Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Egyiptom utazási ajánlatok

Utazáskereső

Kategória nem kötelező megadni

Utazás módja nem kötelező megadni

Teljes ár/fő (Ft) nem kötelező megadni

Időpont nem kötelező megadni

Éjszakák száma nem kötelező megadni

Hova utazna? nem kötelező megadni


 

Egyiptom utazás

Több, mint 4000 éves kultúra… Utazás Egyiptomba, a piramisok és aranyló homokdűnék országába, ahol tömérdek egzotikus élményben lehet része a turistának. Ismerje meg az egykori fáraók világát, kóstoljon bele az egyiptomi gasztronómia jellegzetes ételeibe, tevegeljen egyet a sivatagban! Az egyiptomi utazás biztosan emlékezetes élmény marad.

Egyiptomban felfedezhetjük az egykori fáraók életét. Ehhez nem kell mást tennünk, mint ellátogatni a Királyok Völgyébe, ahová a legtöbb fáraót temették. Most már a sírok nagy része üres, mivel vagy a sírrablók fosztották ki, vagy pedig a leleltek a múzeumban vannak. Azonban egy örök élmény végigsétálni itt, hisz egyszerűen felemelő érzés az egykori fáraók nyomában járni.

Folytatás a Kairói Múzeumban

Ha ennyivel nem elégszünk meg, akkor irány a Kairói Múzeum, ahol szinte mindent megtudhatunk a fáraókról és egykori királyokról. A kiállított leletek hihetetlen gazdagságról árulkodnak, valamint arról, hogy az egykori egyiptomiak mennyire fontosnak tartották a túlvilági életet.

A piramisok sem maradhatnak ki a sorból, hisz anélkül haza térni, hogy ne látnánk a gízai piramisokat, a négyezer évvel ezelőtti kultúra és technika tanúit, szinte vétek. A Mükerinosz, Kheopsz és Khephrén fáraók piramisai mellett tekintsük meg a világ egyik legnagyobb szobrát, a Sfinxet is. A legjobb, ha olyankor keressük fel, amikor már esteledik, mivel így megúszhatjuk a nagy forróságot. Nem mellékesen gyönyörű képeket lehet készíteni a piramisokról és a Szfinxről a lemenő nappal a háttérben.

Családdal, barátokkal, de egyedül is kiváló úti cél Egyiptom, hisz olyan feledhetetlen élményekben lehet itt részünk, mint sehol másutt a világon, ugyanakkor a történelemről is megváltozhat a véleményünk.

Városok

Alexandria

Alexandria a tenger partján épült, görögök által (Nagy Sándor) alapított, jellegzetesen mediterrán város. A várossal szemben áll Pharosz szigete, védve a kikötőt a hullámzástól. Lásson csodát! Itt állt a híres Pharosz-i világítótorony, az ókor hét csodájának egyike. Romjain épült a VII. századi arab hódítás után a Quitbai erőd. Majd nézze meg a Muntazah-palotát! Itt töltötte a nyarakat a királyi család, mert Alexandriában kellemesebb a klíma, mint Kairóban. Majd fényképezze le a családját a város jelképe, a Pompeius-oszlop mellett! Sétáljon fel a Cserepek dombjára (Kham el Shugafa). Itt a 19. század végén feltárt, sziklába vájt ókeresztény temetkezési helyeket fedezhet fel.

Asszuán

Mindenkinek a sokat emlegetett asszuáni gát jut az eszébe. A gát gigantikus méretével valóban az egyik legemlékezetesebb látnivaló ebben az egyiptomi városban. Asszuán egykor a Nílus hajózható szakaszának végét jelentette. Jelentősége már az ókorban igen nagy volt: Asszuán erődjei védték Egyiptomot a déli törzsek támadása ellen. A város szigetein megmaradt az ókori város nyoma. Híres a Botanikus sziget, ami az itt található, Kitchener Lordról elnevezett botanikus kertről kapta a nevét. Kiránduljon el a régi gránitbányába is! Megnézheti a régi fejtési technikákat, valamint megcsodálhatja a befejezetlen, 35 méteresre tervezett obeliszket is. (Ha nem reped meg munka közben, ez lenne a világ legnagyobb hasonló emlékműve.)

