Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Hova utazna?
Indulás
Visszaérkezés

Ár / fő:

Honnan
Hová

Indulás
Visszaérkezés


Osztály

Thesszaloniki repülőjegy

Ismerje meg Görögország második legnagyobb városát és egyben legforgalmasabb kikötőjét! Olcsó repülőjegy Thesszalonikibe akár azonnali foglalással is! Ízletes tengeri ételek, görög ouzo, metaxa és más görög italok, barátságos helyiek várják! Tekintse meg aktuális Budapest-Thesszaloniki repülőjegy kínálatunkat.

Thesszaloniki

Görögország második legnagyobb városa, mely Közép-Makedónia régiójának székhelye. Ez az ország legforgalmasabb kikötője is egyben.

Ha a városban járunk, akkor érdemes felkeresnünk a Fehér Tornyot, mely a 18. században Oroszlántorony néven volt ismert. A 19. században pedig Véres Torony néven híresült el, méghozzá azért, mert akkoriban börtönként szolgált és a janicsárok gyakorta itt végezték ki a foglyokat. Jelenlegi nevét pedig azért kapta, mert 1890-ben a zsidó foglyok fehérre meszelték az épületet, hogy így szerezzék vissza a szabadságukat.

Napjainkban a bizánci kultúra múzeumaként működik, melyet park vesz körül, s a környéke a kulturális, és politikai élet központjává vált Thesszalonikiben.

A közelben lelhetünk rá Nagy Sándor lovas szobrára, a neki helyet adó tér pedig a fiatalok és turisták igen kedvelt találkahelye. Egyébiránt a tér mellől indulnak a turistahajók is.

A városnéző körút következő állomásaként célba vehetjük Galerius diadalívét, melyet Galerius császár emeltetett a perzsák felett aratott győzelme emlékére 303-ban. A fennmaradt részein a mezopotámiai hadjáratai láthatóak, valamint maga a császár is ábrázolva van a katonái körében.

A Szent György rotunda Galerius császár mauzóleumaként szolgált, majd a 4. század végére keresztény templommá változott. A 16. században a törökök dzsámivá alakították át, és építettek hozzá egy minaretet is. 1912-től azonban ismét ortodox templomként működött.

Szintén nem érdemes kihagynunk az Archeológiai Múzeumot sem, mivel az ide látogatóak szerint igazán páratlan élményben lehet része annak, aki a kiállításokat megtekinti.

Amennyiben pedig egy csodaszép templomot szeretnénk látni, akkor feltétlenül látogassunk el a Szent Dimitros-bazilikához. Külsőre talán kevésbé látványos, de a belső részei bizonyára kárpótolnak majd minket, hiszen gyönyörű látvánnyal káprázat el minden ide érkezőt. Az alagsorban egy kis múzeum üzemel, ahol az egykor a templom helyén álló római fürdő maradványait vehetjük szemügyre.

Thesszaloniki repülőjegy vadász

Ha érdeklik a Thesszaloniki repülőjegyek, de nem talált megfelelőt magának, itt beállíthat árfigyelést.

Adja meg email címét, hogy hová szeretne repülőjegyet foglalni és válasza ki a figyelés típusát: rugalmas utazási időpontot, ha a kinttartózkodás napjait szeretné megadni, vagy az árfigyelés egy dátumra opciót, ha már tudja melyik napokon repülne. Ha bekerül a rendszerünkbe egy, az Ön által megadott kritériumoknak megfelelő repülőjegy, értesíteni fogjuk.

Honnan:
Hova:
Mettől:
Meddig:
Min. napok száma:
Max. napok száma:
*A vadász használatával a Morton's hírlevelére is feliratkozik.

További szolgáltatások


Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató