fb pix
mortons travel

24 órás villámajánlatok Karácsonyra! / New York szilveszter / Karácsonyi vakáció Mexikóban 

Miami városnézés magyar nyelvű idegenvezetővel egyéni igények szerint

Miami, Florida állam legismertebb városa, Latin-Amerika fővárosa az USA keleti partvidékének déli részén található. A Karib-világ közelsége miatt, ill. remek időjárásának köszönhetően egyike a világ legkiemelkedőbb nyaralóhelyeinek. A golf áramlatnak köszönhetően Miami éghajlata egész évben meleg, ezt a turisták ki is használják.

Miami a legnagyobb amerikai város, ahol a nem angol anyanyelvű lakosok alkotják a többséget.

Miami Beach

A legtöbb turista Miami Beach miatt érkezik a városba, nem véletlenül: mindannyiunk fejében elevenen él a filmekből, sorozatokból ismert, napfény, tenger, homok és éjszakai élet alkotta kép. Legtöbbünknek már ez is elég ahhoz, hogy ezt az úti célt válasszuk, azonban a város ennél sokkal többet kínál.

A mesterséges szigetrészen valóban vakítóan fehér homokos óceánpart fogad minket, rengeteg bár, étterem, kávézó és vízisportolási lehetőség, illetve üzlet gondoskodik szórakoztatásunkról (összesen 17 utcányi), és a felhőkarcolók sokasága sem a megszokott tengerparti nyaralás érzetét keltik bennünk.

 

A szigetet három részre szokták osztani, északon North-Beach, középen Mid-Beach, délen pedig a filmekből is ismerős, Miami leghíresebb és legtrendibb helye, South-Beach terül el, melyet a helyiek csak SoBe-nek neveznek. Ha szerencsénk van, találkozhatunk kedvenc sztárunkkal is.

South Beach-en találjuk a híres Ocean Drive utat, mely pálmafás szakasznak egyik oldalán az óceán, másikán a fent említett rengeteg szórakozási lehetőséget adó üzlet található.

 

A belvárost jelentő South Beach-től északi irányba, North Beach felé haladva a tömeg ritkul, a környezet csendesebb és nyugodtabb.

Art Deco negyed

Miami Beach déli részén terül el a világ legnagyobb Art Deco negyede. Az 1920-as, 1930-as években kezdődött építkezés a környéken, mely mára közel 1000 különböző élénk színű épületnek ad otthont. Az épületek a régi kort idézik, egyszerű vonalvezetés és hollywoodi csillogás jellemzi mindegyiket, mellyel így igazi amerikai hangulatot sugároznak. 

 

 

Little Havanna

Miami latin negyede, a Little Havanna (Kis Havanna) a kubai bevándorlók otthona. A környéket élénk kubai hangulat jellemzi. A Calle Ocho nevű utcán sétálgatva olyan érzésünk támad, mintha Kubában járnánk. A negyedben rengeteg bár, étterem, kávézó és táncklub található, ha ellátogatunk ide, biztosan nem fogunk unatkozni.

Lincoln Road

Miami 5th Aveneu-ja a Lincoln Road, a "The Road", ami tulajdonképpen egyben egy bevásárló és sétáló utca is. A legkülönfélébb márkák képviselői találhatók meg itt, ha pedig vásárlás közben megéhezünk, betérhetünk a számos itt található étterem valamelyikébe.

Bayside Marketplace

Miami belvárosi részén található ez a tengerparti vásárlórész. Több mint 150 üzlettel büszkélkedik, a hely igen nyüzsgő, a hajókirándulások is innen indulnak.

Biscayne-Bay

A Biscayne-öbölben fedezhetjük fel a hírességek magánszigeteit, amelyeken a celebek fényűző villákat építtettek.

Korall kastély

A mintegy 30 éven keresztül épített építmény különlegessége, hogy korallból és hatalmas méretű kövekből készítette menyasszonya számára Edward Leedskalnin, egyedül. Építész szakemberek a mai napig nem értik, hogyan tudta mindezt véghezvinni a vőlegény, ugyanis több mint 1000 tonna követ kellett megmozgatnia. Sajnos hiába, az esküvőt végül sosem tartották meg.

Az építmény mellett múzeum is található, ahol megnézhetjük azt is, Leedskalnin milyen eszközöket használt munkája során.

 

Miami Children’s Museum

A kifejezetten gyermekek számára létesített múzeumban a gyerekek ki is próbálhatják az ott kiállított tárgyakat. Főként 10 év alattiak számára lehet a múzeum rendkívül érdekes.