Edfu

A várost félúton találja Luxor és Asszuán között, a Nílus nyugati partján. Ha van kedvük, kiskocsikkal utazhatnak fel Hórusz templomához. Fedezze fel a 180 órán keresztül épített templom szépségeit!

Hurghada

Sueztől délre fekszik. Hurghada az egyik legismertebb üdülőhely. A város a Vörös tenger partján található. Mindenképpen nézze meg a Tengerbiológiai Intézetben berendezett múzeumot és akváriumot! Ilyen állatokat és növényeket nem lát mindenhol! Emellett nézze meg a kéttornyú mecsetet... tovább

Kairó

Egyiptom fővárosa, lakossága eléri a 15 millió főt (így Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb, a világ 13. legnépesebb városa). Kairó politikai, gazdasági, és kulturális központja Egyiptomnak és a Közel-Keletnek is. Mielőtt idejön, készüljön fel a melegre és a tömegre! Kairó a sivatag... tovább

Luxor

Ez a város volt egykor Homérosz "Százkapus" Thébája. Luxor az egyik legrégibb egyiptomi város, egyes becslések szerint 7000 éves is lehet. A Luxor Templom helyén már az ókorban szentély állt. Mindenképpen nézze meg ezt a szentélyt, hiszen II. Ramszesz egy hatalmas udvarral, III. Amenhotep... tovább

Sínai-félsziget

Ez a háromszög alakú sivatag választja el Egyiptomot az Arab-félszigettől. A Sínai-félsziget időjárása igen szélsőséges: a nyári tikkasztó hőséget télen olykor havas hegycsúcsok (2000 méter felett) váltják fel. Érdemes megnézni a Szent Katalin kolostort. Örökké emlékezni fog a Mózes-hegyi napfelkeltére. A szafari- kirándulás pedig szinte kötelező!

Utazási beszámolók

Egy hét nyaralás, kikapcsolódás Egyiptomban, Sharm El Sheiktől 205 km-re Tabán

Lehet, hogy sokan még nem is hallottak Tabáról, Egyiptom e gyönyörű gyöngyszeméről, amely lenyűgözött, elvarázsolt, s egy hétre én is a „foglya” lettem. Ez azonban édes fogság volt. Ha Egyiptom, akkor Hurghada? Sokat tépelődtem, hiszen az előbb említett város igazi, hömpölygő nyaralóváros, de mi van Tabán? Hát nézzük meg!!!

Amíg Sharm El Sheikre érünk a repülővel, 4-5 óra utazást jelent, autóbusszal még legalább 2,5 óra Tabáig. S aztán? Megéri a fáradság, mert azután maga a paradicsom! A tündöklően csillogó tenger a napfényben, a szinte érintetlen korallvidék a vízben, a megszámlálhatatlan és színes tengeri élővilág olyan páratlan látvány, ami még a legmerészebb képzelőerővel bíró pihenni vágyóknak is nagy meglepetést jelent. Kiválóan lehet itt relaxálni, mert a tenger sós ízű párája lelkünkbe hatol, megnyugtat, kikapcsolja az agyunkat, zsigereinkben érezzük a tengervíz, s a napfény jótékony hatását. A párom (a habibi), aki még sohasem járt Egyiptomban, azt mondta az első este: „Édesem, engem megcsípett a kobra”… s elaludt, elalélt az Európaitól merőben különböző klíma fejbekólintására.

A szálloda – Morgana Resort rálátással Saud Arábiára, – egy nagyon elegáns, keleti építészeti stílusban épült, oszlopokkal, ívekkel díszített, vörösagyag színű hotel, háttérben a hegyekkel, előtérben a medencékkel, számos sportolási és kikapcsolódási lehetőséggel bíró, vendégszerető nyaralóhely. Van sauna, masszázs, jacuzzi, strandröplabda, asztalitenisz, esténként animációs programok várják a szórakozni vágyókat, és akkor még nem soroltam fel mindent.

