+36 1 933 3861

Mexikó márciusban ☀️ Nőnap Dominika pálmafái alatt! 🗽 New York a tavaszi szünetben


10

4 nappal rövidült a karanténkötelezettség

2020.09.22.

 

Szeptember 1-jétől a Külügyminisztérium a világ összes országát az I-es, azaz az utazásra nem javasolt térségek közé sorolta, írtuk meg cikkünkben. Az intézkedés – többek között – azzal is járt, hogy Magyarországra hazaérkezvén csak azok mentesültek a kötelező, 14 napos karantén alól, akik be tudtak mutatni két negatív, államilag elfogadott laborban készített PCR tesztet. A szeptember 1-et követő napokban több enyhítés látott napvilágot: több ország piros besorolásán módosított a kormány, zöld utat adtak az üzleti utazóknak, változtattak továbbá a karanténkerülés szabályain, múlt héten pedig 19 500 Ft-ban maximalizálták a karantén kiváltáshoz bemutatandó PCR tesztek árát. A legújabb „könnyítés”, hogy a tegnapi naptól az eredeti 14 nap helyett 10 nap a kényszerű otthonmaradás – negatív teszt híján. Az intézkedés visszamenőleg nem érvényes.
A módosítás múlt pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

Érdemes elgondolkodni azonban, hogy megéri-e tesztelés, hiszen abban az esetben, ha az első vizsgálatot sikerül is azonnal elvégeztetnünk, a másodikat pedig a kötelező 48 óra kivárásával, de szintén a lehető leghamarabb, akkor is, mire megjön(nek) az eredmény(ek), és befizetjük a 3 000 Ft illetéket, majd elindítjuk a mentesülés folyamatát a helyileg illetékes hivatalnál, gyakorlatilag le is telik a 10 nap.

Ha kihasználnád, hogy minden idők legjobb árain és immár olcsóbb teszteléssel vagy rövidebb karanténidővel utazhatsz úgy, hogy a célországban konzuli védelem biztosított, illetve változatlanul köthetsz utasbiztosítást, böngéssz repülőjegy- és utazáskeresőnkben, vagy kérj komplett, egyénre szabott ajánlatot munkatársainktól telefonon, e-mailben vagy messengeren!
 
Ha üzleti céllal, szabadabban utaznál, keresd munkatársainkat itt!
 
2021-es USA útjaink most elképesztő áron, 0% előleggel, áragaranciával, rugalmas lemondási lehetőségekkel és ajándék fakultatív programmal foglalhatók, az akcióról tájékozódj itt!