Vizcaya Museum & Gardens

A villát 1916-ban egy milliomos üzletember kezdte el építtetni a XVI. századi olasz villák mintájára. 1000 ember dolgozott az építkezésen, amely összesen 7 évig tartott. A 34 szobás egykori kúriában rengeteg akkori híresség megfordult, ma múzeumként működik, antik bútorok és műtárgyak sokaságát csodálhatjuk meg benne. A múzeum ezenkívül történelmi kiállítással is büszkélkedhet, amelyben megismerhetjük a város múltját. A villát szép parkok, szobrok, grották, tavak övezik, csodás környezetben tölthetünk el pár órát a múzeumlátogatásunk után.

 

Wynwood Walls

Miami ezen negyede a falfirkák és graffitik otthona, igazi turista-látványossággá vált az utóbbi időben. 

 

A negyed utcáiban izgalmas művészeti galériák működnek, ha pedig elfáradunk, a számtalan kézműves sörfőzde egyikében fel tudjuk frissíteni magunkat.

Állat- és természetkedvelőknek

Everglades Nemzeti Park

A Miamitól nem messze, délnyugatra található Everglades Nemzeti Park egy 1,5 millió (!) hektáron elterülő mocsaras és erdős terület. Rendkívül népszerű a turisták körében, élővilága igen gazdag: rengeteg aligátort, békát, flamingót, lamantin és madarat, köztük például a rózsás kanalasgémet is megcsodálhatjuk. További részletek itt.

Miami Seaquarium

Amerika legrégebbi, legnagyobb ócenáriuma, a Miami Seaqarium 1955-ben nyitotta meg kapuit, részletes információk itt érhetők el.

Jungle Island (Miami Zoo, Miami Állatkert)

A Jungle Island egy interaktív állatkert, közel 3000 állat- és növényfaj otthona. A világ minden tájáról származó élőlénnyel találkozhatunk a Watson-szigeten fellelhető parkban, a család apraja-nagyja élvezettel tölti itt el idejét. Mivel nem közvetlenül a belvárosban található, érdemes egy teljes napot rászánni.

Miami környéki látnivalók

Fort Lauderdale

A város északi irányban kb. 40 km-re található, népszerű nyaralóhey a közel 37 km-en keresztül húzódó tengerparti szakaszával.

 

A várost az Amerikai Egyesült Államok Velencéjeként is emlegetik, ugyanis mintegy 226 km vízi úttal és kb. 100 yachtkikötővel rendelkezik. Feltétlenül hajózzunk a környéken legalább egyszer, gyönyörű partok és part menti villák tárulnak szemeink elé. A városban lévő csatornákat intracoastal waterways-nek nevezik, menetrend szerinti hajójáratok közlekednek összesen 3 vonalon.

A város központi, egészen a tengerpartig elhúzódó útszakasza a Las Olas Boulevard, belvárosi része nyüzsgő és népszerű, itt is bárok, éttermek, szórakozóhelyek várják a látogatóikat.

Fort Lauderdale partja Miami Beach partjával vetekszik, sőt, a strandok tisztábbak, a mélykék tengervíz átlátszó, a homok szemet kápráztatóan fehér.

Key Biscayne

A Miami városától délkeletre található sziget (nem messze a Miami Seaquarium-tól) a Kincs, ami nincs című híres Bud Spencer - Terence Hill film helyszíne, Pongo Pongo.A fehér homok, a pálmafák és a földön heverő kókuszdiók látványa azoknak is megéri, akik a filmet (még) nem látták, a látvány képeslapra illő.

A sziget déli részén van az USA legrégebbi világítótornya.

 

Key West

Az Amerikai Egyesült Államok legdélebbi része egy hosszan elnyúló keskeny szigetcsoport, melynek legvégén húzódik meg Key West városa. Már az odavezető út is rendkívül izgalmas, nagy része cölöpökre épült.

A Southernmost Pont Buoy jelzi a legdélebbi USA-pontot, mely az utóbbi időben rendkívül népszerű fotós helyszín lett.

 

Ha már itt járunk, feltétlenül látogassuk meg Ernest Hemingway házát is, amelyben kiállítást is megtekinthetünk az író életéről és munkásságáról!

Irodánk mind az egyéni városlátogató vagy fly & drive, mind a csoportos utasai számára biztosítani tudja a programon való részvételt.

Utasaink az év minden napján részt tudnak venni a magyar idegenvezető vezetésével történő, személyre szabott egyéni túrán, melynek során idegenvezetőnk az utasok szállodájánál találkozik a résztvevőkkel, és oda is kíséri vissza őket.

Részvételi díj: 7 900 Ft/ óra/ fő*

A részvételi díj tartalmazza:

A részvételi díj nem tartalmazza:

*A részvételi díj min. 4 fő foglalása esetén érvényes.