Először egy főépületbeli szobát kaptunk, de megtetszett a parton egy bungalló, ami nyugodtabb volt, és igazi tengerparti kilátást biztosított.

Az ételek, italok sokszínűsége, gasztronómiai gazdagsága sem hagyott minket éhezni. Halak, sültek, gyümölcsök, sütemények roskadoztak az asztalokon, és finom italokkal oltottuk szomjunkat.

Kirándulás szempontjából Kairótól elég messze van Taba, de találtunk egy helyi utazási irodát, aki kisbusszal elvitt minket a piramisokhoz Gizába, majd az Egyiptomi múzeumot, és a nemrégiben feltárt, a fáraók idejéből származó, nílusi hajót is megtekintettük. Mivel helyi utazási irodával kirándultunk, ezért számtalan kis kalandot élhettünk át, hiszen az arab világ tele van meglepetésekkel. Ramadán ideje alatt utaztunk, ezért azt tapasztaltuk, ilyenkor az arabok vagy dolgoznak, vagy sem. Ilyenkor minden és mindenki kiszámíthatatlan, de nekünk szerencsénk volt, nem tűnt el az utazási iroda, csak az egyik dolgozóját cserélték le. Kerestük az Ahmedet, akivel üzletet kötöttünk, de másnap csak egy Godzilla nevű nagydarab arab ült a helyén.

Természetesen eljutottunk oda, ahova szerettünk volna, a Szuezi-csatorna alatt átkeltünk egy alagút rendszeren, s a hegyekből kiérve Kairó felé tartottunk. Kairóban mindenhonnan és mindenfelé autók, gyalogosok, motorosok, szamarak, kerékpárosok közlekedtek, de mindenki úgy, ahogyan ő akart. Itt a közlekedési szabályzat öntörvényű döntések alapján fogalmazódik meg. Mindennek ellenére csodálatos, páratlan élmény volt látni a Szfinx-et, és a piramisokat, valamint a piacteret, és a nyüzsgő város hihetetlen sokszínűségét. Megnyugtató érzés volt azonban a szállodába visszatérni késő éjjel.

Másnap a színes kanyonba qvadozni indultunk a műbeduin faluba, merthogy gondolom, ezek a beduinok már nem ott élnek. Érdekes volt látni, hogy az a beduin, aki fent várt minket teával a műfaluban, hogy került vissza oda, ahonnan elindultunk sokkal előbb, mint mi, a qvadosok. Valószínűleg egy rövidebb útvonalon, szintén qvaddal, merthogy a teve erre nem képes. Vagy tévedek? Ez a rejtély. Mindenkinek magának kell rájönnie az igazságra.

A sziklák, ahol motoroztunk, lélegzetelállító tiszteletet parancsolt kis társaságunkra, és varázslatként éltük át mindannyian e délután minden percét.

A héten még egy kirándulásra szántuk rá magunkat. Ismét a helyi utazási iroda alkalmazottjával történő egyezkedés után úgy döntöttünk, Petrába utazunk.

Hajóval átkeltünk a Vörös tengeren, ami nem volt túl nagy távolság, hiszen az Aquabai öbölben voltunk, és itt négy ország találkozik egymással. Egyiptommal szemben az öböl túloldalán Saud Arábia, baloldalt Izrael, sréhen pedig Jordánia helyezkedik el. A hajón való ringatózás újabb élménnyel gazdagított, egy arab fiú pedig átadott nekünk egy névjegyet, hogy ő már járt Magyarországon, Budapesten futballcsapatával. Pár szót magyarul is tudott. Kedves volt tőle.

Az egész napos Petrai program estére szintén édes lefáradást jelentett. Petrát, az ősi  romvárost egy fejlett pásztornép, a nabateusok építették, akiket rendkívüli kézügyességgel áldott meg az ég. Ők vésték több mint 2000 évvel ezelőtt a sárgás, bronzos, vöröses kövekbe lakóhelyeiket,  templomaikat, sírkamráikat. Rendkívüli látnivalók tárultak elénk, ahogyan a kősikátorokban haladva rábukkantunk a leghíresebb faragványra, az El-Kasneh-re. Itt átadva magunkat a látványnak, megpihentünk, odébb, pedig teát, kávét ihattunk, s akár vízipipázhattunk is.  Fantasztikusan jól éreztük magunkat!

