rájuk a kereslet, egyelőre nehéz megtippelni. A mostani árak jelentősen olcsóbbak a megszokottnál a városban, de sem turisták, sem üzleti utazók nem látogatják azt.

Június első hetében az amerikaiak egyik legnépszerűbb belföldi úti céljának számító Las Vegas újra közel teljes gőzzel üzemel, az emberek újra birtokba vették a kaszinókat és vendéglátóhelyeket. A távolságtartás itt is elvárt, tömegrendezvények és show-k pedig változatlanul szünetelnek.

Járvány és utazás témában elérhető információkról és várakozásokról részletes, frissülő bejegyzést tettünk közzé, melyben bővebben is beszámolunk a témáról.

Merjek foglalni amerikai csoportos utat?

Két eltérő kérdés jogosan merül fel amerikai (vagy általában csoportos) utak foglalásával kapcsolatban:

  • Lehet-e majd egyáltalán utazni a lefoglalt utam időpontjában?

  • A korlátozások feloldásával lesz-e hely, szállás, repülőjegy elérhető áron?

Az első kérdésre a folyamatosan érkező fejlemények fényében lehet majd választ adni. A Morton’s Travelnél arra számítunk, hogy nyár végi, őszi és téli útjaink probléma nélkül el tudnak indulni, a szállás-, repülőjegy- és programfoglalások már most rendelkezésre állnak.

monument valley amerikai csoportos út 2020

Ha az USA beutazási tilalom feloldása további hónapokat csúszik, és ez induló amerikai útjainkat érinti, úgy egy későbbi dátumra foglalunk át vagy később felhasználható vouchert adunk utasainknak. Az a legfontosabb, hogy teljes biztonságban élvezhessük a kalandot.

Utazási kérdőívünk adatai alapján - immár 400 kitöltés után - jól látható, hogy azon magyarok több mint 20%-a, akik utazni terveztek idén tavasszal vagy nyáron, azonnal útnak indulnának, amint lehetőség nyílik rá. Különféle itthoni híradások más felmérések alapján ezt az arányt még ennél is magasabbra várják.

new york city csoportos út járvány után mortons

Valószínűsíthető, hogy más országokban hasonlóan éreznek az emberek. A hirtelen megugró kereslet miatt hónapokig, de akár hosszabb időn át is, hiány alakulhat ki szervezett út helyek tekintetében.

A Morton’s-nál mindent szállást, repülőjegyet és szolgáltatást előre lefoglaltunk, így

  • 0 Ft előleggel foglalható,

  • még kedvező árú,

  • ráadásul lemondható és árgaranciás amerikai csoportos utakat tudunk kínálni. Utasaink így minden kockázat nélkül mehetnek biztosra.

Milyen egy amerikai út általában, és milyen lehet 2020-ban?

Minőségi belvárosi szállodák, kényelmes transzfer, profi magyar idegenvezetés, a közös programok mellett fakultatív és szabadprogramok:

A legnépszerűbb útjaink közé tartozik a nyugati partvidék szépségeit felfedező Nyugati Panoráma, a 18 napos Nagy USA körút, és a Frei Tamás részvételével zajló, adventi New York és Florida kalandok.

A fakultatív és szabadprogramok lehetőséget biztosítanak rá, hogy a résztvevők saját tempójukban is felfedezzék a várost: például séta és bevásárlás New York-ban, strandolás Miamiban vagy túra a hegyekben LA közelében. Amerikai csoportos útjainkról bővebben itt tájékozódhatsz.

2020-ban a korábbiakhoz képest legnagyobb különbség a filmekből jól ismert városok mindennapi életében lehet. Kevesebb lehet a nyüzsgés, kevesebb lehet a turista, több a maszk és a távolságtartás. Egy olyan időszakban lesz lehetőségünk meglátogatni a hollywoodi filmekből ismert helyszíneket, melyre még nem volt példa azok történetében.

Örömmel állunk rendelkezésre a legjobb ár-érték arányú repülőjegyek, egyéni és csoportos utak foglalásához, és várunk szeretettel közönségkedvenc amerikai körutazásainkon! Kérdéseidre Messengeren kaphatsz leggyorsabban választ szakértőinktől.