Sz. Zs.

Legjobb választás: Egyiptom

Azt hiszem életem egyik legfantasztikusabb élménye volt Egyiptomba eljutni.

Én mindenkinek csak ajánlani tudom, misztikus jelleggel feltölti az embert. Az óriási piramisoknál én tulajdonképpen azt sem tudtam felfogni ezt hogyan tudták a még "régi módszerekkel" létrehozni.

A nagy faktorszámú naptej kötelező, és a homok is éget. Nagyon szép, és nem is túl magasak az árak. Csak ajánlani tudom.

Kellemes utazást kívánok az Egyiptomot választóknak.

K.Sz.M

Hurghada

Mi a tavalyi Szilvesztert Egyiptomban ünnepeltük a családommal. Egy hétre utaztunk ebbe a misztikus országba. Sajnos fürdeni nem tudtunk, mert nem volt ránk jó idő, fújt a szél és csak ritkán sütött ki a nap. Hurghada város külterületén található Makadi-öböl egyik luxusszállodáját, a Makadi Palace-t választottuk. Gyönyörű, pazar szálloda, különösen este gyönyörű, amikor minden egyes pálmafát kivilágítanak és az a sok medence is sejtelmesen öleli körül az esti fényekben szikrázó udvart. Több étterem közül választhattunk, szinte mindenhol egy sor svédasztalt járhattunk körül, ahol a sokasodó ételválaszték között egyre bizonytalanabbá váltunk, hogy mit is kellene ennünk... :-)

A Makadi Palace-ban az volt még a jó, hogy mivel a Grand Makadi "ikerszállodája", bármikor átmehettünk oda is, akár ott is ebédelhettünk, vacsorázhattunk, vagy fürödhettünk. Masszázst is igénybe lehetett venni, de ezzel inkább negatív tapasztalataink voltak, én az anyukámmal mentem egyszerre egy fél órás masszázsra és 12 000 Ft-ba került átszámítva, ráadásul nem volt valami jó. Szerintem azok az arab asszonyok kicsit képzetlenek voltak, gyengén masszíroztak, de végül elég sok pénzt kifizettünk nekik, holott Gyulán az egyik szállodában (ahová Magyarországon szoktunk járni) egy egész órás masszás 3600 Ft-ba kerül. De aki mindenképpen ki szeretné próbálni az "egyiptomi masszázst" annak azt javaslom hogy előre egyértelműen egyezzenek meg az árban és mindenképpen alkudjanak. Amire még oda kell figyelni, hogy csapvizet semmiképpen ne igyunk, betegek lehetünk tőle. Ha a strandon járunk és találunk néhány pazar kagylót vagy koralldarabkát, akármilyen nagy a csábítás hogy eltegyük emlékbe, NE TEGYÜK, mert ezt szigorúan tiltják. Ha lebukunk a reptéren, nemcsak nyilvános megalázásnak leszünk kitéve ("Kérem fáradjanak velünk") hanem igen borsos árat fizethetünk...

Aki szeret vásárolni, nézelődni, az mindenképpen menjen be Hurghadára, nagyon jó kis ajándéktárgyakat lehet kapni, mi pl. vettünk 2 tevebőr puffot. De itt is kötelező alkudni! Hurghadára bemehetünk busszal ingyen, de az ritkábban megy egy nap, és bemehetünk taxival is, ill. a szálloda "limuzinjával" (zárójelben jegyzem meg, hogy ezt azért tettem idézőjelbe, mert valójában csak egy kisbusz, amit a luxus illúziója kedvéért neveznek itt limuzinnak). Ajándékboltban ne nagyon vegyünk papiruszt, mert hiába hangoztatják, hogy "eredeti", aki nem ért hozzá, könnyen átvághatják. Érdemes inkább kimondottan papiruszt árusító boltokban vásárolni, mert ott lehet hogy drágább, de legalább eredeti. A hamisítványokat általában banánlevélből préselik, ami könnyen szakad, ellentétben az eredeti papirusszal.

Érdemes fakultatív programokra befizetni, aki egyszer elmegy Egyiptomba, az nyilván megnézi a piramisokat is, különben ha nem, az olyan lenne, mint a pörkölt hús nélkül, - értelmetlen. Ide mindenképpen menjünk el, tényleg érdemes megnézni őket! Nekem az volt a piramisokban meglepő, hogy azt hittem, hogy sokkal közelebb állnak egymáshoz a valósághoz képest, ill. - bár tudtam hogy Gízában vannak, de nem tudtam hogy ez Kairó külvárosához tartozik, furcsa volt hogy ennyire közel vannak a házak, épületek, stb... És én meglepődtem azon, jobban mondva kicsit csalódtam, hogy a piramisokban nincsenek díszes falak, rajzok, hieroglifák. Üres az egész, csak a szarkofág külső részét hagyták ott, ahol a fáraó nyugodott. Még egy fontos dolog a piramisokkal kapcsolatban: ne hozzunk el semmit a belsejéből (kavicson kívül nem is nagyon tudnánk, mert üres, DE MÉG AZT SE). Ugyanis a babona szerint akkor a fáraók átkát kell elviselnünk. Volt egy ember aki elvitt emlékbe egy mészkő-darabkát a piramisból és utána lebénult.. Mese, nem mese, én mindenesetre nem kockáztattam :-)

Mi a piramisok előtt ellátogattunk a Kairói Múzeumba is, ami nagyon érdekes és lélegzetelállító volt számomra... Ennyi kincset, ókori csodát még nem láttam egy helyen! Csak kár, hogy kevés volt az idő, erre egy egész nap nem lenne elég, hogy körbejárjuk. A Tutanhamon kamránál bizonyára rengetegen fognak tolongani, erre készüljünk fel, hiszen mindenki a Tutanhamon maszkra kíváncsi. Ha a közelébe kerülünk, akkor érdemes a maszk alá bekukkantani, ott még lehet látni a rászáradt szövet és- bőrdarabkákat. Howard Carter kissé ügyetlen volt amikor megtalálta a sírt hiszen sok-sok évig kereste a Királyok Völgyében, mire rájött, hogy közvetlen a sátra alatt van a sír, amire már nagyon régóta várt. Így amikor meglátta, hogy a fáraó színaranyba van burkolva, vérszemet kapott és a bicskájával elkezdte lefeszegetni Ehnaton (Amenhotep) fiáról a drágaságot, amivel csak azt érte el, hogy szegény trónörököst vagy 24 darabra törte.

A múzeumon belül bemehetünk még a múmiás terembe is, csak oda külön belépőt kell fizetni. Erről sajnos nem tudok nyilatkozni, hogy milyen volt, hiszen úgyis olyan kevés volt az időnk, hogy nem láttuk értelmét hogy oda még külön belépőt vásároljunk, úgy, hogy még a múzeum többi részét se láttuk. A fakultatív programokon belül érdemes még a luxori útra befizetni, amely során a konvojjal elvisznek minket a Karnak Templomba, Hatsepszut királynő templomához, és a híres Királyok Völgyébe. Utunk végén megálltunk a memnóni kolosszusoknál, ahol egy 5 perces fotószünetre volt lehetőség. A Karnak Templom volt az egyik kedvencem, meseszép volt (bár én mindig is odavoltam az ókori Egyiptomért). Hihetetlen, hogy még több ezer év után is akadtak olyan részei a templomnak, ahol még nem koptak ki a színek a falakon és eredeti szépségében láthattuk ezeket az elbűvölő rajzokat. Itt láthatunk két gyönyörű obeliszket, tudják, azt a hosszú függőleges kőtömböt, aminek hegyes a csúcsa és különböző hieroglifákat véstek az oldalába. Az az érdekes, hogy ezeket egyetlen kőtömbből faragták ki, egy hegyoldalból. De nem akarom "lelőni a poént", az idegenvezető minden érdekességről tájékoztatni fogja Önöket, a szkarabeusz szobor babonájától kezdve egészen addig, hogy Thutmózisz miért gyűlölte úgy Hatshepszut királynőt, hogy szinte mindenhonnan kivájatta a nevét, hogy még az emlékét is eltörölje az emberekben... A Királyok Völgye olyan nagy, hogy még mindig ad feladatot a kutatók számára, a mai napig folynak ásatások, rekonstrukciók. A belépőnkkel jogosultak vagyunk 3 sír megtekintésére, a Tutanhamon sírba persze külön belépőt kell vennünk :-)

Van vagy 50 sír, nehéz a választás. Mi III. Thutmózisz, IX. Ramszesz és egy királyné sírját néztük meg. Legszívesebben mindet végigjártam volna. Ami nagyon fontos, hogy elméletileg (!) nem lehet fényképezni, de én hallottam már, hogy valaki adott egy kis baksist az őrnek és így lehetett szó 1-2 képről. Ezeket az őröket nem úgy kell elképzelni, hogy szigorúan, morcosan, gyanakodva figyelik az embert és hozzájuk se lehet szólni, szívesen adnak felvilágosítást az adott fáraóról, sőt ők maguk szokták felajánlani, hogy csinálnak egy képet a családról, persze egy kis baksisért cserébe. Sokszor már úgy kell visszautasítani mindet, olyanok, mint a piaci kofák, hiszen nagy itt a szegénység, de mindnek nyilván nem adhatunk...

A Hatsepszut templomra alig maradt időnk sajnos, csak éppen felmásztunk a lépcsősoron, katt-katt a géppel és rohanás vissza a buszhoz. Nekem mondjuk ez nem volt annyira szimpatikus, hogy egy alabástrom-készítő műhelyben, vagy egy papirusz üzletben sokkal többet időztünk, mint egy ókori nevezetességnél. De hát a "reklám" fontosabb, hiszen ez a szállodának és a műhelynek is jó, hogy a szálloda odaviszi a vendégeit... :-(

A memnón kolosszusoknál is éppen csak egy cigiszünetre és egy-két képre jutott idő. Bár azt nem bántuk annyira, fáradtak is voltunk már, sötétedett is és vagy 8 óra volt még az út hazafele. Mi ezekre a programokra mentünk és nem bántuk meg. Fárasztó volt nagyon, de megérte. Szerintem egyszer az életben mindenképpen el kell menni Egyiptomba, de nem többször, csak ha nagyon tetszik. Ez egy arab ország, nagy luxusra ne számítsanak, és ha ezt a színvonalt el tudják fogadni, amit ez a mesés ország nyújtani tud, akkor garantáltan jól fogják magukat érezni! Kellemes pihenést kívánok minden Egyiptomba készülő magyarnak :-)

T. B.

Azon szerencsések egyike közé tartozom akiknek lehetőségük nyílt megtekinteni és megismerni ezt a különleges, számunkra teljesen idegen kultúrát. Én két napot voltam Luxorban, ami egyébként elég idő volt arra, hogy a látnivalókat körbejárjam. A hét hátralévő részét Hurghadában töltöttem.

Óriási kaland volt, olyan mint egy időutazás: az egész buli a luxori repülőtéren kezdődött, ahol nagy nehezen sikerült olcsó taxit találni, ezért úgy döntöttem megkérem vigyen el Hurghadába 2 nap múlva, és a nyaralás végén pedig vissza Luxorba. Ugyanis csak taxival lehet közlekedni mert fegyveres katonák állnak szinte mindenhol és minden autót ellenőriznek. Itt nem lehet autót bérelni. Luxorból Hurghadába is csak katonai kísérettel, több turista busz és autó kíséretével mehettünk.

Hurghadába érve kellemes csalódás ért a szálloda és a város láttán. Sokkal tisztább és talán biztonságosabb mint Luxor, szabadabban tudtam mozogni. Itt éreztem magam a legjobban. Rengeteg program közül választhattam.

Mint az lenni szokott gyorsan eltelt az a pár nap,és azon kaptam magam, hogy csomagolni kell. Kezdődött elölről: gyülekező, katonai kíséret, majd irány Luxor repülőtér, ahová a repülő indulása előtt 4 órával érkeztünk volna meg, ezért legnagyobb meglepetésemre meghívást kaptam a taxis családjához, ahol megtapasztalhattam az arab szokást, vendégszeretetet. Bevallom őszintén félve fogadtam el a meghívás,de nem bántam meg. Én egyéni utat választottam, ezért gazdagodtam talán egy kicsit több élménnyel és tapasztalattal,amit most szeretnék megosztani:nagyon drágán akarnak adni mindent ezért rámenősen alkudni kell. Oda kell figyelni mert könnyen becsaphatják az embert. A taxisok nem a legjobb étterembe és szállodába visznek, hanem oda ahol jutalékot kapnak a turista után.

Összességében jó volt Egyiptomban, de nem ajánlom senkinek az egyéni utazást.

K.

Fantasztikus élmény volt 2005-ben eljutni Egyiptomba és látni a piramisokat. Leírhatatlan és elmondhatatlan érzés. Valami olyan csoda az életemben, amit soha nem felejtek el. Nagyon nagy forróság volt és nagyon fáradtak voltunk a hosszú út miatt, de a piramis látványa és misztikuma minden nehézséget elfelejtetett velünk. Három kisgyerekkel megjártuk a világ legvarázslatosabb helyét.

N.N.

Beleszerettem Egyiptomba, rabul ejtett a tenger élővilága, a kultúra, és a kedves emberek nagy vendégszeretete. A profi szállodánk minden igényt maximálisan kielégített. Hurghadai el palacioban szálltunk meg 11 éjszakára. Mindenkinek ajánlom, hogy legalább ennyi időt szánjon a nyaralásra, mivel a fakultatív programok (Luxor-Kairó) nagyon fárasztóak, és szükséges utánuk 1-1 nap pihenés.

Sok helyen jártam már, de Egyiptom a szívem csücske lett! Én biztosan visszatérek ha lehetőségeim engedik, ugyanis nagy álmom egy nílusi hajóút.

Jó utat!

Sz.A.

2007 május végén 7 éjszakát töltöttünk Hurgadán a SEE GULL hotelben. A szoba kényelmes berendezésű, teraszos, tiszta, légkondis. Az udvari medencére és parkra láthattunk. A sok lift kényelme is jól esett a nagy melegben. A medence és a tengerpart tiszta, mindenütt gondozott, ápolt parkok, gyönyörű mediterrán virágokkal.

Az étterem mindig tiszta, a személyzet kedves és mosolygós. Az ételek finomak, a sütemények csábítók! Mindig voltak húsok, halféle, de a kedvencem a párolt, grillezett zöldségek. Mindig isteniek voltak! A vendégek szórakoztatásáról sem feledkeztek el! Akinek volt kedve tornázhatott a nappali 35 fokban a többiekkel, este az arénában mindig volt valami mulatság is. Itt sajnos csak az orosz vendégek és az oroszul értő vendégek szórakoztak a poénokon.

A sok orosz miatt a többiekről kicsit megfeledkeztek. De ez nem szegte kedvünket és városnézőbe indultunk. Rengeteg hangulatos, jobbnál-jobb kávézó, bár és diszkó található a belvárosban a hotel környékén. Mi tökéletes biztonságban éreztük magunkat, bár utastársaink között akadt aki nem tanácsolta, hogy kimenjünk a szállodából. Mi minden este, éjszaka kint voltunk és semmi kellemetlen élményben nem volt részünk.

Az egyik éjjel nem a szobába tértünk pihenni, hanem a parti nyugágyakon vártuk a napfelkeltét, a reggelt. Nem tudom leírni az élményt, talán a társaságnak is része volt benne! Ezt mindenki próbálja ki legalább egyszer, aki tengerparton nyaral!

Akár holnap reggel indulnék vissza!

B.G.M.

Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató